Τοπικές Ειδήσεις

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη Ρόδο για ανίχνευση του κορωνοϊού από κλιμάκια του EOΔY

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση του κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Ρόδο.
Τα κλιμάκια θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ενώ αναμένεται να επισκεφθούν και τις δημοτικές κοινότητες. Λόγω του άστατου καιρού, οι έλεγχοι έγιναν χθες στο κτήριο του Δημαρχείου, τόσο σε προσωπικό του Δήμου όσο και σε πολίτες που θέλησαν να υποβληθούν στο τεστ.
Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη, δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στη Ρόδο:
«Έχουν ξεκινήσει οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Ρόδο σε δημόσιους χώρους. Τις επόμενες ημέρες τα κλιμάκια θα βρίσκονται στο κέντρο πόλης και σε δημοτικές ενότητες. Όποιος επιθυμεί μπορεί να τα αναζητήσει και να υποβληθεί δωρεάν στο covid τεστ.
Η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την ηγεσία του ΕΟΔΥ και τις κινητές ομάδες που εδρεύουν στη Ρόδο είναι αγαστή και είναι διαρκής-από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Υπάρχει γενικώς μία αμφίδρομη σχέση σε ό,τι έχει να κάνει με τα ζητήματα της πανδημίας.
Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα γενικότερα η εικόνα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ωστόσο ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί αυτή την περίοδο δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πολίτες σε διάφορες πόλεις της χώρας και στο πλαίσιο αυτό, έχουν σταλεί κλιμάκια και στη Ρόδο.
Η γενική γραμματέας του Δήμου Ρόδου, Κυριακή Νικολαΐδου, η οποία υποβλήθηκε επίσης στο τεστ, δήλωσε σχετικά με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ: «Δεν είναι η πρώτη φορά που το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου Ρόδου δίνει δείγματα με στόχο την ανίχνευση του κορωνοϊού.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ γι’ αυτή την αναγκαία δράση. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας. Και αυτό το βιώνουμε καθημερινά.
Στη Ρόδο βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και έχουμε φροντίσει με την ατομική ευθύνη και τη συλλογική προσπάθεια, να αφήνουμε τον κορωνοϊό έξω από τις εγκαταστάσεις μας.
Η Ρόδος βρίσκεται στο επίπεδο δύο, τηρούνται τα αναγκαία μέτρα και με την αντίστοιχη προσοχή, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό χειμώνα.
Η πρόληψη πρέπει να είναι διαρκής για να προστατεύουμε το κοινό που συναλλάσσεται με το Δήμο και τους οικείους μας.

Μέχρι τώρα κανένα δείγμα από τους υπαλλήλους του Δήμου δεν βγήκε θετικό. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και την ίδια προσπάθεια, να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας. Έχουμε πολύ μεγάλη πίστη στην ευθύνη του υπαλληλικού μας προσωπικό».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου