Μέσω twitter σχολίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα 3/4 των Ελλήνων ψηφοφόρων στηρίζουν τις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και σημειώνοντας ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση.

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι επέλεξαν την συμφωνία με την Ευρώπη και τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, ο ευρωπαίος επίτροπος κάνοντας παράλληλα αναφορά και στο ελληνικό χρέος. «Πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα του χρέους. Είναι σημαντική η παρουσία του ΔΝΤ» συμπλήρωσε ο Πιερ Μοσκοβισί σε άλλη ανάρτησή του.

Στο μεταξύ, εφικτή χαρακτήρισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί την αλλαγή των όρων αποπληρωμής των δανείων που έχει χορηγήσει η ευρωζώνη στην Ελλάδα μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2. Ερωτηθείς για την ελάφρυνση του βάρους του ελληνικού χρέους είπε πως αυτή είναι εφικτή, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν θα περιλαμβάνει «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του χρέους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ