Ειδήσεις

Άναψε «πράσινο φως» στη λειτουργία των σηματοδοτών, στον κόμβο των οδών Γρηγορίου Ε’ και Ι. Δενδρινού

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η τέταρτη εργολαβία για τον καλλωπισμό και εξωραϊσμό του αστικού πρασίνου της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων.

Α)Τέθηκαν την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 από το Δήμο Ρόδου, σε λειτουργία τέσσερις νέοι φωτεινοί σηματοδότες, για να ρυθμίζουν την ροή της κίνησης των διερχόμενων οχημάτων, σε δύο επικίνδυνες διασταυρώσεις οδών εντός της πόλεως Ρόδου, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.
Συγκεκριμένα, υπό την ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου και μετά την έγκριση του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών(συνολικής διάρκειας οκτώ μηνών), ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον κόμβο της διασταύρωσης των οδών Γρηγορίου Ε’ και Ι. Δενδρινού, και τέθηκαν σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες, με στόχο την αποκατάσταση της ομαλής ροής της κυκλοφορίας των πεζών και των διερχόμενων οχημάτων. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο συγκοινωνιακά σημείο, το οποίο συνδέεται άμεσα με την κεντρική οδό Εθνικής Αντιστάσεως, όπου στο παρελθόν είχαν καταγραφεί σοβαρά τροχαία ατυχήματα .
Το έργο έχει τίτλο : «Εργασίες αναβάθμισης συσκευής σηματοδότησης κόμβου Εθνικής Αντιστάσεως», και η χρηματοδότηση έγινε από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου .
«Παραδίδουμε σε λειτουργία ένα αναγκαίο για τον πολίτη έργο, το οποίο θα συμβάλει στην ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων, σε μία επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κος Χατζηδιάκος και πρόσθεσε «Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε οφείλεται ξεκάθαρα στις χρονοβόρες διαδικασίες που χρειάζεται να εγκριθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να εγκριθούν οι σχετικές εργολαβίες».

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Μαΐου, η τέταρτη κατά σειρά ανάθεση έργου που αφορά εργασίες καλλωπισμού και εξωραϊσμού του αστικού πρασίνου πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων, από τον ανάδοχο εργολάβο.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Συντήρηση και καθαρισμός πάρκων της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού 60,000 ευρώ με έκπτωση 54%.
Η εργολαβία αφορά των καθαρισμό των Πάρκων Δημοκρατίας, Φιλελλήνων , Πολεμικού, Ροδιακή Έπαυλη , Αγίων Αποστόλων, Αλ Χαδεφ, Βύρωνος, Παπάγου και τα παρτέρια, άνω και κάτω Ηλιούπολη, Καρακόνερου , Ταξιάρχη, Τεχνικό Λύκειο Αγίων Αποστόλων, Μουσικό Γυμνάσιο και διάσπαρτα παρτέρια εντός της πόλεως
Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα, οι εργολαβίες που αφορούν τη συντήρηση και τον καθαρισμό των πάρκων και των παρτεριών των δημοτικών Ενοτήτων, Ιαλυσού , Καλλιθέας και Αφάντου, συνολικού προϋπολογισμού 20,577 συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα την εμφάνιση της πόλης κα Λίτσα Κρεμαστινού, «ο δήμος Ρόδου είχε ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες έναρξης των εργασιών, προ εξαμήνου και ανέμενε τον Μάρτιο του 2017, να εγκατασταθούν οι εργολάβοι» και συμπλήρωσε. «Ταυτόχρονα, συνεργεία του Δήμου Ρόδου, των Υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας, συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις καθημερινές εργασίες επιμέλειας του αστικού πρασίνου της πόλης και των τουριστικών περιοχών.
Η δύναμη αναμένεται να ενισχυθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου, με την συνδρομή εργατοτεχνικού προσωπικού από τη Δημοτική Ενότητα Καμείρου, που θα συμβάλει στον καθαρισμό των πάρκων εντός της Μεσαιωνικής Πόλης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου