Ειδήσεις

Β. Υψηλάντης: Έχουμε μπροστά μας μεγάλες φουρτούνες! Ας διαλέξουμε τον σωστό καπετάνιο

Πολίτες της Δωδεκανήσου,Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας, πέρα από μικροσκοπικές λογικές, πέρα από προσωπικές επιδιώξεις, πέρα από μικρόπνοες στρατηγικές.

Σε αυτές τις εκλογές το δίλημμα δεν είναι παραταξιακό, δεν είναι συντεχνιακό, δεν είναι τοπικιστικό, δεν είναι καν προσωπικό. Το διακύβευμα αυτής της ψηφοφορίας έχει εθνικό χαρακτήρα. Δεν είναι μια ζαριά στο παιχνίδι της πολιτικής. Δεν είναι ένας «σταυρός» ματαιοδοξίας. Είναι μια καθοριστική απόφαση για όσα θέλουμε να αποφύγουμε και μια ξεκάθαρη εντολή για τη συνέχιση της πορείας ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας!

Σε αυτή την πορεία, σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί!

Ο δρόμος που βαδίζουμε δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Επιλέξαμε, από την εποχή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, να ανήκουμε στην Ευρώπη των λαών. Στην Ευρώπη που οικοδομείται με θεμέλιο την ειρήνη, την αλληλεγγύη, την αλληλεξάρτηση, τη συνύπαρξη χωρίς αποκλεισμούς.

Αυτή η πορεία, σήμερα, διακυβεύεται από την ευρεία οικονομική κρίση!

Δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο αυτό. Ολόκληρη η Ευρώπη, αν όχι και ο κόσμος, αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η ανεργία, η φτώχεια, οι μεταναστευτικές ροές, η παγίδα της ρευστότητας, οι κάθε λογής «αλυτρωτισμοί», οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η αβεβαιότητα για τον κόσμο που κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές… επιβάλλουν σύνεση και συνεννόηση. Δεν έχουμε περιθώρια πειραματισμών. Ούτε καν ρομαντισμών!

Με ρεαλισμό θα ανακτήσουμε τη σταθερότητα!

Επί δυόμιση χρόνια παλεύουμε με τα κύματα. Ως Βουλευτής Δωδεκανήσου, εκλεγμένος με τη ΝΔ, έδωσα την ψυχή μου για την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας. Το έκανα με συνέπεια λόγων και έργων. Βάλαμε στην ατζέντα κάθε συζήτησης τα προβλήματα και δώσαμε το στίγμα των προτεινόμενων λύσεων, με γνώμονα το κοινό δημόσιο συμφέρον. Σε αυτή τη ρότα πορευτήκαμε όλοι μαζί. Με αξιοπρέπεια, με θέσεις, με προτάσεις και πάνω απ’ όλα με μόνο λάβαρο την αγάπη για τον τόπο μας. Αυτόν τον τόπο που αγαπάμε και που υπηρετούμε, καθένας από το μετερίζι του, με τον πιο ανοιχτόκαρδο τρόπο.

Ακούγονται μπαλωθιές, τριγύρω μας!

Μεθυστικές φωνές αποζητούν ακροατές σε ένα διήγημα που μοιάζει παραμύθι. Απάντηση σε αυτές τις φωνές δίνει μια γνωστή ρήση του Αβραάμ Λίνκολν: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου». Είναι το μέλλον που σήμερα χτίζουμε εμείς. Το μέλλον που δεν θα καθρεφτίζει το χθες. Το μέλλον που ανήκει στους νέους. Το μέλλον που αξίζει στους απόμαχους της σκληρής δουλειάς.

Δεν θέλουμε άλλα ψέματα!

Περάσαμε χρόνια με υποσχέσεις θαυματοποιών. Χάσαμε κόπους και χρήματα. Πληρώσαμε ακριβά τους ταχυδακτυλουργούς και τις κληρονομιές τους. Βρεθήκαμε σε ανέλπιστα αδιέξοδα. Κατέρρευσαν οι αξίες και οι παραδόσεις μας. Μέχρι που, σήμερα, κινδυνεύουμε να πέσουμε στα βράχια. Δεν αξίζουμε μαι τέτοια προοπτική…

Γι’ αυτό, Σας καλώ να μου δώσετε δύναμη για μια καλύτερη συνέχεια και, κυρίως, Σας ευχαριστώ γιατί σε αυτές τις εκλογές θα θελήσετε να δείτε την ουσία της πολιτικής, δηλώνοντας με τη φωνή και την ψήφο σας τη στήριξή σας στις προσπάθειες που μοιραστήκαμε.

Έχουμε μπροστά μας μεγάλες φουρτούνες!
Ας διαλέξουμε τον σωστό καπετάνιο.-

Συνεχίζουμε Μαζί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου