Πολιτιστικά

Θόδωρος Καραγιάννης: Ο άνθρωπος πίσω από το Oktana Pottery μας μυεί στον κόσμο της κεραμικής

Η κεραμική, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς… η γιόγκα της νέας εποχής! Καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητά μας και η αναβίωση της πανάρχαιας τέχνης αποτελεί επιλογή για δεκάδες ανθρώπους των πόλεων που την επιλέγουν ως χόμπι για να καταλήξει εντέλει να γίνει επάγγελμα που λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία.

Ο κεραμίστας, δίνει ψυχή στον πηλό και δημιουργεί μικρά θαύματα που λειτουργούν ως χρηστικά αντικείμενα ή έργα τέχνης.

Μια πολύ ξεχωριστή πρόταση για μοναδικά δώρα αυτές τις γιορτές -και όχι μόνο – έρχεται από τη Ρόδο για να μας εντυπωσιάσει και να μας δώσει μια άλλη οπτική μετατρέποντας τη διαδικασία της αγοράς σε εμπειρία.

Η αγάπη του Θόδωρου για την κεραμική και η ιδιαίτερη σχέση του με τον πηλό, έχουν αποτέλεσμα την δημιουργία μοναδικών έργων και χρηστικών αντικειμένων φτιαγμένα με την ίδια φροντίδα και τον ίδιο σκοπό, να τα αγαπήσει ο κάτοχός τους όσο ο δημιουργός τους!

Ο Θόδωρος Καραγιάννης, είναι ένας Έλληνας κεραμίστας, που κατοικεί στη Ρόδο. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το “Oktana Pottery” όπου φτιάχνει τα πάντα με τα χέρια του, δουλεύοντας με κάθε έργο ξεχωριστά, με την αγάπη και την ίδια χαρά κάθε φορά.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τον πηλό το 2014 και η κεραμική τον κέρδισε, αργά και σταθερά εξελίσσοντάς τον ως δημιουργό, ως καλλιτέχνη αλλά και ως άνθρωπο, όπως λέει ο ίδιος.

Πάντα δοκιμάζει διαφορετικές φόρμες, υαλώματα, στυλ, τεχνικές για να δημιουργήσει μοναδικά έργα ελπίζοντας ότι κάποιος θα τα αγαπήσει πραγματικά όσο ο ίδιος κατά τη στιγμή τη δημιουργίας τους! Τα έργα του, το κάθε ένα μοναδικό, τα ονειρεύεται και τα τοποθετεί σε όμορφες στιγμές της καθημερινότητας ξεκινώντας από τον πρωινό καφέ μέχρι το βράδυ πλαισιωμένα από αγαπημένα πρόσωπα στη διάρκεια της ημέρας ως σημεία αναφοράς στις στιγμές εκείνες που συνθέτουν χαρούμενες στιγμές!

Κάθε κομμάτι είναι φτιαγμένο στο χέρι και αντιμετωπίζεται από μόνο του ως έργο τέχνης, αφού δεν χρησιμοποιούνται καλούπια ή πρέσες και δεν αποτελούν προϊόν μαζικής παραγωγής.

Για τον ίδιο κάθε αντικείμενο αξίζει τον χρόνο και την προσοχή του και έτσι ακριβώς δημιουργεί τα κεραμικά του. Σκοπός του είναι κάθε κομμάτι να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και την προσωπικότητά του.

Φέτος τις γιορτές, έχετε τη δυνατότητα να χαρίσετε σε ξεχωριστούς ανθρώπους, ξεχωριστά δώρα! Και ο Θόδωρος μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο δώρο που θα εντυπωσιάσει τον παραλήπτη, μόνο με ένα κλικ στο oktanapottery.com

Πηγή thecaller.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου