Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Στις 25 Ιανουαρίου αποφασίζουμε για την Ελπίδα!

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Στις 25 Ιανουαρίου αποφασίζουμε τι θα ψηφίσουμε!

Αποφασίζουμε για την Ελπίδα!

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα είναι τιμητική αλλά και πράξη ευθύνης. Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου που ένας πολιτικός φορέας της Αριστεράς διεκδικεί με αξιώσεις νίκης να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μας.

Και δεν είναι τυχαίο που συμβαίνει αυτό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, τόσο για την χώρα μας όσο και για την ίδια την Ευρώπη.

Είναι σημαντικό να αναλογισθούμε με ποιά κριτήρια θα αποφασίσουμε το κόμμα που θα στηρίξουμε!

Για να υπάρξει σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση πρέπει να επιλέξουμε κόμμα με κυβερνητική δυναμική και προοπτική.

Κόμμα με αξιοπιστία και προγραμματικές θέσεις, ικανό να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πολιτικής των Μνημονίων οι οποίες οδήγησαν σε διαρκή και μακροχρόνια ύφεση, με αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας και την πρωτοφανή φτώχεια και ανεργία που άγγιξαν κάθε οικογένεια.

Πολιτική η οποία οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Τα κόμματα της απερχόμενης συγκυβέρνησης υπόσχονται για μία ακόμη φορά ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας, παραμονή στην Ε.Ε. και το ευρώ, καλές σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών για παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία καθώς και έξοδο από τα Μνημόνια.

Υπόσχονται δηλαδή τα αντίθετα από αυτά τα οποία όφειλαν να πράξουν τόσα χρόνια, ενώ με τις πολιτικές που επέβαλαν βύθισαν τη χώρα και τον λαό μας στην φτώχεια και την ανεργία.

Είναι τα ίδια κόμματα τα οποία, μήνες τώρα, ευαγγελίζονταν μία ανάπτυξη, που δεν είδε κανείς.

Είναι τα ίδια κόμματα τα οποία υποστήριζαν ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει χρηματοδοτικά κενά, τα οποία ανακαλύπτουν σήμερα.

Είναι τα ίδια κόμματα τα οποία διαλαλούσαν στις Ευρωεκλογές ότι μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο θα είχε αποφασιστεί η ελάφρυνση του χρέους, η οποία ούτε καν συζητήθηκε.

Αυτά τα κόμματα καλλιεργούν μέσα από τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας για την επερχόμενη καταψήφιση τους και εκλογική καταδίκη τους, διαστρεβλώνοντας παράλληλα κάθε ελπιδοφόρα πρόταση και κάθε προσπάθεια απεμπλοκής της χώρας από αδιέξοδες πολιτικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει όμως μιαν άλλη προοπτική. Μια πολιτική η οποία θα αντισταθεί στις παράλογες και ανορθολογικές πολιτικές που κατέστησαν την χώρα σε αποικία χρέους.

Η ψήφος μας στις 25 Ιανουαρίου είναι ψήφος ενάντια στον φόβο. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ απαντά στα διλήμματα. Είναι ψήφος στην Δημοκρατία που τόσο πληγώθηκε με τον περιορισμό των συνταγματικών ελευθεριών και εργασιακών δικαιωμάτων, την κατάργηση του εθνικού συστήματος Υγείας, την υποβάθμιση της Εκπαίδευσης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των βασικών αναπτυξιακών υποδομών των νησιών μας, των λιμανιών και των αεροδρομίων μας, δηλαδή του εθνικού μας πλούτου και του κοινωνικού κεφαλαίου της Ελλάδας.

Αγαπητοί φίλοι,

ενταγμένος από τα φοιτητικά μου χρόνια στην αριστερά θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος για να υπηρετείς το τόπο σου είναι να εργάζεσαι συστηματικά και επίμονα για να αλλάξουν τα πράγματα γύρω σου. Παράλληλα λοιπόν με την εργασία μου στον Δήμο της Ρόδου συμμετείχα ενεργά σε κινήματα και συλλογικές διαδικασίες

για περισσότερη Δημοκρατία, για ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση, για ισόρροπη ανάπτυξη, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από τη θέση μου ως συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξα την συλλογική έκφραση του προτάσεων μας και την προβολή των θέσεων και του προγράμματος μας σε εποχές δύσκολες.

Σήμερα ζητώ την στήριξη σας σε ένα ακόμη δυσκολότερο αγώνα.

Η ψήφος σας στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ειδικό βάρος στη προώθηση αλλά και εφαρμογή των προτάσεων μας για μία Ελλάδα που θα βρει ξανά το χαμόγελο της και την ελπίδα.

Νεκτάριος Σαντορινιός

Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου