Τοπικές Ειδήσεις

Αλλαγή Διοίκησης στην 95 ΑΔΤΕ – Ανέλαβε ο Υποστράτηγος Δημήτριος Βακεντής

Πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 95 ΑΔΤΕ στο Στρατόπεδο «ΣΤΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΕΧΑΚΗ», η τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», κατά την οποία ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου παρέδωσε τη Διοίκηση στον Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή, παρουσία του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη.

Στην τελετή που διεξήχθη με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης του COVID-19, προέστη ο  Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος. Επιπλέον, τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου κα Μίκα Ιατρίδη, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνιος Καμπουράκης, οι Πρόεδροι: Αποστράτων Αξκών ν. Δωδ/σου Αντγος ε.α. Μηνάς Παπαδάκης, ΕΒΕΔ κ. Ιωάννης Πάππου και ΤΕΕ κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, εκπρόσωποι των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων  και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Αναφερόμενος στο έργο που παρήχθη κατά τη διάρκεια της θητείας του ο απερχόμενος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου ανέφερε τα εξής:

«Κατόπιν απόφασης της ιεραρχίας, παραδίδω σήμερα τη διοίκηση της Μεραρχίας σε έναν καθόλα καταξιωμένο Αξιωματικό, συμμαθητή και εξαιρετικό φίλο, τον συντοπίτη μου Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή και τοποθετούμαι στην ΑΣΔΕΝ αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υδκτή. Τη στιγμή αυτή, αισθάνομαι ιδιαίτερα φορτισμένος, διότι αποχωρίζομαι όλους εσάς, τους εκλεκτούς και πολύτιμους συνεργάτες μου, που για ένα έτος, εργασθήκαμε μαζί με κύριο πρωτίστως σκοπό, τη διατήρηση και τη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μεραρχίας μας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και εξαιρετικά υπερήφανος, που διετέλεσα Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», ενός κορυφαίου Σχηματισμού του Στρατού μας. Τιμώ ιδιαίτερα όλους τους προκατόχους μου, οι οποίοι δημιούργησαν μία θετική παράδοση για την Μεραρχία, που της δίνει τη δυνατότητα να κινείται με συνεχή ανοδική πορεία και επιτυχία στο πέρασμα των χρόνων.

Πιστοί στις παραδόσεις και αναλογιζόμενοι την τεράστια ευθύνη που επωμισθήκαμε, εργαζόμενοι ημέρα και νύχτα, πετύχαμε την επίτευξη όλων των ΑΝΣΚ, που θέσαμε ώστε η 95 ΑΔΤΕ να αποτελέσει δύναμη αποτροπής και πόλο σταθερότητας στην περιοχή της Νότιας Δωδεκανήσου. Το έργο που επιτεύχθηκε σημαντικότατο, αποτέλεσμα συλλογικής και συστηματικής προσπάθειας όλων μας, με ορθολογικό προγραμματισμό, με αποτελεσματική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με πλήρη εκμετάλλευση των υπαρχόντων μέσων, αλλά και με την πλέον πρόσφορη διαχείριση των διατιθέμενων οικονομικών πόρων.

Παρά τις δύσκολες συγκυρίες που διαμόρφωσε το γεωπολιτικό πλαίσιο αλλά και η πανδημία του covid-19, καταφέραμε να διατηρήσουμε, το μοναδικό αγαθό «της άμυνας και της ασφάλειας», αλώβητο και το προσφέραμε με αγάπη στους υπέροχους κατοίκους αυτού του ευλογημένου τόπου. Ο χρόνος που πέρασε ήταν υπέροχος».

Καταλήγοντας, ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις τοπικές αρχές και στους πολίτες του νησιού σημειώνοντας ότι: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους αγαπητούς εθνοφύλακες, που έχουν τάξει τη ζωή τους στην άμυνα των ακριτικών νησιών μας. Ευχαριστώ όλους τους προηγούμενους Διοικητές της Μεραρχίας και τους συναδέλφους που υπηρέτησαν σε αυτήν διότι δημιούργησαν την υπάρχουσα παράδοση, με τις υφιστάμενες δομές, διευκολύνοντας το έργο μου.

Ευχαριστώ τις τοπικές αρχές για την άψογη πολυεπίπεδη συνεργασία μας και τον κάθε πολίτη της Ρόδου μας και των νησιών της, για την απλόχερη αγάπη που μας χάρισαν. Τέλος, ευχαριστώ την οικογένειά μου που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει αγόγγυστα την προσπάθειά μου και μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω.

Στον αγαπητό μου συμμαθητή, Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή που αναλαμβάνει τη διοίκηση της Μεραρχίας, εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Είμαι βέβαιος ότι η παράδοση και η ανοδική πορεία μας θα συνεχισθεί, υπό την καθοδήγηση του, με τη συλλογική προσπάθεια όλων σας και τη βοήθεια του Θεού».

Η άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα της 95 ΑΔΤΕ αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του νέου διοικητή, Υποστράτηγο, Δημήτριο Βακεντή, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Υποκλίνομαι με ευλάβεια στις πολεμικές σημαίες της 95 ΑΔΤΕ, των Συγκροτημάτων και των Μονάδων της και αποτίω φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς της.

Σέβομαι το εξαιρετικό έργο που μέχρι σήμερα επιτελέστηκε και καλώ όλους σας, να συνεχίσετε την προσπάθεια, για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της επιχει¬ρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των Μονάδων μας.

Η διοίκησή μου  θα είναι ανθρωποκεντρική, σύμφωνη με τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς, και ό,τι απαιτήσω από εσάς, να είστε βέβαιοι ότι πρωτίστως, θα απαιτήσω το ίδιο από τον εαυτό μου.

Στην ευαίσθητη αυτή νησιωτική ακριτική περιοχή της Πατρίδας μας, όπου έχουμε ταχθεί από την Πολιτεία, υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά και τα δίκαια του Ελληνισμού και επιβάλλεται να διατηρούμε και να βελτιώνουμε καθημερινά, την ποιότητα που θα προτάξουμε έναντι της ποσότητας, αναγκαία  και ικανή συνθήκη να αποτρέψει κάθε απόπειρα επιβουλής. Το ανθρώπινο δυναμικό ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι, το μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής ισχύος του Στρατού μας και ως εκ τούτου απαιτείται καθημερινή προσπάθεια, για την επαύξηση των δυνατοτήτων του.

Συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου μου και στο πλαίσιο των κατευθυντήριων οδηγιών και της στοχοθεσίας των προϊσταμένων μου, καθορίζω ως τον κυριότερο στόχο μας, την άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα της 95 ΑΔΤΕ», είπε ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, και συμπλήρωσε ότι: «Οι διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας την τελευταία δεκαετία σε οικονομικό, υγειονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τον σε εξέλιξη πόλεμο στην Ουκρανία, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον με τάσεις αναθεωρητισμού, νέων ισορροπιών και περαιτέρω επιβάρυνση της δημοσιονομικής κατάστασης. Ωστόσο, το μοναδικό αγαθό το οποίο οι συμπατριώτες μας επιβάλλεται να έχουν χωρίς εκπτώσεις, είναι αυτό της άμυνας και της ασφάλειας, προϊόν που παρέχεται από εμάς. Γι’ αυτό επιβάλλεται η καθημερινή υπέρβαση σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, στη μέριμνα για το προσωπικό μας, στην εκπαίδευση, στη συντήρηση του υλικού, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και κυρίως στην πειθαρχία.

Η 95 ΑΔΤΕ  στο πλαίσιο της αμφίδρομης αμοιβαιότητας, με την τοπική κοινωνία, θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους λοιπούς φορείς της πόλης και της περιοχής, σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Στον καθόλα καταξιωμένο, στενό μου φίλο και συμμαθητή, Διοικητή σας μέχρι σήμερα, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου, εκφράζω εκ μέρους όλων μας, τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη προσφορά του και τις ειλικρινείς μας ευχές για προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Υποδιοικητή της ΑΣΔΕΝ».

Αντώνης Καμπουράκης

«Καλωσορίζουμε με χαρά στη Ρόδο τον Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή, που αναλαμβάνει Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, και δεσμευόμαστε ότι ο Δήμος Ρόδου θα είναι πάντα κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις, στηρίζοντας το σημαντικό ρόλο τους.

Αποχαιρετούμε με αίσθημα ευγνωμοσύνης τον Υποστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Υποδιοικητή της ΑΣΔΕΝ.

Είμαστε υπερήφανοι για το υψηλό φρόνημα που διέπει το έμψυχο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών μας, την αποτελεσματικότητα κατά την επιτέλεση του ιερού καθήκοντός τους, που συμβάλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και σταθερότητας», ανέφερε ο δήμαρχος Ρόδου σε ανάρτηση στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΔΚΤΗ 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ»
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Πολιτικό Προσωπικό και Εθνοφύλακες της 95 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Κατόπιν απόφασης της ιεραρχίας, παραδίδω σήμερα τη διοίκηση της Μεραρχίας σε έναν καθόλα καταξιωμένο Αξιωματικό, συμμαθητή και εξαιρετικό φίλο, τον συντοπίτη μου Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή και τοποθετούμαι στην ΑΣΔΕΝ αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υδκτή.

Τη στιγμή αυτή, αισθάνομαι ιδιαίτερα φορτισμένος, διότι αποχωρίζομαι όλους εσάς, τους εκλεκτούς και πολύτιμους συνεργάτες μου, που για ένα έτος, εργασθήκαμε μαζί με κύριο πρωτίστως σκοπό, τη διατήρηση και τη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μεραρχίας μας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και εξαιρετικά υπερήφανος, που διετέλεσα Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», ενός κορυφαίου Σχηματισμού του Στρατού μας. Τιμώ ιδιαίτερα όλους τους προκατόχους μου, οι οποίοι δημιούργησαν μία θετική παράδοση για την Μεραρχία, που της δίνει τη δυνατότητα να κινείται με συνεχή ανοδική πορεία και επιτυχία στο πέρασμα των χρόνων.

Πιστοί στις παραδόσεις και αναλογιζόμενοι την τεράστια ευθύνη που επωμισθήκαμε, εργαζόμενοι ημέρα και νύχτα, πετύχαμε την επίτευξη όλων των ΑΝΣΚ, που θέσαμε ώστε η 95 ΑΔΤΕ να αποτελέσει δύναμη αποτροπής και πόλο σταθερότητας στην περιοχή της Νότιας Δωδεκανήσου.

Το έργο που επιτεύχθηκε σημαντικότατο, αποτέλεσμα συλλογικής και συστηματικής προσπάθειας όλων μας, με ορθολογικό προγραμματισμό, με αποτελεσματική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με πλήρη εκμετάλλευση των υπαρχόντων μέσων, αλλά και με την πλέον πρόσφορη διαχείριση των διατιθέμενων οικονομικών πόρων.

Παρά τις δύσκολες συγκυρίες που διαμόρφωσε το γεωπολιτικό πλαίσιο αλλά και η πανδημία του covid-19, καταφέραμε να διατηρήσουμε, το μοναδικό αγαθό «της άμυνας και της ασφάλειας», αλώβητο και το προσφέραμε με αγάπη στους υπέροχους κατοίκους αυτού του ευλογημένου τόπου.
Ο χρόνος που πέρασε ήταν υπέροχος.

Διότι καθημερινά με εντυπωσιάζατε με τις ενέργειές σας, υπερβάλλοντας και καταθέτοντας τη ψυχή σας.

Διότι με ξαφνιάζατε με το πάθος, την αγάπη και την αγωνία σας να επιτελέσετε κατά τον καλύτερο τρόπο το καθήκον σας.
Διότι με αιφνιδιάζατε με την επιμονή και την εφευρετικότητα σας να διατηρήσετε αξιόπιστο το υλικό σας, χωρίς σημαντική βοήθεια, αξιοποιώντας στο έπακρο τους διαθέσιμους πόρους.

Από εσάς έπαιρνα δύναμη, κουράγιο και θάρρος για να συνεχίσω το έργο μου. Έργο πολύ απαιτητικό, πολύπλοκο, δύσκολο και εξαιρετικά κρίσιμο για την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνεια της Πατρίδας μας.

Απερχόμενος, ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε τη δύναμη να πορευθώ με αξιοπρέπεια και συνέπεια και με αξίωσε να ολοκληρώσω το χρέος μου.

Ευχαριστώ την ηγεσία που μου εμπιστεύτηκε τη Δκση της Μεραρχίας.

Ευχαριστώ όλους εσάς, το προσωπικό μου, που μου δώσατε την ευκαιρία να κάνω πράξη το όνειρό μου. Το όνειρο του νέου παιδιού που πριν από 37 χρόνια ξεκινούσε από τούτον εδώ τον τόπο για τη Σχολή Ευελπίδων με πίστη ότι μια μέρα θα ξαναγυρίσει.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους αγαπητούς εθνοφύλακες, που έχουν τάξει τη ζωή τους στην άμυνα των ακριτικών νησιών μας.

Ευχαριστώ όλους τους προηγούμενους Διοικητές της Μεραρχίας και τους συναδέλφους που υπηρέτησαν σε αυτήν διότι δημιούργησαν την υπάρχουσα παράδοση, με τις υφιστάμενες δομές, διευκολύνοντας το έργο μου.

Ευχαριστώ τις τοπικές αρχές για την άψογη πολυεπίπεδη συνεργασία μας και τον κάθε πολίτη της Ρόδου μας και των νησιών της, για την απλόχερη αγάπη που μας χάρισαν.

Τέλος, ευχαριστώ την οικογένειά μου που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει αγόγγυστα την προσπάθειά μου και μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω.

Στον αγαπητό μου συμμαθητή, Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή που αναλαμβάνει τη διοίκηση της Μεραρχίας, εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Είμαι βέβαιος ότι η παράδοση και η ανοδική πορεία μας θα συνεχισθεί, υπό την καθοδήγηση του, με τη συλλογική προσπάθεια όλων σας και τη βοήθεια του Θεού.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Πολιτικό Προσωπικό και Εθνοφύλακες, πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι που υπηρετείτε στην 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», σε έναν από τους πιο οργανωμένους και αξιόμαχους Σχηματισμούς του ΣΞ. Σας προτρέπω να συνεχίσετε να εργάζεσθε με τον ίδιο ζήλο, πάθος, αγάπη, υπευθυνότητα και με την εργατικότητα που σας διακατέχει, για την υλοποίηση του Οράματος της νέας Δκσης της Μεραρχίας. Ο Θεός και η Παναγία η Νικοποιός πάντα να σας συντροφεύουν. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους υγεία και δύναμη.

Απερχόμενος, σας αποχαιρετώ με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό για το έργο το οποίο επιτελείτε. Σας διαβεβαιώνω ότι, η υπερηφάνεια για όλα όσα κάναμε μαζί, θα με συντροφεύει για πάντα. Ήταν ένας υπέροχο ταξίδι. Υποκλίνομαι ευλαβικά στις ένδοξες πολεμικές σημαίες της Μεραρχίας και των Μονάδων της, χαιρετίζω με σεβασμό τους νεκρούς της Πατρίδας μας που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπέρ βωμών και εστιών και σας καλώ να αναφωνήσουμε.

Ζήτω το Έθνος.
Ζήτω ο Ελληνικός Στρατός.
Ζήτω η 95 ΑΔΤΕ.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΔΚΤΗ 95 ΑΔΤΕ
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες, Έφεδροι Τοπικά διαμένοντες και Πολιτικό Προσωπικό της 95ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, «Διαγοριδών».

Με απόφαση της Ηγεσίας αναλαμβάνω από σήμερα τη Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ. Το γεγονός αυτό αποτελεί εξαιρετική τιμή και με γεμίζει υπερηφάνεια η επιλογή μου, σε μια θέση που λάμπρυναν μέχρι σήμερα διακεκριμένοι συνάδελφοι.

Υποκλίνομαι με ευλάβεια στις πολεμικές σημαίες της 95 ΑΔΤΕ, των Συγκροτημάτων και των Μονάδων της και αποτίω φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς της.

Σέβομαι το εξαιρετικό έργο που μέχρι σήμερα επιτελέστηκε και καλώ όλους σας, να συνεχίσετε την προσπάθεια, για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των Μονάδων μας.

Η διοίκησή μου θα είναι ανθρωποκεντρική, σύμφωνη με τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς, και ό,τι απαιτήσω από εσάς, να είστε βέβαιοι ότι πρωτίστως, θα απαιτήσω το ίδιο από τον εαυτό μου.

Στην ευαίσθητη αυτή νησιωτική ακριτική περιοχή της Πατρίδας μας, όπου έχουμε ταχθεί από την Πολιτεία, υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά και τα δίκαια του Ελληνισμού και επιβάλλεται να διατηρούμε και να βελτιώνουμε καθημερινά, την ποιότητα που θα προτάξουμε έναντι της ποσότητας, αναγκαία και ικανή συνθήκη να αποτρέψει κάθε απόπειρα επιβουλής. Το ανθρώπινο δυναμικό ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι, το μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής ισχύος του Στρατού μας και ως εκ τούτου απαιτείται καθημερινή προσπάθεια, για την επαύξηση των δυνατοτήτων του.

Συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου μου και στο πλαίσιο των κατευθυντήριων οδηγιών και της στοχοθεσίας των προϊσταμένων μου, καθορίζω ως τον κυριότερο στόχο μας, την άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα της 95 ΑΔΤΕ. Από εσάς ζητώ τη συνεργασία και απαιτώ να συνεχίσετε να δίδετε καθημερινά τον καλύτερό σας εαυτό, με υψηλό φρόνημα, αξιοπρέπεια αίσθηση της ευθύνης, παραμένοντας άτεγκτα προσηλωμένοι στις στρατιωτικές αρετές που διαπνέουν τον Έλληνα μαχητή και στρατιωτικό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Σας περιβάλλω με απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαι πρόθυμος 24ώρες το 24ωρο, να ακούσω, να βοηθήσω και να προσπαθήσω για την επίλυση του οποιοδήποτε προβλήματός σας.

Οι διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας την τελευταία δεκαετία σε οικονομικό, υγειονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τον σε εξέλιξη πόλεμο στην Ουκρανία, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον με τάσεις αναθεωρητισμού, νέων ισορροπιών και περαιτέρω επιβάρυνση της δημοσιονομικής κατάστασης. Ωστόσο, το μοναδικό αγαθό το οποίο οι συμπατριώτες μας επιβάλλεται να έχουν χωρίς εκπτώσεις, είναι αυτό της άμυνας και της ασφάλειας, προϊόν που παρέχεται από εμάς. Γι’ αυτό επιβάλλεται η καθημερινή υπέρβαση σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, στη μέριμνα για το προσωπικό μας, στην εκπαίδευση, στη συντήρηση του υλικού, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και κυρίως στην πειθαρχία.

Η 95 ΑΔΤΕ στο πλαίσιο της αμφίδρομης αμοιβαιότητας, με την τοπική κοινωνία, θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους λοιπούς φορείς της πόλης και της περιοχής, σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Στον καθόλα καταξιωμένο, στενό μου φίλο και συμμαθητή, Διοικητή σας μέχρι σήμερα, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου, εκφράζω εκ μέρους όλων μας, τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη προσφορά του και τις ειλικρινείς μας ευχές για προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Υποδιοικητή της ΑΣΔΕΝ.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό, οφείλουμε όλοι να είμαστε περήφανοι που υπηρετούμε σ’ αυτή την ευαίσθητη γωνιά της πατρίδας μας. Οι ακριτικές περιοχές της χώρας μας, από το Καστελόριζο μέχρι τις εσχατιές του νομού Έβρου, δεν «κείνται μακράν», αντιθέτως αποτελούν διαχρονικά την καρδιά του ελληνισμού, εκεί που χτυπάει η καρδιά του μαχητή.

Η παρουσία μας εδώ λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας έναντι κάθε απειλής, εμπεδώνει στους κατοίκους των νησιών μας το αίσθημα της ασφάλειας και τους επιτρέπει να αφιερωθούν στα ειρηνικά και δημιουργικά τους έργα.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους υγεία και δύναμη.

Επικαλούμενος δια των Πρεσβειών της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου, τη βοήθεια του Θεού στη δύσκολη προσπάθειά μας, σας καλώ να αναφωνήσουμε.

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω ο Στρατός

Ζήτω η 95 ΑΔΤΕ

 


Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου