Ειδήσεις

Διεθνής διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για το πρώην Σανατόριο και τη Villa de Vecchi

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. προκηρύσσει διεθνή δημόσιο διαγωνισμό για την αξιοποίηση 14 ακινήτων σε προνομιακές τοποθεσίες ανά την Ελλάδα. Η αξιοποίηση για κάθε ένα εκ των Ακινήτων δύναται να υλοποιηθεί υπό τη μορφή της λειτουργίας ξενοδοχειακής μονάδας τύπου «Boutique Hotel» ή/και της ανάπτυξης τουριστικών – παραθεριστικών κατοικιών ή/και άλλων υποδομών κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις ισχύουσες για κάθε ένα εκ των Ακινήτων χρήσεις γης και τους εφαρμοστέους όρους και περιορισμούς δόμησης.
Μεταξύ των υπό αξιοποίηση ακινήτων περιλαμβάνεται το κτίριο 97, επιφάνειας 708,60 τ.μ., του συμπλέγματος του πρώην “Σανατορίου Φρειδερίκης της Αγίας Ελεούσας” που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου και η ιστορική διώροφη κατοικία «Villa de Vecchi», επιφάνειας 757,00 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή Προφήτη Ηλία στην ίδια Δημοτική Ενότητα.. Η μορφή αξιοποίησης καθενός εκ των Ακινήτων αναφέρεται συνοπτικά στον παρακάτω πίνακα.
Ο αναλυτικός κατάλογος και περιγραφή του συνόλου των υπό αξιοποίηση ακινήτων περιέχεται στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση: οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να εξετάσουν τις παρεχόμενες πληροφορίες και στη συνέχεια να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές σύμφωνα με την προβλεπόμενη από την Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών διαδικασία. Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί ως χωριστή και ανεξάρτητη διαδικασία για καθένα εκ των Ακινήτων. Η ανάδειξη πλειοδότη θα διενεργηθεί με μοναδικό κριτήριο το υψηλότερο προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα.
Το Ταμείο θα θέσει στη διάθεση των ενδιαφερόμενων επενδυτών έγγραφα και πληροφορίες αναφορικά με τον Διαγωνισμό και τα Ακίνητα μέσω ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων (VDR). Προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο VDR, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των €500 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και να υπογράψουν δήλωση εμπιστευτικότητας και τους όρους που θα διέπουν τη χρήση του VDR.
Οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να αποδείξουν την πλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων προσωπικής κατάστασης και οι προσφορές τους θα πρέπει να συνοδεύονται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής ποσού €20.000 για κάθε Ακίνητο και από επιστολή εγγυημένης χρηματοδότησης προς απόδειξη της δυνατότητας χρηματοδότησης της συναλλαγής, όπως ειδικότερα προσδιορίζεται στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών.
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 17:00 (ώρα Ελλάδος, GMT+2).
Το τεύχος της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.hradf.com).
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα (α) να ζητήσουν διευκρινίσεις αναφορικά με τον Διαγωνισμό και τη συναλλαγή, (β) να υποβάλουν σχόλια επί των σχεδίων συμβολαίων και (γ) να υποβάλουν αιτήματα επίσκεψης των Ακινήτων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να απευθύνονται στα εξής πρόσωπα του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που είναι και ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ταμείου για τον Διαγωνισμό:
(α) την κα. Σπυριδούλα Μπούτου, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ακινήτων
Τηλ.: +30 210 3345859
Email: boutou.spyridoula@nbg.gr
ή/και
(β) τον κ. Γεώργιο Παπαδάκη, Associate
Τηλ:. +30 210 7720990,
Φαξ +30 210 7720969,
Email: george.papadakis@nbgsecurities.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου