Μάταια περίμεναν χθες οι παράγοντες της ΕΠΣΔ, καθώς και όλοι εκείνοι που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να βγει «λευκός καπνός» από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των γηπέδων, προκειμένου να ξεκινήσουν έστω οι προπονήσεις και να καταστεί δυνατός ο προσδιορισμός της ημερομηνίας επανέναρξης των τοπικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.
Το θέμα δεν βρέθηκε καν στην ατζέντα της συζήτησης, με πολλούς να αναρωτιούνται πλέον αν ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αντιμετωπίζεται ως μία σημαντική για την κοινωνία υπόθεση, ή ως μία αχρείαστη και άνευ αξίας πολυτέλεια.
Το «λουκέτο» στους αθλητικούς χώρους παραμένει, την ίδια στιγμή που τα Δημοτικά Σχολεία είναι εδώ και αρκετές μέρες ανοιχτά, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν, βάσει των χθεσινών αποφάσεων, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει την αντίθεση και ενισχύει τα ερωτηματικά για τους λόγους που η οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα, ακόμα και υπό τους αυστηρούς όρους των υγειονομικών πρωτοκόλλων, διατηρείται σε καθεστώς απαγόρευσης.
Οι παράγοντες της ΕΠΣΔ περιέγραφαν την τρέχουσα εβδομάδα ως κρίσιμη, καθώς βάσει του δικού τους σεναρίου, η φετινή ποδοσφαιρική περίοδος θα μπορούσε να εξελιχθεί σχετικά ομαλά και να ολοκληρωθεί έγκαιρα, αν επανεκκινούσε το αργότερο στις 14 Φεβρουαρίου.
Τέτοια πιθανότητα από χθες δεν υφίσταται και το καλό σενάριο της Ένωσης «κάηκε», καθώς ακόμα κι αν υποτεθεί πως οι αρχές του επόμενου μήνα θα φέρουν μία θετική εξέλιξη, οι ομάδες δεν θα έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν, δεδομένου πως κάθε μέρα αγωνιστικής απραξίας αυξάνει τον αριθμό των προπονήσεων που θα απαιτηθούν για την επαναφορά των ποδοσφαιριστών. Όπως σημειώνουν αρκετοί προπονητές, οι δύο έως τρεις εβδομάδες που υπολόγιζαν αρχικά πως θα χρειαστούν, ίσως να μην αποδειχθούν αρκετές.
Περισσότερο δε από τα ανδρικά πρωταθλήματα, το παρατεταμένο lockdown πλήττει τις δραστηριότητες των αναπτυξιακών ηλικιών.
Τα παιδιά παραμένουν απόλυτα ανενεργά εδώ και μήνες, με όσες αρνητικές και προς το παρόν απροσδιόριστες συνέπειες παράγει η υφιστάμενη κατάσταση, ενώ οι φωνές διαμαρτυρίας, οι οποίες απαιτούν το «ξεκλείδωμα» του ερασιτεχνικού αθλητισμού έστω για τις υποδομές, πυκνώνουν.
Τα όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολλούς παράγοντες και προπονητές είναι ενδεικτικά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ