Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή η επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής από στελέχη του Λιμενικού 14 παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των ακτών της Κω, οι οποίοι προέρχονταν από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας πλωτού περιπολικού του Λιμενικού, εντοπίστηκε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.

Άμεσα στην περιοχή προς παροχή συνδρομής κατέπλευσε δεύτερο πλωτό περιπολικό.

Λόγω αυξημένου κινδύνου ανατροπής ανωτέρω ταχύπλοου σκάφους και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίθηκε απαραίτητη η περισυλλογή των μεταναστών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 14 παράνομων μεταναστών (12 άνδρες, μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί).

Οι μετανάστες, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ανάμεσα τους και ένας αλλοδαπός διακινητής, μεταφέρθηκαν με το πλωτό περιπολικό στο λιμάνι της Κω, όπου και συνελήφθησαν από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από τη Λιμενική Αρχή Κω, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

Πηγή: newsbomb

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ