ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Wiener Zeitung: H Ευρώπη έχει χάσει τον «μπούσουλα» με τις αντιφατικές της δηλώσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ευρωπη
Μέγεθος γραμμάτων

«Θα ήταν πολύ καλό να απο­σα­φη­νι­στεί ότι η Ελ­λά­δα θα πα­ρα­μεί­νει στην Ευ­ρω­ζώ­νη, όπως θα ήταν πολύ ευ­φυ­ές να δοθεί στην νέα κυ­βέρ­νη­ση, που είναι μόλις τρεις μήνες στην εξου­σία, κά­ποιος χρό­νος και στο κάτω της γρα­φής δεν χά­θη­κε ο κό­σμος για με­ρι­κά δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια», γρά­φει συ­μπε­ρα­σμα­τι­κά ο αρ­χι­συ­ντά­κτης της αυ­στρια­κής εφη­με­ρί­δας «Βίνερ Τσάι­τουνγκ» Ράιν­χαρντ Γκέ­βαιλ, στο κύριο άρθρο της, στο οποίο ασκεί αυ­στη­ρή κρι­τι­κή στο «παι­χνί­δι των εταί­ρων» με την Ελ­λά­δα.

Ήδη, στην αρχή του άρ­θρου ο αρ­χι­συ­ντά­κτης της εφη­με­ρί­δας, το­νί­ζο­ντας ότι «δεν είναι ντρο­πή η πα­ρα­δο­χή ότι στην υπό­θε­ση της Ελ­λά­δας έχει χαθεί ο μπού­σου­λας», πα­ρα­θέ­τει έναν μακρύ κα­τά­λο­γο με αντι­φα­τι­κές δη­λώ­σεις των «εταί­ρων», όπως :

“Η χώρα δεν μπο­ρεί πλέον να πλη­ρώ­σει τα χρέη της — Αυτή τη στιγ­μή μπο­ρεί”.

“Οι ελ­λη­νι­κές τρά­πε­ζες είναι χρε­ο­κο­πη­μέ­νες — Όχι οι ελ­λη­νι­κές τρά­πε­ζες δεν είναι χρε­ο­κο­πη­μέ­νες”.

“Ένα Grexit δεν θα ήταν για την Ευ­ρω­ζώ­νη ούτε ένα κά­ταγ­μα — Ένα Grexit θα απο­τε­λού­σε έναν με­γά­λο κίν­δυ­νο”.

“Πα­ρό­λο το Grexit η Ελ­λά­δα θα μπο­ρού­σε να κρα­τή­σει το ευρώ – Όχι, μόνον με την επι­στρο­φή στη δραχ­μή θα μπο­ρού­σε η χώρα να εξυ­γιαν­θεί”.

“Η κυ­βέρ­νη­ση στην Αθήνα είναι χωρίς σχέ­διο — Όχι, οι συ­νο­μι­λί­ες απο­κτούν κι­νη­τι­κό­τη­τα”.

“Μέχρι την Πα­ρα­σκευή πρέ­πει να υπάρ­ξει λύση — Όχι, δεν ανα­μέ­νε­ται λύση την Πα­ρα­σκευή”.

“Η Ρωσία δίνει στην Ελ­λά­δα δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια, ακόμη και για μη προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νους αγω­γούς — Όχι η Ρωσία δεν δίνει χρή­μα­τα”.

“Έτσι ακρι­βώς είναι η ευ­ρω­παϊ­κή πο­λι­τι­κή”, επι­ση­μαί­νει ο Ράιν­χαρντ Γκέ­βαιλ για να συ­νε­χί­σει ότι η μόνη βε­βαιό­τη­τα σε ευ­ρω­παϊ­κό επί­πε­δο είναι αυτή τη στιγ­μή η συμ­με­το­χή της Ελ­λά­δας στο Φε­στι­βάλ της Eurovision (σ.σ.που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στη Βιέν­νη).

“Να ελ­πί­ζου­με ότι στο Φε­στι­βάλ δεν θα νι­κή­σουν οι Έλ­λη­νες, γιατί αυτό θα προ­κα­λού­σε ένα νέο πα­κέ­το λι­τό­τη­τας για το οποίο η Αθήνα θα έπρε­πε να κα­τα­θέ­σει προη­γου­μέ­νως ένα πρό­γραμ­μα εξυ­γί­αν­σης, που θα οδη­γού­σε εκ νέου σε παι­δα­ριώ­δεις αντι­πα­ρα­θέ­σεις και σε κάθε πε­ρί­πτω­ση ο υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών Γιά­νης Βα­ρου­φά­κης θα έπρε­πε να που­λή­σει τη μο­το­συ­κλέ­τα του», γρά­φει ο ίδιος με αρ­κε­τή δόση ει­ρω­νεί­ας απέ­να­ντι στους «εταί­ρους».

Σύμ­φω­να με τον αρ­χι­συ­ντά­κτη της εφη­με­ρί­δας, «όλα όσα συμ­βαί­νουν σε σχέση με την Ελ­λά­δα, είναι πλέον μόνο γε­λοία και το να αντι­με­τω­πί­ζο­νται με χιού­μορ είναι μια δυ­να­τό­τη­τα, όχι όμως όταν ζει κά­ποιος στην Ελ­λά­δα και δεν είναι πά­μπλου­τος ολι­γάρ­χης, ενώ το κα­τα­πλη­κτι­κό στην υπό­θε­ση είναι πως κα­νέ­νας στους θε­σμούς της Ευ­ρω­παϊ­κής Ένω­σης δεν φαί­νε­ται να ανη­συ­χεί για αυτά, ο κα­θέ­νας φλυα­ρεί σαν να πρό­κει­ται για ένα παι­χνί­δι στην Νο­μι­σμα­τι­κή Ένωση».

«Μόνον τα ζάρια λεί­πουν», προ­σθέ­τει, για να προει­δο­ποι­ή­σει ότι κι, όμως, η Νο­μι­σμα­τι­κή Ένωση δεν είναι παι­χνί­δι, αλλά συ­νι­στά, μαζί με την Εσω­τε­ρι­κή Αγορά, την κα­λύ­τε­ρη έως τώρα απά­ντη­ση στην πα­γκο­σμιο­ποί­η­ση και αντί να πα­γιώ­νει κα­νείς την ισχύ της Ευ­ρώ­πης στον κόσμο, δια­σπεί­ρει φόβο και τρόμο, και απ΄ ότι φά­νη­κε από την πα­ρέμ­βα­ση του επι­κε­φα­λής των οι­κο­νο­μο­λό­γων του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Μπα­ράκ Ομπά­μα, η κυ­βέρ­νη­ση των ΗΠΑ δεν έδει­ξε και με­γά­λη εμπι­στο­σύ­νη στους Ευ­ρω­παί­ους κατά τη Σύ­νο­δο του Διε­θνούς Νο­μι­σμα­τι­κού Τα­μεί­ου στην Ουά­σινγ­κτον.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.