ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα, σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση Noor-1-Εμπλέκεται επιχειρηματίας σχετιζόμενος με μεγάλη ΠΑΕ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
NOOR-1
Μέγεθος γραμμάτων

Σε εξέ­λι­ξη πα­ρα­μέ­νει η κύρια ανά­κρι­ση για την υπό­θε­ση ει­σα­γω­γής στην Ελ­λά­δα δύο τόνων ηρω­ί­νης από τον Περ­σι­κό Κόλπο με το πλοίο Noor-1 τον Ιού­νιο του 2014. Μόλις χθες έδωσε συ­μπλη­ρω­μα­τι­κή κα­τά­θε­ση στην ανα­κρί­τρια που χει­ρί­ζε­ται την υπό­θε­ση ο 62χρο­νος αρ­χι­κα­πε­τά­νιος πε­τρε­λαϊ­κής εται­ρεί­ας με έδρα το Ντου­μπάι, που πε­ρι­γρά­φε­ται στη δι­κο­γρα­φία ως «κά­πτεν Τζορτζ» και βρί­σκε­ται προ­φυ­λα­κι­σμέ­νος από τον πε­ρα­σμέ­νο Αύ­γου­στο. Στο γρα­φείο της ανα­κρί­τριας κ. Μα­ρί­ας Σκάρ­που κλή­θη­κε και ο εφο­πλι­στής, στη μο­νο­κα­τοι­κία του οποί­ου στη Φι­λο­θέη είχε εντο­πι­στεί μισός τόνος ηρω­ί­νης. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, στη συ­μπλη­ρω­μα­τι­κή του απο­λο­γία ο επί­σης προ­φυ­λα­κι­σμέ­νος εφο­πλι­στής φέ­ρε­ται να πα­ρα­θέ­τει νέα στοι­χεία και ισχυ­ρι­σμούς που επι­βα­ρύ­νουν τη δι­κο­νο­μι­κή θέση του 62χρο­νου αρ­χι­κα­πε­τά­νιου.

Νέα τροπή όμως φέ­ρε­ται να δίνει στην υπό­θε­ση και η κα­τά­θε­ση αξιω­μα­τι­κού του Λι­με­νι­κού, ο οποί­ος πα­ρέ­θε­σε ενώ­πιον της ανα­κρί­τριας νέα στοι­χεία που εμπλέ­κουν πε­ραι­τέ­ρω στην υπό­θε­ση Ελ­λη­να επι­χει­ρη­μα­τία, ιδιο­κτή­τη εται­ρεί­ας εμπο­ρί­ας αυ­το­κι­νή­των, ο οποί­ος φέ­ρε­ται να σχε­τι­ζό­ταν με με­γά­λη ΠΑΕ. Ο συ­γκε­κρι­μέ­νος επι­χει­ρη­μα­τί­ας, που εμ­φα­νί­ζε­ται να έφερε σε επαφή με­τα­ξύ τους τα πρό­σω­πα που εμπλέ­κο­νται στην υπό­θε­ση ει­σα­γω­γής ηρω­ί­νης, είχε κλη­θεί να κα­τα­θέ­σει για την υπό­θε­ση όχι με την ιδιό­τη­τα του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου, αλλά ως μάρ­τυ­ρας. Ωστό­σο, η κα­τά­θε­ση στην ανα­κρί­τρια του αξιω­μα­τι­κού του Λι­με­νι­κού δη­μιουρ­γεί νέα δε­δο­μέ­να για τον ρόλο που φέ­ρε­ται να δια­δρα­μά­τι­σε στην υπό­θε­ση ο εν λόγω επι­χει­ρη­μα­τί­ας. Κι αυτό διότι εμ­φα­νί­ζε­ται ως ιδιο­κτή­της και δια­χει­ρι­στής ει­κο­νι­κής εται­ρεί­ας που ιδρύ­θη­κε τον Σε­πτέμ­βριο του 2013 με έδρα το εμι­ρά­το Σάρ­τζα και σκοπό τη δια­κί­νη­ση των δύο τόνων ηρω­ί­νης. Μά­λι­στα, από την έρευ­να προ­κύ­πτει ότι η εται­ρεία εξα­φά­νι­σε όλα τα στοι­χεία της (τη­λέ­φω­να, φαξ κ.λπ.), μετά την κα­τά­σχε­ση των δύο τόνων ηρω­ί­νης στην Ελ­λά­δα. Ση­μειώ­νε­ται ότι εις βάρος του εν λόγω επι­χει­ρη­μα­τία είχε τον Δε­κέμ­βριο του 2013 εκ­δη­λω­θεί ένο­πλη επί­θε­ση από αγνώ­στους έξω από αντι­προ­σω­πεία αυ­το­κι­νή­των που δια­τη­ρεί στον Αλιμο.

Κα­θη­με­ρι­νή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.