Ειδήσεις

Σαμαράς: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ελπίδα. Είναι λεπίδα”

Να συσπειρώσει την εκλογική βάση της ΝΔ επιχείρησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε το δίλημμα για το ποιος είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα.

Να συσπειρώσει την εκλογική βάση της ΝΔ επιχείρησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο γήπεδο του «TAE KΒΟΝ ΝΤΟ» στο Παλαιό Φάληρο. Ο Αντώνης Σαμαράς δύο ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές για τη χώρα έστειλε προσκλητήριο ενόητητας και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας το δίλημμα για το ποιος είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα.: «Να απαντήσει ο λαός : Ποιον θέλει καπετάνιο για τη δύσκολη ώρα στο τιμόνι ;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ισχυρίστηκε ότι διακυβεύεται η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας αλλά και ότι «το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί». Τέλος, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι την Κυριακή 25 Ιανουαρίου η ΝΔ θα είναι αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές, «τη Δευτέρα θα είναι κυβέρνηση η ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ παρουσίασε το σχέδιο και τις θέσεις του κόμματος του για την ανάπτυξη της μεσαίας τάξης.

«Το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί»

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το κατηγόρησε ότι έσυρε τη χώρα σε εκλογές χωρίς να το θέλει ο ελληνικός λαός και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως ατύχημα που υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της.

«Έσυραν τη χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε ο ελληνικός λαός. Την Κυριακή ο λαός θα τους απαντήσει για αυτή την «απαράδεκτη» κίνηση» είπε και πρόσθεσε «Ξαναέφεραν την οικονομική και πολίτικη αβεβαιότητα. Το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Υπονομεύει τη χώρα και το μέλλον της» κατέληξε.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι έρχεται η ανάπτυξη και πως η οικονομία άρχισε να παίρνει μπροστά, καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως τη ώρα που όλα αυτά είναι σε εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ «τα τίναξε όλα στον αέρα οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «Έρχονται τα καλύτερα αλλά έρχονται και τα χειρότερα» και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του θα μεταστρέψει την Ευρώπη εναντίον της χώρας μας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει την Ευρώπη όπως μας λένε» αλλά αντιθέτως ότι «θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας. Για αυτό την Κυριακή πάμε όλοι στις κάλπες» σημείωσε.

«Δύο κόσμοι συγκρούονται»-Προσκλητήριο ενότητας

Επιχειρώντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους τόνισε ότι «μεθαύριο δύο κόσμοι συγκρούονται» και κάλεσε τους πολίτες ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν παλαιότερα, να συμπορευθούν με τη ΝΔ απευθύνοντας προσκλητήριο ενότητας.

Να απαντήσει ο λαός : Ποιον θέλει καπετάνιο για τη δύσκολη ώρα στο τιμόνι ;

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως το διακύβευμα των εκλογών είναι το ποιος πολιτικός αρχηγός θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα τη διαπραγμάτευση και την επόμενη ημέρα λέγοντας χαρακτηριστικά «Να απαντήσει ο λαός : ποιον θέλει καπετάνιο στο τιμόνι ;» και πρόσθεσε «Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες. Μόλις κερδίσει η ΝΔ θα έχουμε αμέσως κυβέρνηση και σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε βγει από την αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών και σε έξι μήνες όλα αυτά που ζούμε τώρα θα μοιάζουν με μια ανάμνηση…. Όλοι στην κάλπη να δώσουν το βροντερό, το ελληνικό το φιλελεύθερο παρών…. Όλοι στην κάλπη την Κυριακή.»

«Η χώρα και η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη με το πακέτο Γιούνκερ και το πακέτο Ντράγκι»

Ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτησε θετικά την χθεσινή «ιστορική απόφαση της Ευρώπης» του Μ. Ντράγκι και του Ζ.Κ Γιούνκερ και αναφερόμενος στο μνημόνιο και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είπε πως θα τελειώσουν τον Φεβρουάριο.

«Η χώρα αλλά και η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη με το πακέτο Γιούνκερ και το πακέτο Ντράγκι» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως όταν στην Ευρώπη θα βρέχει χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατάει ομπρέλα.

Επανέλαβε πως προϋπόθεση για την αγορά των κρατικών ομολόγων που αποφάσισε η ΕΚΤ είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και στο σημείο αυτό κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναγνωρίζει «ούτε την αξιολόγηση ούτε το πρόγραμμα. Δηλαδή λέει όχι στο πρόγραμμα Ντράγκι».

Οι φοροελαφρύνσεις

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις δεσμεύσεις τους για φοροελαφρύνσεις και σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας πως ο φόρος ακινήτων θα είναι χαμηλότερος από αυτό στην υπόλοιπη Ευρώπη και αυτός θα πηγαίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί του συγκεκριμένου θέματος είπε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να φορολογήσει την μεσαία τάξη. «Αυτό δεν είναι ελπίδα, είναι λεπίδα» είπε. «Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση μας θα παραδώσει μια Ελλάδα που θα έχει τους χαμηλότερους συντελεστές σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να κάνω μειώσεις νωρίτερα. Όμως τώρα γίνεται, νοικοκυρεμένα».

«Δουλέψαμε νύχτα μέρα να κρατήσουμε την παρτίδα όρθια»

Σχολιάζοντας τα δυόμισι τελευταία χρόνια που πέρασαν τόνισε : «Ότι έκανα αυτά τα 2,5 χρόνια, τα έκανα για ένα λόγο. Για να έχει ελπίδα η ελληνική νεολαία….για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα….Δουλέψαμε νύχτα μέρα να κρατήσουμε την παρτίδα όρθια. Βήμα -βήμα η χώρα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. Βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης. Δεν έχει πλέον η Ελλάδα ανάγκη από δανεικά. Η οικονομία άρχισε να παίρνει μπροστά.»

Τα ερωτήματα των εκλογών

Ο λαός πρέπει να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα:

Θέλει όλα να τα κουμαντάρει το κράτος

Θέλει ελεύθερα πανεπιστήμια

Θέλει ασφάλεια

Ποιον θέλει καπετάνιο στο τιμόνι. «Εγώ στην Ευρώπη της ανάπτυξης θα μετέχω και θα συνδιαμορφώνω. Ο Τσίπρας θα απέχει και θα συμμορφώνεται».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιώργος    23.01.2015 21:33

    Την Δευτέρα ο Σαμαράς μάλλον θα αποτελεί παρελθόν. Ελπίζω η βαρειά ήττα να αφυπνίσει του Νεοδημοκράτες.

Σχολιασμός άρθρου