ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή γονιών της Ελ. Τοπαλούδη: Πρωτοστατούμε στον αγώνα κατά των γυναικοκτονιών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ

Με μια ανοι­κτή επι­στο­λή τους, ο πα­τέ­ρας και η μη­τέ­ρα της Ελέ­νης Το­πα­λού­δη, που δο­λο­φο­νή­θη­κε στην Ρόδο, συ­ντάσ­σο­νται στην πρω­το­βου­λία κατά των γυ­ναι­κο­κτο­νιών και ανα­κοι­νώ­νουν ότι θα πρω­το­στα­τή­σουν στον αγώνα για την εξά­λει­ψη τέ­τοιων φαι­νο­μέ­νων.

Η Κούλα Αμουρ­τί­δου και Γιάν­νης Το­πα­λού­δης, μέσω επι­στο­λής που δη­μο­σί­ευ­σε η ιστο­σε­λί­δα tomov.gr δη­λώ­νουν «παρών» στους αγώ­νες της βίας κατά των γυ­ναι­κών.

Ολό­κλη­ρη η επι­στο­λή:

Συμ­με­το­χή στην Πρω­το­βου­λία κατά των ΓΥ­ΝΑΙ­ΚΟ­ΚΤΟ­ΝΙΩΝ

Οι γο­νείς της αδι­κο­χα­μέ­νης ΕΛΕ­ΝΗΣ ΤΟ­ΠΑ­ΛΟΥ­ΔΗ, Το­πα­λού­δης Ιω­άν­νης και Αρ­μου­τί­δου Κυ­ρια­κή,

γο­νείς που βιώ­νου­με την κο­ρύ­φω­ση του δρά­μα­τος και το «με­γα­λείο» της τρα­γι­κό­τη­τας για κάθε γονιό, θε­ω­ρού­με αδια­νό­η­το να μην ΠΡΩ­ΤΟ­ΣΤΑ­ΤΟΥ­ΜΕ και να μη συμ­με­τέ­χου­με (όσο και όπως μπο­ρού­με) σε κάθε φορέα – θεσμό και στις δρά­σεις που ανα­πτύσ­σο­νται ενά­ντια στις ΓΥ­ΝΑΙ­ΚΟ­ΚΤΟ­ΝΙΕΣ, στους ΒΙΑ­ΣΜΟΥΣ, στην ΕΜ­ΦΥ­ΛΗ ΒΙΑ, στις ΠΑΙ­ΔΟ­ΚΤΟ­ΝΙΕΣ, που ως φυ­σι­κό επα­κό­λου­θο έχουν την τε­λι­κή ΟΙ­ΚΟ­ΓΕ­ΝΕΙΟ­ΚΤΟ­ΝΙΑ.

Η φωνή των γο­νιών (ΟΛΩΝ των γο­νιών) που τόσο άδικα και απο­τρό­παια έχουν χάσει το κο­ρί­τσι τους, το παιδί τους, δυ­να­μώ­νει ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρο καθώς ενώ­νο­νται φωνές – δρά­σεις – πρω­το­βου­λί­ες συ­ναν­θρώ­πων μας για να μπο­ρέ­σου­με να δη­μιουρ­γή­σου­με ένα ασφα­λέ­στε­ρο (όσο μπο­ρού­με, του­λά­χι­στον) πε­ρι­βάλ­λον για τα παι­διά μας.

Αρκεί βέ­βαια οι εκά­στο­τε κυ­βερ­νώ­ντες να μην έχουν «κλει­στά τα αυτιά τους» και να ακούν τις φωνές – προ­κλή­σεις της κοι­νω­νί­ας μας, μιας κοι­νω­νί­ας που αγω­νιά για τα κο­ρί­τσια της, για τα παι­διά της.

Αλλά και να κά­νουν «τάχα» πως δεν ακούν (οι εκά­στο­τε κυ­βερ­νώ­ντες) εμείς θα εί­μα­στε ΟΛΟΙ ΠΑ­ΡΟ­ΝΤΕΣ για να τους κά­νου­με να ακού­σουν.

Δυ­στυ­χώς όμως κά­ποιοι δε θα είναι πα­ρό­ντες. ΑΠΟ­ΝΤΑ θα είναι τα δο­λο­φο­νη­μέ­να μας κο­ρί­τσια, τα σκο­τω­μέ­να μας παι­διά.

Πά­ντως, μέσα από τις φωνές μας και τις δρά­σεις μας, τα παι­διά μας θα παίρ­νουν ΨΥΧΗ και θα ΖΟΥΝ για να υπεν­θυ­μί­ζουν σ’ όλους μας ότι σε μια αρ­μο­νι­κή (το­νί­ζου­με το αρ­μο­νι­κή και όχι το αν­θρώ­πι­νη, γιατί δυ­στυ­χώς αρ­κε­τές φορές οι άν­θρω­ποι με­τα­μορ­φω­νό­μα­στε σε τέ­ρα­τα) κοι­νω­νία πρέ­πει να μά­θου­με (εμείς ως γο­νείς) και να με­τα­δώ­σου­με και στα παι­διά μας:

ΣΕ­ΒΟ­ΜΑ­ΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝ­ΘΡΩ­ΠΙ­ΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟ­ΠΡΕ­ΠΕΙΑ

ΣΕ­ΒΟ­ΜΑ­ΣΤΕ ΤΟ ΟΧΙ

ΣΕ­ΒΟ­ΜΑ­ΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑ­ΦΟ­ΡΕ­ΤΙ­ΚΟ­ΤΗ­ΤΑ!

Κι όπως επι­ση­μά­να­με στο Ίδρυ­μα Μι­χά­λης Κα­κο­γιάν­νης, όπου πρό­σφα­τα δώ­σα­με ρούχα της Ελε­νί­τσας μας για να «συμ­με­τέ­χουν» στην εκ­δή­λω­ση She’s gone, με ρούχα δο­λο­φο­νη­μέ­νων γυ­ναι­κών από διά­φο­ρα μέρη του κό­σμου και η οποία έκ­θε­ση θα τα­ξι­δέ­ψει σε αρ­κε­τές χώρες:

Ελε­νί­τσα μου, τα τα­ξί­δια σού άρε­σαν τόσο πολύ!

Είχες όνει­ρα να τα­ξι­δέ­ψεις σε διά­φο­ρα μέρη του κό­σμου.

Δώσε ΨΥΧΗ στα ρούχα σου αυτά και τα­ξί­δε­ψε μαζί τους, όπως είχες ονει­ρευ­τεί!

ADVERTISING

Ευ­χό­μα­στε μέσα από όλες τις δρά­σεις που ανα­πτύσ­σο­νται στην Ελ­λά­δα και στο εξω­τε­ρι­κό να επι­τευ­χθεί ο στό­χος της ευαι­σθη­το­ποί­η­σης των συ­ναν­θρώ­πων μας και της λήψης των απο­φά­σε­ων που πρέ­πει απ’ τους κυ­βερ­νώ­ντες σε όλες τις χώρες του κό­σμου!

Ευ­χό­μα­στε να φτά­σου­με σ’ εκεί­νη τη χρο­νιά που θα κα­ταρ­γη­θεί η Πα­γκό­σμια ημέρα κατά της κα­κο­ποί­η­σης των Γυ­ναι­κών (25η Νο­εμ­βρί­ου), μιας και δε θα υπάρ­χουν που­θε­νά στον πλα­νή­τη τέ­τοιες βιαιό­τη­τες και δο­λο­φο­νί­ες!

Το τα­ξί­δι της ΕΛΕ­ΝΗΣ ΤΟ­ΠΑ­ΛΟΥ­ΔΗ συ­νε­χί­ζε­ται…

Καλό σου τα­ξί­δι, ΑΓΑ­ΠΗ­ΜΕ­ΝΗ ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ!

Κα­λο­τά­ξι­δες όλες οι δρά­σεις ενά­ντια στην έμ­φυ­λη βία, τις

ΓΥ­ΝΑΙ­ΚΟ­ΚΤΟ­ΝΙΕΣ, τις ΠΑΙ­ΔΟ­ΚΤΟ­ΝΙΕΣ (κα­λο­τά­ξι­δες και με την έν­νοια ότι θα υπάρ­χουν και τα ανά­λο­γα απο­τε­λέ­σμα­τα και απο­φά­σεις από τους θε­σμι­κούς φο­ρείς εξου­σί­ας)!

ΚΑΛΗ ΔΥ­ΝΑ­ΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

ΑΙΩ­ΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙ­ΔΙΩΝ ΜΑΣ

(και όλων των παι­διών που έχα­σαν τόσο απο­τρό­παια τη ζωή τους)!

Οι γο­νείς της αδι­κο­χα­μέ­νης ΕΛΕ­ΝΗΣ ΤΟ­ΠΑ­ΛΟΥ­ΔΗ

Ιω­άν­νης Π. Το­πα­λού­δης Κυ­ρια­κή Χρ. Αρ­μου­τί­δου

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.