Σε προσλήψεις προχωρά ο Δήμος Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των επαναπροσλήψεων των απολυμένων από την διεύθυνση Καθαριότητας, οι οποίοι –σταδιακά- κερδίζουν τις προσφυγές που έχουν κάνει στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στην «δημοκρατική» ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος:
«Σε πρώτη φάση, μία κατηγορία 8 ατόμων που προσέφυγαν εξ αρχής στα δικαστήρια, κέρδισαν την προσωρινή διαταγή και παραμένουν στον Δήμο Ρόδου προσφέροντας εργασία, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί για τις 25 Ιουνίου. Για την δεύτερη ομάδα ατόμων που προσέφυγαν η εκδίκαση έχει οριστεί να γίνει τον Ιούλιο».
Όσον αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου που έχει κάνει ο Δήμος Ρόδου στους προσωρινούς πίνακες που είναι η σχετική προκήρυξη για να παραταθούν οι παρατασιούχοι, σημειώθηκε ένα πρόβλημα: «Διαπιστώσαμε μια προβληματική κατάσταση στην κατάθεση των δικαιολογητικών μεγάλης πλειοψηφίας των ατόμων που ήταν στους προσωρινούς πίνακες –κυρίως σε ό,τι αφορά την απόδειξη της εργασιακής τους εμπειρίας. Έχουμε καταλήξει σε μια λίστα από τα 75 άτομα που είχαμε αιτηθεί, συνολικά προχωρούν μόνον 6 καθώς και πολλοί από τους επιτυχόντες (περίπου 40 τον αριθμό) επέλεξαν να μην αξιολογηθούν ως προς το προσωρινό κομμάτι και προτίμησαν να περιμένουν τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ» όπως ανέφερε.
Όσον αφορά τις προσλήψεις στην κοινωφελή εργασία, ο Δήμος Ρόδου ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και αιτήθηκε 245 θέσεις μέσω ΟΑΕΔ με οκτάμηνη απασχόληση και σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκαν και αναμένεται να βγουν στον αέρα μέχρι το τέλος του μηνός.
«Παράλληλα, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, θα φέρουμε θέματα όπως η μίσθωση έργου για πρόσληψη ψυχολόγου για τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, με τετράμηνη απασχόληση με σκοπό να καλύψει το κενό που δημιουργείται λόγω αποχώρησης με άδεια άνευ αποδοχών, της ψυχολόγου που εργαζόταν εκεί. Επιπλέον, μέσω του Νόμου 4483/2017 δόθηκε η δυνατότητα στους ΟΤΑ να απορροφήσουν κάποια άτομα που παραμένουν σε προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ από το 2008 και το 2009. Εμείς εξετάσαμε την λίστα αυτών των περιπτώσεων. Περιλαμβάνει κάποιες ειδικότητες και δεν αφορά μία προκήρυξη αλλά αίτηση του Δήμου Ρόδου να προχωρήσει σε αυτές τις προσλήψεις. Επειδή υπάρχουν αρκετές κενές (επιτελικές) θέσεις στον οργανισμό μας, όπως μηχανικοί και οικονομολόγοι, θα φέρουμε την σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα αιτηθούμε για 8 προσλήψεις».
Ειδικά για τις 245 προσλήψεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ο Δήμος Ρόδου θα δώσει βαρύτητα για ισομερή κατανομή προς όλες τις υπηρεσίες που έχουν πολλές ανάγκες, όπως το Πράσινο, την Καθαριότητα και κυρίως, τα τμήματα αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου: «Οι θέσεις που αιτηθήκαμε σε αυτό το πλαίσιο, στοχεύουν για να δημιουργηθούν συνεργεία και κλιμάκια που θα κάνουν κάποιες δράσεις βελτίωσης της εικόνας της πόλης και παρεμβάσεις στο πράσινο με βελτίωση του αστικού πρασίνου. Σίγουρα θα υπάρξουν ανάγκες ενίσχυσης στην καθαριότητα σε ό,τι αφορά την σάρωση και την ευταξία στην πόλη και στα χωριά. Παράλληλα, έχουμε δημιουργήσει και άλλες δράσεις, καινοτόμες όπως π.χ. την δημιουργία γραφείου ευρέσεως εργασίας και υποστήριξης επιχειρηματικότητας στην Διεύθυνση Εμπορίου, μία δράση υποστήριξης ευπαθών ομάδων στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας κ.λπ.»
Για τα άτομα που θα προσληφθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, οι συμβάσεις θα είναι οκτάμηνες, και οι αμοιβές θα είναι: για όσους είναι άνω των 25 ετών περίπου 500 ευρώ το μήνα και για όσους είναι κάτω των 25 ετών περίπου 420 ευρώ τον μήνα, υπό μορφή επιδότησης – στήριξης, προκειμένου να επανέλθουν στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα, περιλαμβάνονται προγράμματα εκμάθησης και εμπλουτισμού των προσόντων τους μέσω προγραμμάτων ΚΕΚ.
Τέλος, ο κ . Κορναρόπουλος, αναφερόμενος στον ΟΕΥΥ δήλωσε: «Μετά την έκδοση δύο εγκυκλίων του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που είχαν σαν έναυσμα την έκδοση αποφάσεων του ΣτΕ για τις κατηγορίες που έχουν προβάδισμα σε πανεπιστημιακή και τεχνολογική (δευτεροβάθμια) εκπαίδευση όσον αφορά τις θέσεις προϊσταμένων, με έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητεί την σύσταση – συγκρότηση επιτροπής η οποία θα εξετάσει και θα καταθέσει μέχρι τον προσεχή Αύγουστο, ένα σχέδιο για τον καινούργιο Οργανισμό του δήμου Ρόδου. Έχει γίνει βεβαίως, μια μεγάλη προεργασία εδώ και καιρό αλλά μετά την έκδοση των σχετικών εγκυκλίων καλούμεθα να καταθέσουμε τις προτάσεις μας εντός του καλοκαιρού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ