Τοπικές Ειδήσεις

“Αμεση αντίδραση για την πυρκαγιά στην περιοχή “Πλατής” της ΔΚ Αφάντου”

Χθες το απόγευμα στις 19:00 μμ ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή ‘Πλατής’ της δημοτικής κοινότητας Αφάντου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής μηχανής της Κοινοτικής Ενότητας Αφάντου με επικεφαλείς τον Αντιδήμαρχο Αφάντου και Πεταλουδών κ. Τάσο Σπανό, τον πρόεδρο της κοινοτικής ενότητας Αφάντου κ. Γεώργιο Μπακίρη και τον Κοινοτικό σύμβουλο κ. Καλογήρου Χρήστο.

Ενεργοποιήθηκε το προβλεπόμενο σχέδιο και κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου, η πολιτική προστασία της περιφέρειας , η πολιτική προστασία του Δήμου, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, το ΕΚΑΒ, η ΕΟΠΚ και ιδιωτικά σκαπτικά μηχανήματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χωρίς να κινδυνεύσουν το δημοτικό κοιμητήριο, οι παρακείμενες οικίες και οι κάτοικοι.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου, τον Υποδιοικητή κ. Νικήτα Βενιό, τον Επιπυραγό κ. Αυγουστάκη Δημήτριο και τους λοιπούς άνδρες της υπηρεσίας που συμμετείχαν. Επίσης τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Ευστρατίου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη, την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, το ΕΚΑΒ, τον κ. Αναστασίο Πέρο (χειριστή- εργολάβο) και όλους όσους συνέβαλαν με άριστο συντονισμό, άψογο και υποδειγματικό τρόπο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Για μας κύριο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας δηλώνοντας ικανοποίηση για την θετική έκβαση του γεγονότος.

Ο Αντιδήμαρχος Αφάντου & Πεταλουδών

Αναστάσιος Ν. Σπανός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου