Τοπικές Ειδήσεις

Νέο «μανιφέστο» της “Ελλήνων Συνέλευσις” του Αρτέμη Σώρρα

Ενα νέο «μανιφέστο» μέσω μαζικής υποβολής εξώδικων δηλώσεων που υποβάλλονται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και κοινοποιούνται στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, μέλη της “Ελλήνων Συνέλευσις”, του Αρτέμη Σώρρα, υποστηρίζουν ότι δεν υφίσταται ΦΕΚ περί συστάσεως της Βουλής σε σώμα.
Χθες υποβλήθηκαν συγκεκριμένα 7 εξώδικα από Δωδεκανήσιους, μέλη της “Ελλήνων Συνέλευσις”, ενώ όπως δηλώθηκε στην «δημοκρατική» θα ακολουθήσουν κι άλλα.
Στην εξώδικη δήλωση αναφέρονται τα εξής:
«Ως σκεπτόμενος ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται για το μέλλον της πατρίδας του και μελετώντας συγκεκριμένα άρθρα, τόσον του συντάγματος όσον και επι μέρους νόμων και διαταγμάτων σχετικών με το θέμα της διάλυσης της βουλής, της προκήρυξης εκλογών, της εκλογής των βουλευτών και της εν συνεχεία συγκροτήσεως (συστάσεως) της βουλής σε σώμα, ώστε να δυνηθεί να εκτελέσει νομίμως τις εκ του συντάγματος καθοριζόμενες αρμοδιότητες της, διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη αλλά και ταυτόχρονη αγανάκτηση, την απουσία οιουδήποτε Φ.Ε.Κ., με το οποίο να αναγνωρίζεται και να δημοσιεύεται η, εκ των ανακηρυχθέντων βουλευτών, συγκρότηση (σύσταση) της βουλής σε σώμα, όπως άλλωστε ρητώς προβλέπεται και από το άρθρο 32 παρ. 4 του Συντάγματος μας.
Η απορία μου καθώς και η επακολουθήσασα αγανάκτηση μου θεωρώ ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένη, δεδομένου ότι, ενώ είδα όλα τα Φ.Ε.Κ. με τα οποία λαμβάνει χώρα η διάλυση της βουλής και με την δημοσίευση των οποίων Φ.Ε.Κ. η πράξη της διαλύσεως της βουλής αποκτά νομική υπόσταση και υπαρκτότητα εις την έννομη τάξη της χώρας μας, που είναι και η μόνη τυπική αναγκαία συνθήκη για να επέλθουν οι επιδιωκόμενες νομικές συνέπειες, δεν είδα την πράξη με την οποία συστήθηκε και απέκτησε νομική υπόσταση, η νομική οντότητα η οποία διαλύθηκε με την δημοσιευθείσα σε Φ.Ε.Κ. πράξη διάλυσης.
Η απορία μου, εκτός από την προφανή νομική βασιμότητα της, διέπεται και από την απλή λογική. Πως είναι δυνατόν να διαλύεις με διάταγμα δημοσιευμένο σε Φ.Ε.Κ., δηλ. να προβαίνεις σε νομική αποδόμηση μιας οντότητας η οποία ποτέ δεν απέκτησε την απαιτούμενη, από το δικαιικό μας σύστημα νομική οντότητα (νομική υπαρκτότητα);;;;
Η παρούσα εξώδικη ενημέρωση – δήλωση – αίτηση – όχληση μου κοινοποιείται και προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου δεδομένου ότι «οι δικηγορικοί σύλλογοι του κράτους, σύμφωνα με το άρθρο 199 του ν.δ. 3026/1954 “περί κώδικα δικηγόρων”, βαρύνονται με τα παρακάτω καθήκοντα και υποχρεώσεις, η εκπλήρωση των οποίων αποτελεί νομικό και ηθικό χρέος α)…β). Γ). .δ)… Ε)τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί παντός γενικότερου ζητήματος εθνικού ή κοινωνικού περιεχομένου» και
Επειδή το θέμα, το οποίο διαλαμβάνεται στην παρούσα δήλωση μου προς εσάς, είναι προφανέστατο ότι είναι ένα θέμα τεραστίων διαστάσεων, (αν η βασιμότητα του είναι υπαρκτή), υπερβαίνει δε και τα εθνικά σύνορα, δεδομένης της συμμετοχής της χώρας μας σε υπερεθνικούς σχηματισμούς.
Γι’ αυτό
Απευθύνομαι προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου,
Ζητώντας
Στα πλαίσια των νόμιμων υποχρεώσεων τους, όπως αυτά με σαφήνεια αναγράφονται στο πιο πάνω άρθρο του “κώδικα περί δικηγορών”, όπως:
1) μου αποστείλουν έγγραφη απάντηση -τοποθέτηση επί του ως ανω σοβαρότατου θέματος και
2) με δημόσια ανακοίνωση – τοποθέτηση τους να ενημερώσουν τόσον τα μέλη του συλλόγου τους αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες».
Με εξωδικη δηλωση τους επισυνάπτουν εξάλλου σχετική επι του θεματος γνωμοδότηση δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλογου Αθηνών.

Η Εισαγγελία καλείται τέλος να ενεργήσει τα νόμιμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιάννης    23.12.2018 00:26

    Οντως τωρα; δεν υπαρχει φεκ συστασης σε σωμα; αρα ακυρα ολα οσα υπεγραψαν τοσα χρονια! Ποσο ψεμα τρωμε! Μονο η ενωση μας μενει!!

  • Χαλδαίος Νικόλαος    22.12.2018 15:22

    Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
    Αφύπνιση.
    Έως το τέλος.

Σχολιασμός άρθρου