ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΡΟΔΑ: Εγιναν προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΕΣ ΡΟΔΑ

12 υπαλ­λή­λους, οδη­γούς με δί­μη­νες συμ­βά­σεις, προ­σέ­λα­βε η πρώην ΔΕΣ ΡΟΔΑ (η οποία με­τα­φέρ­θη­κε πλέον στον Δήμο Ρόδου και έχει με­τα­τρα­πεί σε Διεύ­θυν­ση Συ­γκοι­νω­νί­ας).

Όπως δή­λω­σε προς την ‘δ’ ο εντε­ταλ­μέ­νος σύμ­βου­λος Συ­γκοι­νω­νί­ας, Τρο­χαί­ου Υλι­κού και Κι­νη­τής Πε­ριου­σί­ας, κ. Στέρ­γος Πα­πα­στερ­γής, μόλις λή­ξουν οι συμ­βά­σεις αυτές, θα γί­νουν νέες προ­σλή­ψεις μέσω του ιδιώ­τη ανα­δό­χου για να μπο­ρέ­σει να λει­τουρ­γή­σουν κα­λύ­τε­ρα οι υπη­ρε­σί­ες με­τα­φο­ρών και συ­γκοι­νω­νιών και να εξυ­πη­ρε­τη­θεί το επι­βα­τι­κό κοινό και οι ξένοι επι­σκέ­πτες της Ρόδου, ενό­ψει μιας δύ­σκο­λης και απαι­τη­τι­κής του­ρι­στι­κής σεζόν, η οποία ήδη έχει ξε­κι­νή­σει.

«Ξε­κι­νή­σα­με από τα μέσα Απρι­λί­ου και ολο­κλη­ρώ­σα­με την δια­δι­κα­σία των προ­σλή­ψε­ων για 12 οδη­γούς με δί­μη­νες συμ­βά­σεις. Όπως είναι γνω­στό, έχει ολο­κλη­ρω­θεί η δια­δι­κα­σία με­τα­φο­ράς της (πρώην) ΡΟΔΑ στον Δήμο σχε­δόν ολο­κλη­ρω­τι­κά ενώ έχει ολο­κλη­ρω­θεί και η απα­ραί­τη­τη απο­γρα­φή της κι­νη­τής και ακί­νη­της πε­ριου­σί­ας της.

Σύμ­φω­να με τον προ­γραμ­μα­τι­σμό μας, όταν τε­λειώ­σουν οι συμ­βά­σεις τους, ο ανά­δο­χος που θα ανα­λά­βει, θα προ­χω­ρή­σει στην πρό­σλη­ψη ακόμη πέντε (5) ατό­μων ενώ όσοι προ­σε­λή­φθη­σαν τώρα, θα απορ­ρο­φη­θούν από τον ιδιώ­τη».

Όπως ανέ­φε­ρε, ο σχε­τι­κός δια­γω­νι­σμός ετοι­μά­ζε­ται και θα βγει στον ‘αέρα’ σύ­ντο­μα για να είναι όλα έτοι­μα μέχρι τον προ­σε­χή Ιού­νιο.

Σχε­τι­κά με τα δρο­μο­λό­για, ο κ. Πα­πα­στερ­γής ανέ­φε­ρε τα εξής:

«Θα προ­χω­ρή­σου­με με την πε­πα­τη­μέ­νη, αφού δεν υπήρ­χε χρό­νος για να κά­νου­με επα­να­σχε­δια­σμό. Θα ενι­σχύ­σου­με όμως, τις πολύ εμπο­ρι­κές γραμ­μές ενώ, θα προ­σπα­θή­σου­με να δώ­σου­με βάρος στα χωριά και στην πόλη (στις συ­νοι­κί­ες) όπου υπάρ­χουν ελ­λεί­ψεις».

Πά­ντως να ση­μειω­θεί ότι για φέτος δεν προ­βλέ­πε­ται ανα­νέ­ω­ση του στό­λου –του­λά­χι­στον μέχρι το τέλος της σεζόν- αν και η κα­τά­στα­ση των οχη­μά­των, κρί­νε­ται σχε­δόν ικα­νο­ποι­η­τι­κή.

Παρ’ όλο που υπάρ­χουν σκέ­ψεις για με­τα­φο­ρά της έδρας των γρα­φεί­ων, κάτι τέ­τοιο δεν ανα­μέ­νε­ται να γίνει άμεσα και για την ώρα πα­ρα­μέ­νει εκεί που βρί­σκο­νται τα γρα­φεία και ο στό­λος της, του­λά­χι­στον κατά τη διάρ­κεια της σεζόν.

ΕΙ­ΣΙ­ΤΗ­ΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Σχε­τι­κά με τις ανα­κοι­νώ­σεις για τα ει­σι­τή­ρια, όπως είπε, ήδη δεν εκ­δί­δουν ει­σι­τή­ρια οι οδη­γοί και η προ­μή­θειά τους γί­νε­ται από ση­μεία λια­νι­κής πώ­λη­σης και αυ­τό­μα­τους πω­λη­τές, ενώ προ­σπα­θούν να εξυ­πη­ρε­τή­σουν το αε­ρο­δρό­μιο αλλά δεν έχουν κα­τα­φέ­ρει ακόμη να έρ­θουν σε συ­νεν­νό­η­ση με τους αρ­μο­δί­ους της Fraport για να εγκα­τα­στή­σουν αυ­τό­μα­το πω­λη­τή και εκεί.

«Τα ει­σι­τή­ρια μπο­ρούν να τα προ­μη­θεύ­ο­νται οι επι­βά­τες και οι ξένοι επι­σκέ­πτες μας, μόνο από το κε­ντρι­κό σταθ­μαρ­χείο, από κά­ποια ση­μεία λια­νι­κής πώ­λη­σης και on line –με ηλε­κτρο­νι­κό τρόπο.

Δυ­στυ­χώς, οι ανα­κοι­νώ­σεις στις οποί­ες έχου­με προ­βεί φαί­νε­ται ότι δεν είναι από­λυ­τα κα­τα­το­πι­στι­κές, γι’ αυτό και προ­σα­να­το­λι­ζό­μα­στε σε μια πιο δυ­να­μι­κή κα­μπά­νια τόσο ως προς τους μό­νι­μους κα­τοί­κους της Ρόδου, όσο και ως προς τους ξέ­νους επι­σκέ­πτες μας, τους του­ρί­στες.

Βρι­σκό­μα­στε ακόμη στο με­τα­βα­τι­κό στά­διο, της με­τά­πτω­σης από την πρώην ΔΕΣ ΡΟΔΑ στον Δήμο Ρόδου και στην με­τα­τρο­πή σε Διεύ­θυν­ση Συ­γκοι­νω­νί­ας. Κα­θη­με­ρι­νά, όπως είναι φυ­σι­κό, συ­να­ντά­με νέα προ­βλή­μα­τα.

Επι­πλέ­ον, προ­σπα­θού­με να αντι­με­τω­πί­ζου­με τις βλά­βες, με τον κα­λύ­τε­ρο τρόπο.

Εκτι­μού­με ότι από τον Ιού­νιο κι έπει­τα, που θα ανα­λά­βει ο ανά­δο­χος, η ΡΟΔΑ θα μπει σε τρο­χιά ανα­νέ­ω­σης και θα τα­κτο­ποι­η­θούν πολ­λές εκ­κρε­μό­τη­τες» – τό­νι­σε ο κ. Πα­πα­στερ­γής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.