Ειδήσεις

Εμπλοκή ιδιωτών στη χρηματοδότηση μουσείων

Το «πράσινο φως» στην εμπλοκή ιδιωτών στη χρηματοδότηση μουσείων και ανασκαφικών εργασιών δίνει ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, όπως αποκάλυψε σε ομιλία του σε συνέδριο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Στο συνέδριο με θέμα «Χρηματοδότηση και Αειφορία Μουσείων και Πολιτιστικών Χώρων», συμμετείχαν ως ομιλητές στελέχη μουσείων και πολιτιστικών φορέων της Αγγλίας.

Ο Κ. Τασούλας ανέφερε ότι η χρηματοδότηση των μουσείων και των πολιτιστικών χώρων και φορέων δεν μπορεί να προέλθει πλέον αποκλειστικά από το κράτος και έκανε λόγο για νέο «μείγμα χρηματοδότησης από κράτος, ιδιωτικό τομέα (χορηγοί) και κοινωνία των πολιτών».
«Είναι το μείγμα χρηματοδότησης από κράτος, ιδιωτικό τομέα (χορηγοί) και κοινωνία των πολιτών που αντικαθιστά και συμπληρώνει την αποκλειστική κρατική στήριξη και ανοίγει νέους δρόμους όχι μόνο επίλυσης χρηματοδοτικών προβλημάτων αλλά και προβολής και ανάδειξης των πολιτιστικών αγαθών με συμμετοχή των πολιτών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ.Τασούλας ανέφερε παρόμοια δείγματα συνεργασίας δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, στην έρευνα του ναυαγίου των Αντικυθήρων, στη μεταστέγαση της Λυρικής Σκηνής, που είναι όλα πολύ επιτυχημένα και πρωτοποριακά.

thepressproject.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου