Ειδήσεις

Δέσμευση της Ευρ. Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας

Σε δήλωση, με την οποία υπογραμμίζει τη βούληση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να παραμείνει βασικός χρηματοδοτικός φορές επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα, προχώρησε πριν λίγη ώρα ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Werner Hoyer, στον απόηχο δημοσιευμάτων που ήθελαν την Τράπεζα να επανεξετάζει τη θέση της στην Ελλάδα.

Η ΕΤΕπ προσδοκά στην αύξηση της χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα, σημειώνει στη δήλωση του ο κ. Hoeyr, προσθέτοντας ότι η ΕΤΕπ ως φορέας μακροχρόνιων επενδύσεων στο σύνολο της Ευρ. Ένωσης δεν θέτει ποσοστιαία όρια ανά χώρα αλλά, αντιθέτως, αξιολογεί τις επενδυτικές ευκαιρίες βασιζόμενη στον αριθμό, τη φύση και την ποιότητα των προτάσεων που της υποβάλλονται. «Κατά συνέπεια, η ΕΤΕπ δεν μπορεί να προβλέψει το ύψος της μελλοντικής χρηματοδότησης για οποιαδήποτε χώρα» προσθέτει ο κ. Hoyer προσθέτοντας ότι η ΕΤΕπ αναζητά ευκαιρίες και προτάσεις για χρηματοδότηση δράσεων στην Ελλάδα αλλά και εναλλακτικές επιλογές για την αύξηση της χρηματοδοτικής της συνεισφοράς στην χώρα.

Από την έναρξη της κρίσης, η ΕΤΕπ έχει παράσχει χρηματοδότηση που υπερβαίνει τα 11 δισεκατομμύρια Ευρώ ενώ η συνολική της έκθεση σε δάνεια διαμορφώνεται σε 16,9 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα ποσοστό περί το 9,4% του ελληνικού ΑΕΠ. «Ήμασταν και παραμένουμε προσηλωμένοι στη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα» καταλήγει η ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΤΕπ.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου