Ειδήσεις

Τροπολογία-ασπίδα για τους υγειονομικούς απέναντι σε «αρνητές»

Μία από τις τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Υγείας αφορά την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από αβάσιμες μηνύσεις αρνητών της Covid.

Oπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης: “ Αποφασίσαμε και προσδιορίζουμε χωρίς να υπάρχει ακαταλόγιστο να περιορίζεται η ευθύνη μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στα υγειονομικού χαρακτήρα πρωτόκολλα . Είναι διατύπωση που προστατεύει από μηνύσεις αντίθετες με το νομικό πλαίσιο. Αποτυπώνουμε στον νόμο τη νομολογία. Πρέπει να προστατευθεί το προσωπικό από αβάσιμες διώξεις για το αν διασωληνώνουν και πότε, και από αρνητές οι οποίοι τους απειλούν”.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι:

“Η αμέλεια του ιατρικού η νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευόμενων ασθενών πασχόντων από τον κορωνοϊό περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών Covid-19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19”.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου