Ειδήσεις

ΤΑΙΠΕΔ : Τρίτη και φαρμακερή για Αφάντου

Τρίτη και φαρμακερή σήμερα για το ακίνητο της Αφάντου στη Ρόδο καθώς αποσφαργίζονται οι προσφορές που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, και ενώ τον τελευταίο χρόνο είχαν προηγηθεί δύο αποτυχημένες προσπάθειες.

Την ίδια στιγμή, ούτε ένας επενδυτής δεν εμφανίστηκε σε ένα άλλο διαγωνισμό του Ταμείου, αυτόν για το Castello Bibelli, ένα από τα πιο ιστορικά ακίνητα της Κέρκυρας, αλλά και του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το περασμένο Φεβρουάριο, για ένα ακίνητο κτισμένο σε οικόπεδο 88 στρεμμάτων και σε μια προνομιακή θέση της Κέρκυρας, δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος.

Έτσι, το σημερινό Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό, αλλά η απουσία ενδιαφέροντος για ένα τέτοιο ακίνητο προβληματίζει. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι το μόνο
που ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.

Το ίδιο ισχύει με τα ακίνητα του εξωτερικού σε Λιουμπλιάνα και Βελιγράδι με το ΤΑΙΠΕΔ να αναζητά μάταια αγοραστές από πέρυσι και για τα οποία επίσης αναμένεται σήμερα να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό.

Τρίτη και φαρμακερή για Αφάντου
Τέλος, με αγωνία αναμένεται σήμερα και η αποσφράγιση των προσφορών για το ακίνητο της Αφάντου.
Οι τέσσερις προσφορές που υποβλήθηκαν στον… 3ο κατά σειρά διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της Αφάντου στη Ρόδο θα αποσφραγιστούν σήμερα, και πολλοί φοβούνται μήπως οι επενδυτές γίνουν και πάλι άφαντοι.

Αυτή τη φορά το ακίνητο κόπηκε σε δύο τμήματα με δικαίωμα κατάτμησης, και με την προσδοκία ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον.

Με βάση τη νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τα προς αξιοποίηση ακίνητα συνίστανται στο ακίνητο Γκόλφ Αφάντου, έκτασης 1.540.000 τ.μ. και στο ακίνητο Νότιο Αφάντου, έκτασης 257.000 τ.μ.

Ο διαγωνισμός για κάθε ακίνητο διεξάγεται σε μία φάση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να υποβάλλουν χωριστές προσφορές για κάθε έκταση ή και μία μόνο προσφορά για ένα από τα δύο ακίνητα.

Ήδη, από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, οι τυχόν ενδιαφερόμενοι επενδυτές προβλέπεται ότι θα αποκτήσουν το 100% του μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας ή εταιρειών που θα ιδρύσει το Ταμείο και στις οποίες θα έχει εισφέρει τα εμπράγματα δικαιώματα για τα ακίνητα.

Συνολικά, τα τελευταία 15 χρόνια πάνω από πέντε διαγωνισμοί έχουν πραγματοποιηθεί για την έκταση στην Αφάντου, χωρίς αποτέλεσμα.
Τα Νεα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου