Ειδήσεις

Υπ. ευρωβουλευτές της ΔΗΜΑΡ: «Θα πρέπει να ψηφίσουμε χωρίς θυμό αλλά με κρίση»

«Δεν επιτρέπεται η ψήφος στις ευρωεκλογές να έχει άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που πρέπει. Δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας και τιμωρίας.Είναι ανάγκη πλέον να αλλάξουν οι συσχετισμοί».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη τύπου ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής Εύβοιας κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, που ήρθε στη Ρόδο με αφορμή τις ευρωεκλογές. Συνεπικουρούμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΔΗΜΑΡ κκ. Ελένη Καραντζόλα, Μανώλη Σαββή και Γεράσιμο Γιαννιώτη, μίλησε για τη σημασία, που έχουν οι ευρωεκλογές.

«Από την Ευρώπη της λιτότητας μπορούμε, αν αλλάξουν οι συσχετισμοί, να πάμε στην Ευρώπη της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η ΔΗΜΑΡ στη μικρή της διαδρομή έχει αποδείξει ότι έκανε ό,τι μπορούσε για τη χώρα. Τον Ιούνιο του 2012 ήμασταν στο φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας και της βίαιης εξόδου από την ΕΕ. Πήραμε το μεγάλο ρίσκο και τη μεγάλη πολιτική ευθύνη και προχωρήσαμε», δήλωσε ο κ. Αναγνωστάκης και πρόσθεσε πως η ΔΗΜΑΡ στάθηκε στο ύψος της πολιτικής ευθύνης που της ανατέθηκε από τους πολίτες.

«Δεν ψηφίσαμε κανένα μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο. Για τα εργασιακά είχαμε τονίσει πως δεν επιτρέπεται να υπάρξει άλλη υποχώρηση. Αυτό μας οδήγησε στο να διαφοροποιηθούμε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Διαφοροποιηθήκαμε και σε άλλα θέματα.
Είναι αρκετά τα ζητήματα που δείχνουν πως αναλάβαμε ευθύνη. Η αποκορύφωση της διαμάχης μας ήταν το «μαύρο» στην ελληνική τηλεόραση. Η διαφοροποίησή μας είχε να κάνει με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης στο θέμα αυτό», δήλωσε ο κ. Αναγνωστάκης.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε πως οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν στις ευρωεκλογές τη ΔΗΜΑΡ γιατί ο λόγος της μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη. «Κάναμε μεγάλο οδοιπορικό και συναντήσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Πιστεύουμε πως ο βορράς πρέπει να στηρίξει το νότο για να υπάρξει Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς δεν έχουμε παλινωδίες. Είμαστε προσηλωμένοι στις θέσεις μας για την Ευρώπη. Λέμε πως η λύση θα προκύψει μέσα από τη συμμετοχή μας στα όργανα της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος που δεν διστάσαμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση. Υπάρχουν χώροι που εμφανίζονται με μια θολούρα για το πού θα ενταχθούν. Αυτό δημιουργεί τη δυνατότητα άγρας ψήφων. Εμείς διαφοροποιούμαστε από την «Ελιά», το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ και πιστεύουμε πως χρειάζεται μια αριστερή κατεύθυνση και όχι άκρατος λαϊκισμός», δήλωσε ο κ. Αναγνωστάκης.

Για τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις η ΔΗΜΑΡ, ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε:
«Τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις δεν είναι αυτά που θα θέλαμε. Δεν μας τρομάζει αυτό. Έχουμε επαφή με τους πολίτες σε όλη τη χώρα και λαμβάνουμε ενθαρρυντικά μηνύματα. Ξέρουμε πως η μάχη θα δοθεί για να έχουμε εκπροσώπηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».
Παρουσιάζοντας τους υπηψηφίους ευρωβουλευτές ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε, πως η ΔΗΜΑΡ δίνει μεγάλη έμφαση και στον τομέα της Υγείας.

«Τώρα τα λόγια τελειώνουν. Το λόγο θα έχει ο πολίτης των νησιών. Την Κυριακή πρέπει να ψηφίσει και να εκφραστεί με τον τρόπο αυτό. Κάθε αποχή και λευκή ψήφος είναι σαν να δίνεται βραβείο σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Περιόδευσα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Υπήρχαν διάφοροι προβληματισμοί αλλά με διάλογο ο κόσμος κατάλαβε πως η μόνη συνεπής παράταξη είναι η ΔΗΜΑΡ», δήλωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Γεράσιμος Γιαννιώτης και πρόσθεσε πως για την Υγεία, την Παιδεία και τη Νησιωτικότητα, η ΔΗΜΑΡ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

«Κάθε εκλογική διαδικασία έχει επιλογές. Οι ευρωεκλογές είναι κάτι παραπάνω. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε σημείο καμπής. Το μείζον ζήτημα είναι η πορεία που θα ακολουθηθεί. Είμαστε στο κομμάτι της αριστεράς που είχε θεωρήσει πως η Ευρώπη είναι πεδίο μάχης ιδεών και πολιτικών. Η εικόνα της σημερινής Ευρώπης δεν μας ικανοποιεί», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Ελένη Καραντζόλα και πρόσθεσε πως δεν θα υπάρχει δικαιολογία αν επιβραβευθούν την Κυριακή οι πολιτικές δυνάμεις που επέβαλαν πολιτικές λιτότητας.
«Την Κυριακή, 25 Μαϊου θα πρέπει να ψηφίσουμε χωρίς θυμό αλλά με κρίση. Η οργή θα επιβεβαιώσει το συντηρητισμό και τις ακραίες εκφράσεις του. Πρέπει να πάμε σε πιο δυνατή Ευρώπη. Η οικονομική ανάπτυξη θα έρθει αν το τραπεζικό σύστημα ξεφύγει από τη λογική του κέρδους. Η Ρόδος, που τη θεωρούμε οικονομικό θαύμα περνάει κρίση που οφείλεται στην αποδυνάμωση της παραγωγικής της βάσης. Ελπίζουμε μέσα από την εκπροσώπησή μας, μέσα σε ένα προοδευτικό ευρωκοινοβούλιο, θα αλλάξουν πολλά», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Σαββής.

Επίσκεψη στο ΤΕΕ
Ουσιαστικός διάλογος διεξήχθη μεταξύ ΤΕΕ και Δημοκρατικής Αριστεράς εν όψει των ευρωεκλογών, με τη συμμετοχή του υποψήφιου ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Σαββή και των στελεχών κ.κ. Γ. Καλαποδάκη- γραμματέα Οργάνωσης Ρόδου και Τσ. Διαμαντή.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ι. Γρύλλης επεσήμανε την καλή συνεργασία που είχε με τον κ. Σαββή στα αξιώματα που κατείχε στην ΤΑ, αλλά και την θετική στάση της ΔΗΜΑΡ σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών. Από την πλευρά του ο κ. Σαββής τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου του ΤΕΕ τόσο σε ό,τι αφορά την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των μηχανικών, αλλά κυρίως τον συμβουλευτικό του ρόλο ως επιστημονικός φορέας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Τονίστηκε μάλιστα ότι αυτός ο ρόλος σήμερα γίνεται ακόμη πιο αναγκαίος καθώς οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται σε τομείς όπως εκτέλεση έργων, διαφάνεια στη διαχείρισή τους, προστασία του περιβάλλοντος, ορθολογική ιεράρχηση στη δημιουργία υποδομών, απαιτούν την ενεργό συμμετοχή των συλλογικών φορέων.
Η Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία ήταν και θα είναι ουσιαστικός συνομιλητής με την επιστημονική κοινότητα.
Οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ πραγματοποίησαν χθες επίσκεψη και στα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου