Επίσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο Δήμο Ρόδου πραγματοποίησαν οκτώ (8) Αυστριακοί μαθητές που διακρίθηκαν στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, στην Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε και φέτος στη χώρα τους.
Τους μαθητές κκ. Carlote Cui, Lucas Gatterer, Marion Hacek, Alexander Maichel, Philip Melhorn, Michael Pfeifer, Annika Riener, Martina Steinlechner, συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο κ. Σάββας Παπαγεωργίου, το μέλος του Έλληνο-Αυστριακού Συνδέσμου ξεναγός κ. Μαρίτσα Μαντικού καθώς και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί τους.
Τους επισκέπτες -μαθητές από την Αυστρία υποδέχτηκε στην Περιφέρεια ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στα θέματα «Δια βίου μάθησης» κ. Άγγελος Ανανίας, ο οποίος τους συνεχάρη για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.
Τους μαθητές στην αίθουσα εθιμoτυπίας του Δήμου Ρόδου υποδέχθηκε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Καλωσορίζουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι θετικό να βλέπουμε μια φίλη χώρα να επιλέγει και μάλιστα με αυστηρές διαδικασίες, τους άριστους μαθητές, που εντρυφούν στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και στην Ιστορία. Αυτό τιμά τη χώρα μας. Στο μέλλον θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως η Αυστρία ήταν μια από τις λίγες χώρες που στήριξαν την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους
Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε πως υπάρχει βούληση να μένουν περισσότερο στη Ρόδο οι μαθητές από την Αυστρία. που μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά.
«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε στη Ρόδο το σύνολο των μαθητών από την Αυστρία που έχουν ασχοληθεί με την ελληνική γλώσσα. Είναι εφικτό να υλοποιηθούν και σεμινάρια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο Δήμος διαθέτει υποδομές και για τη διαμονή τους. Μπορούμε δηλαδή να φιλοξενούμε τους μαθητές στον ξενώνα του Λογοτεχνικού Κέντρου. Έτσι θα ασχολούνται περισσότερο με την ελληνική γλώσσα. Στην πράξη θα φανεί το όφελος που θα έχει η Ελλάδα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Όλοι οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού. Εξέφρασαν επίσης τη χαρά και την ικανοποίησή τους που ήρθαν στη Ρόδο
«Για έκτη συνεχή χρονιά υλοποιήθηκε στη Ρόδο το πρόγραμμα φιλοξενίας των μαθητών που αρίστευσαν στα αρχαία ελληνικά. Όλοι τους έλαβαν μέρος στην Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε στην Αυστρία. Το έπαθλο για τους μαθητές που αρίστευσαν ήταν η επίσκεψη στη Ρόδο», δήλωσε η κ. Μαρίτσα Μαντικού.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ