Ειδήσεις

Φόνο από… λάθος «ομολογεί» τώρα ο Βούλγαρος μαστροπός

Αλλάζει άρδην την υπερασπιστική του γραμμή ο Βούλγαρος μαστροπός B. M. του A., 35 ετών, για τη δολοφονία του 64χρονου Ηλία Φανούρη, γνωστού στην ροδιακή κοινωνία αλλά και στο πανελλήνιο και ως «Μπρούνο», από την δημοφιλή ταινία – ντοκιμαντέρ «Ο Κολοσσός του Έρωτα», μετά και την απόφαση της συγκατηγορούμενης ομοεθνούς του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, M. A. του H. 37 ετών, να ομολογήσει τον φόνο.

Όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική» η 37χρονη, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού στη Βουλγαρία, από την αρχή της σύλληψής της έδειχνε να θέλει να συνεργαστεί με τις αρχές, αντιλαμβανόμενη μάλιστα ότι υπήρχαν στοιχεία σε βάρος τους, που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διαψευστούν.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι παθαίνει διαλείψεις, έχει υποστεί σοκ και με μεγάλη δυσκολία αναβιώνει στο μυαλό της τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου 2014 στο σπίτι του 64χρονου στην οδό Πεισάνδρου στον Αγιο Φανούρη της Μεσαιωνικής Πόλης.
Η ιερόδουλη ομολόγησε προφορικά ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρίας Σοφίας Βαϊτση ότι ο 35χρονος σκότωσε τον «Μπρούνο» για οικονομικές διαφορές, ότι τον χτύπησε αρχικώς με μπουνιές (είναι πυγμάχος) και ότι εν συνεχεία τον έπνιξε. Υποστήριξε ακόμη, ότι ήταν εκείνος που έκαψε το σπίτι για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Τόνισε μάλιστα ότι το πρώτο πλήγμα στον 64χρονο από τον 35χρονο δόθηκε, ενώ αναχωρούσαν από την οικία και ενώ αυτή είχε γυρισμένη την πλάτη της και στους δύο, ευρισκόμενη κοντά στην πόρτα.
Όπως είπε, γύρισε και είδε αίμα στα γενετικά όργανα του 64χρονου ο οποίος άρχισε να φωνάζει «Μιχάλη» και εν συνεχεία έπεσε στο κρεβάτι του.
Εκεί, όπως είπε προφορικά και πρόκειται, εκτός απροόπτου να επαναλάβει την Τρίτη ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, ο 35χρονος τον έπνιξε.

Ο 35χρονος από την άλλη, παρά την αρχική του άρνηση, χθες φέρεται να αποφάσισε να αλλάξει την κατάθεσή του. Φέρεται να υποστηρίζει τώρα ότι είχε απέχθεια έναντι του 64χρονου γιατί σε μια προηγούμενη συνεύρεσή του με την 37χρονη είχε κάνει χρήση πλαστικού ανδρικού μορίου με ιδιαίτερη βιαιότητα και ότι την επίμαχη μέρα είχε αρχίσει ομοίως να είναι εξαιρετικά επιθετικός. Φέρεται να διατείνεται ότι πράγματι χτύπησε με το χέρι του τον 64χρονο στην κοιλιακή χώρα και ότι εκείνος έπεσε στο κρεβάτι του σφαδάζοντας στους πόνους. Ισχυρίζεται ότι επιχείρησε να τον επαναφέρει στη ζωή δίνοντάς του το «φιλί της ζωής» και ότι όταν διαπίστωσε ότι είχε πεθάνει, σαστισμένος έβαλε φωτιά στο σπίτι για να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο, η πληροφορία που θέλει τους δύο κατηγορούμενους να αφαίρεσαν μετρητά και κοσμήματα μεγάλης αξίας από το ίδιο σπίτι, ενώ εξετάζεται ισχυρισμός ότι ορισμένα τα έχουν κρύψει κάτω από ένα βράχο και άλλα τα έχουν πετάξει σε συγκεκριμένο σημείο στη θάλασσα.
Πέραν των όσων φέρονται αμφότεροι να «ομολόγησαν» προφορικά στους αστυνομικούς, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν τα όσα κατέθεσαν χωρίς όρκο μετά τη σύλληψή τους στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Πιο συγκεκριμένα, η 35χρονη κατέθεσε ανωμοτί ότι αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Προέρχεται από χωριό της Βουλγαρίας και είναι μητέρα ενός παιδιού, 14 ετών και αποφάσισε να έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να εργαστεί σαν εκδιδόμενη γυναίκα.

Όταν έφτασε με λεωφορείο στην Ελλάδα συνάντησε έναν ομοεθνή της, ο οποίος την φιλοξένησε στο δωμάτιο του στο ξενοδοχείο που διέμενε. Εκείνη αναζήτησε εργασία σε οίκους ανοχής και εργάστηκε σε έναν για τρία βράδια. Ενας πελάτης ονόματι «Βασίλης», όπως κατέθεσε, της είπε ότι μπορούσε να της βρει δουλειά στη Ρόδο.
Την συνάντησε 2-3 φορές στον οίκο ανοχής και την έπεισε να εργαστεί στη Ρόδο. Εκείνος της γνώρισε, όπως κατέθεσε, τον 37χρονο και ήλθε στο νησί μαζί του περί τα τέλη Μαΐου.

Υποστηρίζει ότι αφού έμειναν σε δύο καταλύματα στο νησί, ο «Βασίλης» την οδηγούσε με το μηχανάκι του σε διάφορους πελάτες με τους οποίους συνευρισκόταν ερωτικά έναντι αμοιβής 30 έως 50 ευρώ, από τα οποία εκείνη κρατούσε τα 5 έως 15 ευρώ αντίστοιχα. ‘Ενας από τους πελάτες του ήταν, όπως κατέθεσε, ο «Μπρούνο».

Ο «Βασίλης» φέρεται να είχε ενημερώσει τον «Μπρούνο» ότι κατά την διάρκεια της συνεύρεσης δεν θέλει να την φιλάνε και να την χαϊδεύουν, αλλά ο 64χρονο δεν δέχτηκε. Έτσι έφυγαν. Μετά από 3-4 μέρες ο «Βασίλης» την πήγε στον 64χρονο και συνευρέθηκαν.
Υποστήριξε ότι ο 64χρονος έκανε χρήση πλαστικού ομοιώματος ανδρικού μορίου και ήταν πολύ ήρεμος και προσεκτικός.

Η 37χρονη, διατείνεται ότι όση ώρα ήταν με τον 64χρονο εκείνος την ενημέρωσε ότι είχε προβλήματα στις σχέσεις του με τον «Βασίλη».
Αφού συναντήθηκαν μια άλλη φορά στην παραλία, η 37χρονη έδωσε στον «Μπρούνο» το τηλέφωνο του 35χρονου, προκειμένου να παρακάμψει τον «Βασίλη».
Ετσι έκλεισαν το ραντεβού την επίμαχη ημέρα. Όταν τον συνάντησαν φορούσε βερμούδα, ένα μπλουζάκι κοντομάνικο και μάλλον παντόφλες. Φορούσε ένα σκουλαρίκι στο αυτί, όπως είπε, αλλά δεν είχε άλλα κοσμήματα.

Εκεί υποστηρίζει ότι έκατσαν και μίλησαν και δεν είχαν επαφή. Ισχυρίζεται ότι τους έδειξε σε ένα laptop την τηλεοπτική εκπομπή που εμφανιζόταν. Της έκανε δώρο, όπως είπε, μια τσάντα και ένα ζευγάρι παπούτσια και στον 37χρονο ένα μαύρο πουκάμισο.
Κάποια στιγμή ενώ μιλούσαν, όπως κατέθεσε αρχικώς, χτύπησε το κινητό του «Μπρούνο» και είχε μια συνομιλία σε έντονο ύφος.
Υποστήριξε ότι του είχε τηλεφωνήσει μια Βουλγάρα και έπρεπε να πάει σε κάποια καφετέρια. Βγήκαν, όπως κατέθεσε, όλοι έξω και κλείδωσε.

Ισχυρίστηκε ότι την επόμενη έφυγαν από το νησί με τον 37χρονο γιατί δεν είχαν δουλειά.
Ο 35χρονος στην προανακριτική του κατάθεση ομοίως αρνήθηκε τον φόνο. Υποστήριξε ότι έχει πρόβλημα υγείας με αρρυθμίες στην καρδιά του και κουράζεται εύκολα, οπότε άφησε την εργασία μου ως εργάτης σε βιοτεχνία ρούχων στη Βουλγαρία και ήρθε στην Ελλάδα για να αναζητήσει μια πιο ελαφριά εργασία. Πήγε στην Αθήνα, για να εργαστεί σε ένα ξενοδοχείο. Γνώρισε, όπως είπε, έξω από το ξενοδοχείο του την 37χρονη. Εκείνη, όπως είπε, γνώρισε έναν «Βασίλη» που της υποσχέθηκε να της βρει εργασία στη Ρόδο και του έδωσε το τηλέφωνό του για να συνεννοηθεί μαζί του γιατί δεν μιλούσε η ίδια άλλες γλώσσες.

Συναντήθηκαν μαζί του και ο 35χρονος πλήρωσε για τα εισητήρια του και το αυτοκίνητό του.
Εψαξε να βρει δουλειά αλλά δεν μπόρεσε και, όπως είπε, η 37χρονη έφευγε τα απογεύματα με τον «Βασίλη» χωρίς να τον ενημερώνει πού πάει.

Γνώρισε, όπως είπε, από την 37χρονη τον «Μπρούνο» και δέχτηκε τηλεφώνημα για να συναντηθούν.
Πήγαν στο σπίτι του και εκεί, μεταξύ άλλων, όπως κατέθεσε, διέκρινε και ένα αρωματικό κερί.

Αρχισαν να συζητούν και τους έλεγε για μια γυναίκα με ρούχα στην Ιταλία με την οποία είχε ερωτικές σχέσεις, για βαζάκια με Aloe Vera που πουλούσε στην παραλία, για κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες με το σπίτι του. Τους έδειξε, όπως κατέθεσε, φωτογραφίες του από άλμπουμ και ένα βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή το οποίο το έβαλε να παίξει λίγο στο laptop του. Είπε για τα δώρα που τους έκανε ενώ αρνήθηκε ότι τους ζήτησε να έχουν κάποια σεξουαλική επαφή.
Κάποια στιγμή γύρω στις 22.30-23.00 χτύπησε, όπως κατέθεσε, το τηλέφωνό του. Μίλησε με κάποια γυναίκα και φώναζε, μιλούσε νευρικά, ενώ πριν ήταν πολύ ευδιάθετος.
Ισχυρίστηκε ότι έφυγαν από το σπίτι και ότι δεν μίλησαν μαζί του ξανά. Υποστήριξε ότι αναχώρησαν την επομένη από τη Ρόδο.

Θυμίζουμε ότι προφορικά στους αστυνομικούς είχαν εξιστορήσει διαφορετικά τα πράγματα.
Ο 35χρονος ερωτηθείς, ισχυρίστηκε ότι περί ώρα 22.00 το θύμα δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστη γυναίκα και εκείνος αποχώρησε από την οικία του για περίπου 15 λεπτά. Οταν επέστρεψε ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος και ανήσυχος. Δήλωσε πως το θύμα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μετά από λίγα λεπτά, ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι πήγε στην τουαλέτα και καθώς το θύμα δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με την 37χρονη, γιατί εκείνη μιλάει μόνο την βουλγαρική γλώσσα, τον φώναξε αρκετές φορές και δυνατά με το όνομά του «Μιχάλη, Μιχάλη, έλα εδώ δεν μπορώ να συνεννοηθώ με αυτήν».

Στη συνέχεια κι ενώ καθόταν στο σαλονάκι του θύματος, στην αυλή της οικίας, το θύμα, όπως ισχυρίστηκε προφορικώς, σηκώθηκε από τη θέση του, τράβηξε την 37χρονη από το χέρι με σκοπό να την πάει στην κρεβατοκάμαρα για να έρθουν σε ερωτική επαφή. Εκείνη παραπάτησε και ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι επενέβη ώστε εκείνη να μην πέσει στο πάτωμα και στη συνέχεια είπε στο θύμα να ηρεμήσει και πως έπρεπε να φύγουν από το σπίτι. Κατά την κίνησή τους για να φύγουν, ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε το θύμα να κινείται προς το μέρος του κρατώντας ένα μαχαίρι στο χέρι, με σκοπό να τον χτυπήσει. Τότε, όπως ισχυρίστηκε, εκείνος του κατάφερε ένα χτύπημα στο κεφάλι με το χέρι του και το θύμα έπεσε αναίσθητο στο κρεβάτι με την γλώσσα του να γυρίζει ανάποδα.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν προφορικά την 37χρονη, η οποία δήλωσε ότι μαζί με τον 35χρονο πήγαν στην οικία του θύματος περί ώρα 21.00 της 12ης Ιουνίου 2014. Όπως ισχυρίστηκε προφορικώς, της δώρισε ένα φόρεμα και ζήτησε από αυτήν να το φορέσει. Η 37χρονη, είπε ότι το φόρεσε και μετά ο 35χρονος πρότεινε στο θύμα και στη 37χρονη να ξαπλώσουν στο κρεβάτι και να τους βγάλει φωτογραφία.

Στη συνέχεια το θύμα ζήτησε να βγουν και δεύτερη φωτογραφία. Η 37χρονη ισχυρίστηκε ότι έβγαλε το φόρεμα και έμεινε με τα εσώρουχα. Τότε ο 35χρονος, για λόγους που η 37χρονη δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, επιτέθηκε στο θύμα, ενώ εκείνος ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών και ο 35χρονος κατάφερε αρκετά χτυπήματα στο θύμα με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητο.
Η 35χρονη ισχυρίστηκε ότι η ίδια ήταν σε πανικό και ρώτησε τον 37χρονο αν το θύμα είχε πεθάνει.
Εκείνος της είπε ότι μάλλον πέθανε και της είπε να βγει έξω στην αυλή της οικίας καθώς χαρακτηριστικά της είπε «Θα βάλω φωτιά στο σπίτι».

Αυτή βγήκε στην αυλή και δήλωσε ότι δεν είδε τον 35χρονο να βάζει φωτιά αλλά η ίδια μύρισε από την αυλή που βρισκόταν εύφλεκτο υγρό, ρακί ή οινόπνευμα.
Η 37χρονη παραδέχθηκε ότι και οι δύο αφαίρεσαν από ένα τσαντάκι μέσης του θύματος το χρηματικό ποσό των 450-500 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μια κάμερα. Στη συνέχεια αποχώρησαν από την οικία μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς την 13η Ιουνίου 2014 και περί την 01.00 ώρα της 13ης Ιουνίου 2014.
Με το αυτοκίνητο του 35χρονου πήγαν σε ερημική παραλία με βράχια, για να κρυφτούν. Εκεί ο 35χρονος φέρεται να απέκρυψε σε κάποιο σημείο στα βράχια το κινητό τηλέφωνο και την κάμερα, που είχαν νωρίτερα αφαιρέσει. Στη συνέχεια πήγαν στην οικία, όπου διέμεναν, και νωρίς το πρωί αγόρασαν εισιτήρια για την φυγή τους από το νησί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου