Ειδήσεις

Ανεβλήθη η δίκη 26 Λινδίων ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Για την 5η Σεπτεμβρίου 2014 αναβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εξέταση υπόθεσης με κατηγορούμενους 26 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λίνδο κατηγορούμενους για λειτουγία εμπορικής επιχείρησης πλησίον αρχαίων καθ’ υπέρβαση της χορηγηθείσας αδείας.

Κατηγορούνται συγκεκριμένα ως υπαίτιοι του ότι στη Λίνδο Ρόδου την 27η Σεπτεμβρίου 2010 κατελήφθησαν από την 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων να λειτουργούν εμπορικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος πλησίον αρχαιολογικού χώρου και να έχουν κατασκευάσει κλίμακες πρόσβασης στα δώματα των επιχειρήσεων τους, καθ’ υπερβαση των χορηγηθεισών σε αυτούς αδειών.
Οι 26 κατηγορούμενου εκπροσωπούμενοι από τους δικηγόρους κ.κ. Π. Αποστολά, Π. Φουτούλη και Χρ. Καλογήρουν, ελπίζουν πλέον σε νομοθετική επίλυση του προβλήματος που διαιωνίζεται με τη χρήση των χώρων του δώματος των καταστημάτων τους ως χώρο κυρίας χρήσης.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γ. Ελευθερίου δήλωσε στη “δημοκρατική” ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς και Βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος για την επίτευξη του στόχου αυτού. Επεσήμανε μάλιστα ότι επιχειρήσεις στη Σύμη και στη Σαντορίνη λειτουργούν με τον αυτό τρόπο χωρίς να αντιμετωπίζουν τον έλεγχο των εκεί υπηρεσιών που έχουν κατανοήσει ότι στο αμφιθεατρικό σχηματισμό των ακινήτων του παραδοσιακού οικισμού η συγκεκριμένη δραστηριότητα, που επιτρέπει στους τουρίστες να απολαμβάνουν το μαγευτικό τοπίο της Λίνδου, εξυπηρετεί πλέον των εμπορικών και σκοπούς προβολής του νησιού.
Το θέμα των δωμάτων στη Λίνδο, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την αρχαιολογική υπηρεσία που έχει και τον τελευταίο λόγο.

Στη Λίνδο δραστηριοποιούνται 153 επιχειρήσεις από τις οποίες, οι 50 είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με δώματα.
Σημειώνεται ότι σε 62 από τα 135 συνολικά καταστήματα που είχαν ελεγχθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 η αρχαιολογία διαπίστωσε ότι είχαν αρχαιολογικές εκκρεμότητες.
Ο κ. Ελευθερίου ζητά χρήση δώματος με εποχικότητα από 1/5 έως 30/10.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου