Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη εργασίας του Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας του Υφυπουργού Παιδείας αρμόδιου για την Ανώτατη Εκπαίδευση κ. Άγγελου Συρίγου στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Πρυτάνισσα κ. Χρυσή Βιτσιλάκη, η Αντιπρυτάνισσα κ. Έλενα Θεoδωροπούλου, ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Γιάννης Σεϊμένης, η Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών κ. Κατερίνα Φραντζή, ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής & του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Νίκος Ανδρεαδάκης, ενώ συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη οι Αντιπρυτάνεις κ.κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, Χαράλαμπος Σκιάνης, Μαρία Μαύρη και ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Αλιβίζος Σοφός.

Μετά την συζήτηση των ακαδημαϊκών θεμάτων του Ιδρύματος και της Σχολής παρουσιάσθηκαν στον κ. Υφυπουργό τα κτιριολογικά θέματα της Σχολής με προτεραιότητα την ολοκλήρωση των υποδομών της και το ζήτημα της φοιτητικής εστίας. Με την συνοδεία των Ακαδημαϊκών Αρχών, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε τους χώρους που έχουν παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ειδικά τα κτίρια του πρώην ΠΙΚΠΑ και το κτίριο «Ωμέγα», η επισκευή των οποίων κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την ολοκλήρωση και ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων της Σχολής καθώς και του Κέντρου Γλωσσών & των άλλων δομών του Ιδρύματος.

 

Στη συνέχεια με την συμμετοχή και των Βουλευτών Δωδεκανήσου κ.κ. Μάνου Κόνσολα, Μίκας Ιατρίδη και Ιωάννη Παππά εξετάστηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για την ευόδωση των κατασκευαστικών σχεδίων στα κτίρια του πρώην ΠΙΚΠΑ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ρόδου κ. Γεωργία Βασιλάκη και ο Αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φιλήμονας Φραντζής.

 

Ο κ. Υφυπουργός, οι Βουλευτές και οι Ακαδημαϊκές Αρχές του Ιδρύματος συνηγόρησαν στην ανάγκη άμεσης, κατά το δυνατόν, ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών σχεδίων της Σχολής και της δημιουργίας φοιτητικής εστίας, με την χρήση όλων των διαθεσίμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου