Αθλητικά

«Παγκόσμιος ποδηλατικός προορισμός η Ρόδος»

Παρουσία αρκετών πολιτειακών παραγόντων, εκπροσώπων της Τ.Ε. Ποδηλασίας και των σωματείων του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Plaza, η παρουσίαση του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ερασιτεχνών “UCI GrandFondo Tour» που θα διεξαχθεί στη Ρόδο το διάστημα 22-24 Απριλίου.

Το λόγο πήρε πρώτη η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Η Ρόδος είναι ιδανικός προορισμός για τέτοιες διοργανώσεις. Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου να διεξάγουμε στη Ρόδο αθλητικές εκδηλώσεις διεθνούς επιπέδου. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω αυτών των εκδηλώσεων.

Η προσπάθεια αυτή θα ξεκινήσει με τον Μαραθώνιο στις 17/4 και θα συνεχιστεί με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών λίγες ημέρες αργότερα. Θέλουμε τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο να γίνονται αθλητικοί αγώνες τέτοιου επιπέδου και είμαστε περήφανοι που έχουμε φέρει αυτή τη διοργάνωση στη Ρόδο. Θα στηρίξουμε την προσπάθεια και θέλουμε να εντάξουμε το νησί μας ως έναν από τους παγκόσμιους ποδηλατικούς προορισμούς».

Ο εκπρόσωπος της UCI και παλιός πρωταθλητής ποδηλασίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης ανέλαβε να παρουσιάσει τον  σπουδαίο αυτό αγώνα που θα γίνει στο νησί μας:

«Όταν έγινε η προσπάθεια για να έρθει η διοργάνωση στη Ρόδο, αποτέλεσε για μένα ένα κίνητρο και μία πρόκληση, αφού η Ρόδος είναι παγκοσμίως γνωστή και έχει ποδηλατική κουλτούρα. Οι αγώνες υπάγονται σε ένα project που δημιούργησε η UCI από το 2012, θέλοντας να διευρύνει την ήδη μεγάλη μαζικότητα του αθλήματος και δίνουν την ευκαιρία να ανθρώπους να συνδυάσουν τις διακοπές τους με τη συμμετοχή σε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Φέτος έχει αλλάξει η ονομασία της διοργάνωσης, όπως και τα λογότυπα της. Ο αγώνας στήνεται πάρα πολύ προσεκτικά και θα ενεργοποιήσει πολλούς φορείς και αθλητές, ενώ επίσης θα δώσει ανάπτυξη στον τόπο, με την παρουσία ανθρώπων από όλο τον κόσμο».

Ο κ. Λεβεντάκης παρουσίασε στη συνέχεια τις κατηγορίες των αθλητών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, τις λεπτομέρειες του, τις χώρες από τις οποίες μέχρι στιγμής υπάρχουν συμμετοχές, αλλά και τους χορηγούς της διοργάνωσης και όσους φορείς θα τη στηρίξουν.

Ακολούθως το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των ποδηλατικών συλλόγων της Ρόδου, που εξέφρασαν τη γνώμη τους για τον αγώνα, αλλά και τις… ενστάσεις τους, με δεδομένο ότι την ίδια ημερομηνία, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας έχει ορίσει τοπικά πρωταθλήματα δρόμου.

Το «παρών» έδωσαν, πλην των προαναφερόμενων, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επικοινωνίας κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και αρκετοί εκπρόσωποι της Τ.Ε. Ποδηλασίας και των σωματείων της Ρόδου.

Τι είναι το UCI Gran Fondo World Series

Η «UCI Gran Fondo World Series» (πρώην UCI World Cycling Tour) είναι μια σειρά από αγώνες που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο. Το 25% των συμμετεχόντων σε κάθε ηλικιακή ομάδα των προκριματικών αγώνων «UCI Gran Fondo World Championships», θα πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον τελικό, όπου οι πρωταθλητές θα βραβευτούν με την πολυπόθητη φανέλα-ουράνιο τόξο.

Προωθώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού για παλαιότερους αθλητές και ερασιτέχνες, ένας από τους στόχους αυτής της σειράς αγώνων είναι η παγκόσμια μετάδοση του ιδεώδους της «Ποδηλασίας για όλους». Με αυτό το σκεπτικό, είναι πολύ σημαντική η γεωγραφική διασπορά των αθλητικών εκδηλώσεων με βάση πάντα αυστηρά οργανωτικά και αθλητικά κριτήρια αλλά και το τουριστικό ενδιαφέρον του κάθε τόπου.

Σε συνεργασία με το γνωστό οργανισμό αθλητικού μάρκετινγκ Golazo, η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας δημιούργησε την «UCI Gran Fondo World Series». Αυτοί οι δύο φορείς είναι υπεύθυνοι για τη συνολική οργάνωση, το συντονισμό και την εμπορία των αγώνων πρόκρισης UGFWS.

Η Ρόδος θα φιλοξενήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της χρονιάς. Το πρωτάθλημα αποτελείται από 12 αγώνες σε όλο τον κόσμο (2 Αυστραλία, 2 Αμερική, 1 Ν. Αφρική και 7 Ευρώπη). Το 25% των ποδηλατών που θα προκριθούν ανά ηλικιακή κατηγορία, θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-4 Σεπτεμβρίου στο Περθ της Αυστραλίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου