Ρεπορτάζ

Στο προσκήνιο «ιδιαίτερη» υπόθεση εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ με κατηγορούμενη φαρμακοποιό της Ρόδου

Στο προσκήνιο επανέρχεται την 24η Ιουνίου 2022 μετά από κλήση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου η υπόθεση με κατηγορούμενους για χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία άνω των 120.000 ευρώ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και για απάτη κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία του ελληνικού δημοσίου άνω των 120.000 ευρώ φαρμακοποιούς της Ρόδου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση χρήσης πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων με σκοπό την είσπραξη οφειλόμενων από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι έχει κληθεί σε απολογία φαρμακοποιός που ωστόσο έχει προσφύγει με έγκληση κατά του συζύγου της, καταγγέλλοντάς τον για τις ανωτέρω πράξεις αλλά και για υπεξαίρεση και απιστία.
Σύμφωνα με την εγκαλούσα, τον Αύγουστο του 2019 ενημερώθηκε από τον ΕΦΚΑ ότι η ανώνυμη εταιρεία του συζύγου της όφειλε ασφαλιστικές εισφορές ύψους περίπου 160.000 ευρώ και ότι λόγω της καθυστέρησης θα βεβαιωθεί το συγκεκριμένο χρέος σε βάρος της διότι τάχα ήταν η πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, γεγονός το οποίο έφερε και την τελειωτική ρήξη στη σχέση τους καταθέτοντας αγωγή διαζυγίου σε βάρος του.

Στη συνέχεια, η εγκαλούσα μετά από δική της έρευνα διαπίστωσε ότι από το έτος 2013 μέχρι και το έτος 2019 ο εγκαλούμενος αυθαίρετα την εμφάνιζε ως δήθεν πρόεδρο του Δ.Σ. της ανώνυμης εταιρείας του χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ, καταρτώντας έτσι πλαστά πρακτικά που συντάχθηκαν εν αγνοία της.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εγκαλούσας, από την έρευνά της διαπίστωσε μία σειρά πλαστών εγγράφων που αφορούσαν πρακτικά γενικών συνελεύσεων με αποκορύφωμα ένα πρακτικό του 2017 έκτακτης καθολικής γενικής συνέλευσης η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε παρ’ όλα αυτά όμως εξέλεξε νέο Δ.Σ. ομοφώνως με πενταετή διάρκεια και το οποίο απαρτιζόταν από την ίδια που έλαβε τη θέση της προέδρου, την μητέρα της και τον εγκαλούμενο.
Όπως υποστηρίζει η εγκαλούσα, μετά από οχλήσεις του ΕΦΚΑ προς εκείνη για την οφειλή της ανώνυμης εταιρείας ζήτησε αναλυτικό πίνακα του χρέους και με έκπληξή της διαπίστωσε ότι κατά της εταιρείας είχαν εκδοθεί από τον ΕΦΚΑ από το έτος 2011 μέχρι και το έτος 2019, 50 πράξεις επιβολής εισφορών και ότι η συνολική οφειλή που απειλούσε ο ΕΦΚΑ να βεβαιώσει σε βάρος της ξεπερνούσε τα 180.000 ευρώ.
Κατόπιν, όπως ισχυρίζεται η εγκαλούσα, κλήθηκε να δώσει «γραπτές εξηγήσεις» για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης διότι ύστερα από γενόμενο έλεγχο του χρονικού διαστήματος από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι και τον μήνα Μάιο 2018 φερόταν να έχει υποβάλει 42 πλαστές ασφαλιστικές βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ Ρόδου προκειμένου να εισπράξει το αντίτιμο που αφορούσαν συναλλαγές της δικής της επιχείρησης ποσού άνω των 600.000 ευρώ.
Όπως ισχυρίζεται όταν έλαβε γνώση αυτής της υπόθεσης κλονίστηκε σοβαρά η υγεία της καθότι αυτό που γνώριζε έως τότε ήταν ότι ο εγκαλούμενος παρελάμβανε σε καθημερινή βάση τις εισπράξεις της δικής της επιχείρησης για να πληρώνει τους προμηθευτές της και τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού της ενώ στην πραγματικότητα ο εγκαλούμενος ιδιοποιήθηκε παράνομα τα σχετικά ποσά και προκειμένου να καλυφθεί απέναντι σε εκείνη, όπως υποστηρίζει, πλαστογράφησε εν αγνοία της 42 ασφαλιστικές ενημερότητες του ΕΦΚΑ και εισέπραξε παράνομα τα χρήματα που προορίζονταν για εκείνη.
Ειδικότερα όπως επισημαίνει η εγκαλούσα σύμφωνα με τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν υποβάλει δημόσιοι φορείς σε βάρος του εγκαλουμένου, ο τελευταίος κατήρτισε 42 συνολικά ψευδείς βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ στις οποίες βεβαιώνεται ψευδώς ότι η εγκαλούσα ήταν ασφαλιστικά ενήμερη ενώ αυτό δεν ήταν αληθές διότι όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκε ενώ ο εγκαλούμενος παρελάμβανε σε καθημερινή βάση τις εισπράξεις της αυτός αντί να προβεί στην εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών που βάρυναν την ίδια ιδιοποιείτο παράνομα τα χρήματα των καθημερινών της εισπράξεων, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι οφείλει ασφαλιστικές εισφορές από το έτος 2013 έως το έτος 2018.
Μάλιστα, όπως διατείνεται η εγκαλούσα λόγω όλης αυτής της υπόθεσης της έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο πάνω από 10.000 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου