ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα το πάρουν τον Ιούνιο – Τι ισχύει με την εκ περιτροπής εργασία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών ανέ­φε­ρε ότι θα ξε­κι­νή­σει και το πρό­γραμ­μα «ΣΥ­ΝΕΡ­ΓΑ­ΣΙΑ» που χρη­μα­το­δο­τεί­ται από ευ­ρω­παϊ­κά κον­δύ­λια και θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του Σε­πτεμ­βρί­ου

Για τα μέτρα στή­ρι­ξης της ελ­λη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας μί­λη­σε ο υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών, Χρή­στος Σταϊ­κού­ρας. Απα­ντώ­ντας στις αι­τιά­σεις του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ανα­φο­ρι­κά με το ύψος των κυ­βερ­νη­τι­κών μέ­τρων στή­ρι­ξης, πα­ρα­πέ­μπει στην έκ­θε­ση της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, ανα­φέ­ρο­ντας ότι η επι­τρο­πή κάνει λόγο για 20 δισ. ευρώ, χωρίς να υπο­λο­γί­ζει όσα ανα­κοι­νώ­θη­καν τε­λευ­ταία, τα οποία έχουν ύψος 3 δισ. ευρώ.

Ο υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών, μι­λώ­ντας στον ΑΝΤ1 τό­νι­σε ότι όταν ξε­κί­νη­σε η κρίση του κο­ρο­νοϊ­ού και μέχρι την ολο­κλή­ρω­ση της πρώ­της φάσης, στη­ρί­χθη­καν πε­ρισ­σό­τε­ροι από δύο εκα­τομ­μύ­ρια πο­λί­τες, ενώ στη δεύ­τε­ρη φάση, που ξε­κί­νη­σε τον Μάιο, θα στη­ρι­χθούν όλες οι επι­χει­ρή­σεις που πα­ρα­μέ­νουν κλει­στές καθώς και οι ερ­γα­ζό­με­νοί τους.

Το επί­δο­μα των 534 ευρώ θα το λά­βουν όλοι οι ερ­γα­ζό­με­νοι, των οποί­ων η σύμ­βα­ση ερ­γα­σί­ας πα­ρα­μέ­νει σε ανα­στο­λή τόσο για τον Μάιο όσο και για τον Ιού­νιο ενώ ο κ. Σταϊ­κού­ρας διευ­κρί­νι­σε ότι όσοι επι­στρέ­ψουν στην ερ­γα­σία τους στο με­σο­διά­στη­μα, θα το λά­βουν ανα­λο­γι­κά για τις μέρες που θα ερ­γα­στούν.

Για τη μεί­ω­ση της τάξης του 40% στο ενοί­κιο επι­χει­ρή­σε­ων που πλήτ­το­νται ο Χρή­στος Σταϊ­κού­ρας τό­νι­σε ότι στην εστί­α­ση θα πα­ρα­μεί­νει σε ισχύ και τον Ιού­νιο, ενώ σε άλ­λους κλά­δους θα ισχύ­σει μέχρι και τον Σε­πτέμ­βριο. Πα­ράλ­λη­λα, υπο­γράμ­μι­σε ότι τις επό­με­νες μέρες θα ξε­κα­θα­ρι­στεί μέσω ΠΝΠ πώς θα απο­ζη­μιω­θούν οι ιδιο­κτή­τες ακι­νή­των που πήραν μειω­μέ­νο ενοί­κιο, το­νί­ζο­ντας ότι αυτό θα γίνει με συμ­ψη­φι­σμό από τις φο­ρο­λο­γι­κές τους υπο­χρε­ώ­σεις και το κρά­τος θα κα­λύ­ψει πε­ρί­που το 1/3 των χρη­μά­των που έχα­σαν.

Κλεί­νο­ντας, ανα­φέρ­θη­κε στην κρι­τι­κή που δέ­χε­ται η κυ­βέρ­νη­ση από την αντι­πο­λί­τευ­ση για την κατ’ αυτήν δρο­μο­λο­γού­με­νη μεί­ω­ση μι­σθών 20%, ο κ. Σταϊ­κού­ρας απά­ντη­σε ότι στο δί­λημ­μα επί­δο­μα ανερ­γί­ας ή ενί­σχυ­ση της ερ­γα­σί­ας, επι­λέ­χθη­κε το δεύ­τε­ρο και υπο­γράμ­μι­σε ότι για όσους ερ­γα­ζό­με­νους υπάρ­ξει μεί­ω­ση ει­σο­δη­μά­των, η κά­λυ­ψη θα είναι της τάξης του 84% και άνω.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.