Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν τις ποινές στους ποδοσφαιριστές, τις αποφάσεις επί των απολογιών και την παραίτηση του Νικαγόρα από το παιχνίδι με τον Ποσειδώνα Καρπάθου.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Νικαγόρας- Αστέρας Παστίδας στις 17/02 (19η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Νικαγόρα, Α. Διακογιάννη, ποινή μίας αγωνιστικής για βίαιο μαρκάρισμα από πίσω σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. ΙV του Π.Κ.).
Άγιος Ισίδωρος- Α.Σ. Τήλος στις 16/02 (13η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Σ. Τήλος, Φ. Ρούκο, ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα(άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Ε. Κω- Δόξα Καρδάμαινας στις 17/02 (7η αγωνιστική- Εφηβικό)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κω, K. Lekgegaj, ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κω, A. Goga, ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α ’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Ε.Ρ.Α.- Διγενής στις 17/02 (19η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Διγενή, Σ.Ν. Νίκα, ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (θέατρο), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α ’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Άγιος Ισίδωρος- Α.Σ. Τήλος στις 16/02 (13η αγωνιστική)
Σχετικά με την έγγραφη αναφορά του σωματείου του Α.Σ. Τήλος καλούνται την 01/03/2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00 για διευκρινήσεις, οι διαιτητές του ως άνω αγώνος και ο παρατηρητής διαιτησίας και αγώνος.
Αποφάσεις απολογιών
Αστέρας Παστίδας- Διαγόρας Βατίου στις 10/2 (18η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Αστέρα Παστίδας την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης. Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Χρ. Αποστολάτο- πρόεδρος την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτηρίων, για ένα μήνα και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 5’ περ. γ’ και άρθρο 12’ περ. α’ του Π.Κ.).
Άγιος Γεώργιος- Δήμητρα Δαματριάς στις 11/2 (14η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς Πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο της Δήμητρας Δαματριάς την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης. Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Ελ. Μαθιό- εκπρόσωπος την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτηρίων, για τέσσερις αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 11’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Παραίτηση σωματείου Νικαγόρα Κεφάλου με Ποσειδώνα Καρπάθου (20η αγωνιστική)
Μετά από σχετικό έγγραφο μη ημερομηνία 21/02/2018 του σωματείου του Νικαγόρα Κεφάλου στο οποίο αναφέρει ότι παραιτείται του αγώνα με τον Ποσειδώνα Καρπάθου της 20ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου περιόδου 2017-2018.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα κάτωθι:
Ο αγώνας Ποσειδώνας Καρπάθου- Νικαγόρας Κεφάλου για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Ποσειδώνα Καρπάθου και από την τρέχουσα βαθμολογία του Νικαγόρα αφαιρούνται τρεις βαθμοί (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ). Επίσης σύμφωνα με το ίδιο άρθρο επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 21’ παρ. 6β’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές, εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Ποσειδώνα Καρπάθου).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 23/03/2018 (άρθρο 23’ παρ. 2’ του Π.Κ.).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ