Ειδήσεις

Στη Βουλή ακόμα ψάχνουν γραφεία-Αρνείται να μετακινηθεί ο Κ. Σημίτης

Στην άρνηση του Κώστα Σημίτη να μετακινηθεί από το γραφείο του προσκρούει η Βουλή, που εξακολουθεί να αναζητά γραφεία για την Ένωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Σημίτη, που διαθέτει ένα δίχωρο γραφείο 70 τ.μ. στο κεντρικό κτίριο της Βουλής, προτάθηκε είτε να μετακινηθεί εντός του κεντρικού κτιρίου αλλά σε μικρότερο χώρο είτε να μετακινηθεί σε εξίσου μεγάλο χώρο εκτός Βουλής (και συγκεκριμένα σε κτίριο στην Λ. Αμαλίας).

Ωστόσο ο πρώην Πρωθυπουργός δε φαίνεται πρόθυμος να διευκολύνει τις διαδικασίες, καθώς από την πλευρά του κ. Σημίτη υπήρξε αρνητική απάντηση και στις δύο προτάσεις.

Αντιθέτως, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετακινήθηκε από γραφείο 70 τ.μ. σε γραφείο 40 τ.μ. εντός της Βουλής, το οποίο βρίσκεται κοντά στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο

Νίκος Βούτσης μάλιστα του έστειλε και επιστολή ευχαριστώντας «για την ανταπόκρισή σας στο αίτημα να δεχθείτε ένα γραφείο λιγότερων τετραγωνικών μέτρων, στο κτίριο της Βουλής, για την επιτέλεση του έργου σας».
Στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, με την είσοδο στη Βουλή μίας επιπλέον Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στο κεντρικό κτίριο είναι εντονότατο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει: «η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι να συμβάλλουμε όλοι, ιδίως οι πρώην πρόεδροι της Βουλής και οι πρώην πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ώστε όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της παρούσας συνόδου να μπορούν να ασκούν απερίσπαστα το κοινοβουλευτικό τους έργο».

Το ίδιο αίτημα πρόκειται να απευθύνει η Βουλή και προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου