Απολογισμός του 2017 και προτάσεις για τη νέα αγωνιστική χρονιά, δημοσιοποιήθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ. Αναλυτικά:

Η ομοσπονδία δεν επιθυμεί συνεργασίες με προπονητές που έχουν σχετιστεί με το doping και θα παύει για αθλητές σε τέτοιες περιπτώσεις τα προνόμια Σχεδιασμού (οικονομικά, παροχές, ξενώνες κ.α.) και δεν θέλει ξανά περιπέτειες που μόνο κακό κάνουν, αν και υπάρχουν ακόμα 2-3 περιπτώσεις φέτος που εκκρεμούν, με το ΕΣΚΑΝ πάντως να δείχνει αδυναμία.

Η ηλεκτρονική διαχείριση των δηλώσεων και αποτελεσμάτων και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι βασικά αγωνιστικά θέματα, όπου ήδη έχουν γίνει σαφείς βελτιώσεις.

Οι προτάσεις για αθλητές & προπονητές Σχεδιασμού:

1.Οι αθλητές του σχεδιασμού συνεργάζονται αποκλειστικά με ομοσπονδιακό προπονητή ή συνεργάτη της ομοσπονδίας. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στις παροχές του Σχεδιασμού.

2. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές πρέπει να έχουν αποκλειστική απασχόληση με την ομοσπονδία. Επιτρέπεται η συνεργασία με σωματείο σε συνεργάτες ομοσπονδιακούς με μηδενικές ή μειωμένες αποδοχές εκ μέρους της ομοσπονδίας.

3. Κανένας αθλητής του Σχεδιασμού δεν επιτρέπεται να συνεργάζεται με προπονητή, που αθλητής του έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ντόπινγκ.

4. Στόχος της ομοσπονδίας είναι η βελτίωση των αποδοχών των ομοσπονδιακών προπονητών πλήρους απασχόλησης και η βελτίωση του συστήματος πριμοδότησης των σωματειακών και ομοσπονδιακών προπονητών.

5. Στόχος της νέας χρονιάς είναι επίσης η πλήρης ανάπτυξη του προγράμματος επιστημονικής υποστήριξης των αθλητών που ξεκίνησε πειραματικά το 2016. Η ένταξη όλων των αθλητών του Σχεδιασμού στο πρόγραμμα αυτό είναι απαραίτητη και υποχρεωτική.

Οι προτάσεις της Επιτροπής Αγώνων:

* Συνέχιση του Προγράμματος Διαχείρισης Αγώνων και την επέκτασή του με τα on line αποτελέσματα.

*Συντήρηση του αθλητικού εξοπλισμού της Ομοσπονδίας και προσπάθεια νέας προμήθειας.

*Προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (Φώτο – Φίνις) για τις ανάγκες όλων των διοργανώσεων της ομοσπονδίας και όχι μόνο (σύλλογοι, ιδρύματα, εκπαιδευτήρια κ.α.).

*Προμήθεια ανεμομέτρων, αφού πρώτα γίνει καταγραφή αυτών που υπάρχουν και λειτουργούν στις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, για την αξιόπιστη διεξαγωγή των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων.

*Προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικής χρονομέτρησης με αναμεταδότες για την αξιόπιστη διεξαγωγή των αγωνισμάτων 5.000μ., 10.000μ. και Βάδην.

*Προμήθεια φωτεινών πινάκων αγωνισμάτων.

*Συνέχιση της ηλεκτρονικής μέτρησης αγωνισμάτων κονίστρας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αν όχι σε όλα τουλάχιστον σε αυτό του Κλειστού και ανοικτού Α-Γ.

*Οργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων Κριτών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, Grand Prix ή άλλων σημαντικών διοργανώσεων.

*Μη καταγραφή επιδόσεων που δεν έγιναν σύμφωνα με τους κανονισμούς από τη Στατιστική υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ (π.χ. έλλειψη ανεμομέτρου σε αγωνίσματα οριζόντια & δρομικά αγωνίσματα).

*Απασχόληση των Τεχνικών Συμβούλων των ΕΑΣ σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

*Ολοκλήρωση της ενημέρωσης των Σωματείων για κανονισμό διαφήμισης της IAAF (διαφημίσεις σε στολές & αθλ. εξοπλισμού αθλητών).

*Επεξεργασία της δημιουργίας Festival Αγώνων Βάδην εντός Σταδίου με ταυτόχρονη διεξαγωγή του αγωνίσματος για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κ18 & Κ20.

*Προσθήκη του αγωνίσματος των 4Χ400μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

*Οργάνωση τοπικών σεμιναρίων Event Presentation με απώτερο σκοπό την ανάδειξη τοπικών εκφωνητών κατάλληλων για την χρησιμοποίησή τους σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα (ο υπεύθυνος θα παραμένει ο ίδιος).

*Οργάνωση τοπικών σεμιναρίων για Εθελοντές.

*Επίλυση του προβλήματος της αποχής που παρουσιάζεται στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, σε σχέση με τις αρχικές δηλώσεις. Η αποχή αυτή κυμαίνεται από 26% έως και 30%.

*Συνέχιση του ορισμού Οργανωτικού Εκπροσώπου (Organization Delegate) καθώς και Τεχνικού Εκπροσώπου σε σημαντικές διοργανώσεις (π.χ. επίτευξη ορίων σε διεθνείς αγώνες).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ