Με 37 συνέδρους που θα αναδειχθούν από τις εκλογές θα εκπροσωπηθούν τα Δωδεκάνησα στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, πλην όσων συμμετέχουν αριστίνδην.
Οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων για το ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου, θα γίνουν σε όλη τη χώρα και σε πόλεις του εξωτερικού την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι έλαβαν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ την 12η Νοεμβρίου 2018 και δήλωσαν κατά την προσέλευσή τους ότι συμμετέχουν ως μέλη του νέου φορέα και όσα νέα μέλη εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας kinimaallagis.gr έως την 26η Φεβρουαρίου 2018.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής», 20 σύνεδροι θα αναδειχθούν από τη Ρόδο, 6 από την Κω, 2 από την Κάλυμνο και από έναν σύνεδρο θα εκλέξουν η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Λέρος, η Πάτμος, η Νίσυρος, το Καστελόριζο, η Σύμη, η Τήλος και η Χάλκη.
Οι κάλπες για την εκλογή των 1.500 περίπου συνέδρων από όλη τη χώρα (άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι αριστίνδην συμμετέχοντες) θα στηθούν στις 4 Μαρτίου στα ίδια σημεία που λειτούργησαν ως εκλογικά κέντρα και τον περασμένο Νοέμβριο, για την ανάδειξη του επικεφαλής, με την διαφορά ότι στη Ρόδο θα στηθεί μόνο μια κάλπη για όλο το νησί, εκτός απροόπτου στο Ροδίνι. Ο σχεδιασμός προβλέπει για τα Δωδεκάνησα, να στηθεί μία κάλπη ανά νησί.
Μέχρι την 26η Φεβρουαρίου 2018 μέσω της ιστοσελίδας kinirnaallagis.gr μπορούν τα μέλη να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους. Η επικαιροποίηση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου στις εκλογές αυτές, διευκολύνει, όμως, για τον εντοπισμό του εκλογικού τμήματος που Θα ασκήσει το δικαίωμά του.
Κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων δεν απαιτείται η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του εκλογέα. Καθώς επίσης δεν απαιτείται η καταβολή της εισφοράς η οποία θα καταβληθεί στο εκλογικό κέντρο κατά την άσκηση του δικαιώματος.
Οποιος κατά τις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ την 12η Νοεμβρίου 2018 έχει ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα και επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμά του στις εκλογές της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018 σε διαφορετικό εκλογικό κέντρο, οφείλει να το δηλώσει υποχρεωτικά κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων του έως την 26η Φεβρουαρίου 2018.
Την 1η Μαρτίου 2018 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα kinimaallagis.gr ο πλήρης κατάλογος των Εκλογικών Κέντρων που Θα λειτουργήσουν, καθώς και οδηγίες για το που θα ψηφίσουν τα μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Το συνέδριο θα αποφασίσει κυρίως για:
– Τη Διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής
– Την προγραμματική πρόταση, το Σχέδιο Ελλάδα και τις πολιτικές θέσεις σε όλους τους τομείς.
– Το καταστατικό για τη δομή και λειτουργία του Κινήματος, των οργανώσεων καθώς και την ανάδειξη των οργάνων.
– Το έμβλημα.
– Το πέρασμα στην ηλεκτρονική Δημοκρατία
– Τη δημιουργία του Προοδευτικού Forum της Νέας Γενιάς.

Εκδήλωση στις 3 Μαρτίου
Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών, η τοπική διακομματική επιτροπή διοργανώνει το Σάββατο 3 Μαρτίου εκδήλωση στη Ρόδο παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων κατά την οποία θα γίνει διάλογος για την τουριστική ανάπτυξη εξετάζοντας τόσο την οικονομική της διάσταση όσο και την κοινωνική. Να σημειωθεί πως ήδη έχει προηγηθεί σειρά συναντήσεων των μελών της διακομματικής επιτροπής, για την διεκπεραίωση διαδικαστικών ζητημάτων.
Το προηγούμενο Σάββατο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Κω, κατά την οποία συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα ενόψει του Συνεδρίου με ικανοποιητική συμμετοχή.
Μέχρι τις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν κι άλλες εκδηλώσεις στα Δωδεκάνησα επί των εισηγήσεων του Συνεδρίου, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ