Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, έδωσε χτες ο επανεκλεγείς πρόεδρος κ. Φώτης Μπακίρης.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Αγωνιστική Κίνηση που εκπροσωπώ έλαβε 5 έδρες, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ Ρόδου που εκπροσωπείται από την κα Ντέπη Μιχαηλίδου έλαβε 2 έδρες και η Πρόταση Συνδικαλιστικής Δημιουργίας που εκπροσωπείται από τον κ. Βασίλη Μωραΐτη έλαβε 2 έδρες. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας και ποιον συνδυασμό στήριξαν, διότι σε σχέση με τις εκλογές του 2015, είχαμε αυξημένη συμμετοχή που έφτασε το 63% των εγγεγραμμένων μελών. Είναι ένα μεγάλο βάρος και ευθύνη αυτό που αναλαμβάνουμε ως συνδυασμός, έχοντας την πλειοψηφία. Οι συνάδελφοι, είδαν και αξιολόγησαν τις προσπάθειές μας όλα αυτά τα χρόνα της προηγούμενης θητείας».
Ερωτηθείς σχετικά με τις προτεραιότητες που θα θέσει με την επανεκλογή του, ο κ. Μπακίρης δήλωσε: «Οι προτεραιότητες δεν αλλάζουν. Άμεσα θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης των μέσων ατομικής προστασίας και του γάλακτος (παρελθόντων ετών) σε χρήμα σύμφωνα με το Ν.4483. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο γι αυτό, έχουν συμπληρωθεί όλες οι απαραίτητες λίστες και απομένει η απόδοση των χρημάτων στους εργαζόμενους. Είναι τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα που αφορούν την πενταετία 2012 – 2016, που δεν είχαν χορηγηθεί στους εργαζόμενους στην καθαριότητα».
Ο κ. Μπακίρης αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσφατη απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Όλγας Γεροβασίλη, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η διαδικασία της «αξιολόγησης» για ένα μικρό διάστημα (συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Απριλίου).
Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μία εκκρεμότητα που αφορά τις μισθολογικές καταστάσεις όσων βγήκαν στην σύνταξη από το 2014 κι έπειτα, καθώς μία νέα εγκύκλιος απαιτεί στοιχεία για να ελεγχθούν οι μισθολογικές καταστάσεις μέχρι και την συνταξιοδότησή τους σε διάστημα δεκαετίας.
Για το θέμα προηγήθηκε συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον δήμαρχο Ρόδου προκειμένου να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και να δοθούν τα στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ