Αθλητικά

Μαραθώνιος Ρόδου: Διεθνής μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου της Ρόδου, ενημέρωσε για τη διεξαγωγή μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ενόψει της διοργάνωσης του 7ου Μαραθωνίου της Ρόδου στις 10 Απριλίου 2022 και στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για το 2022, ο Μαραθώνιος Ρόδου, σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, διοργανώνει Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο:
‘’Ως λίκνο πολιτισμού και αθλητισμού ανά τους αιώνες, η Ρόδος εμπνέει ζωγραφικά έργα παιδιών και εφήβων από όλο τον κόσμο που εξυμνούν την ειρήνη’’.
Πληροφορίες και συμμετοχές στην ιστοσελίδα της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας: https://www.paidikipinakothikielladas.org
Ο διαγωνισμός αφορά στην δημιουργία ζωγραφικών έργων αφιερωμένων στις αξίες και τα ιδεώδη του Μαραθωνίου και στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι μαθητές μαθαίνουν να σκέφτονται κριτικά, να συνεργάζονται, να ερευνούν, να εκφράζονται, να δημιουργούν και να επικοινωνούν. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέους τρόπους διδασκαλίας, ενώ ταυτόχρονα, ενισχύεται η σύνδεση του σχολείου με το κοινωνικό περιβάλλον.
Η εστίαση στα ιδεώδη του Μαραθωνίου ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής μας και στο έντονο ενδιαφέρον των παιδιών και εφήβων για τον αθλητισμό. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον συσχετισμό των ανθρώπινων αξιών με τις αρχές και τα ιδεώδη του Μαραθωνίου, στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης τα των δράσεων για την ενίσχυση μιας ειρηνικής κοινωνίας.
Οι επιμέρους στόχοι του διαγωνισμού, είναι:
• Η πληροφόρηση, η ευαισθητοποίηση, ο προβληματισμός και η ενεργοποίηση των μαθητών σχετικά με τις αξίες του Μαραθωνίου.
• Η καλλιέργεια των ιδανικών της ισότητας στη σχολική κοινότητα μέσα από τον αθλητισμό και ειδικότερα, τις αρχές του Μαραθωνίου.
• Το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και την αναζήτηση πηγών γνώσης σε αυτήν.
• Η ανάπτυξη των δημιουργικών και εκφραστικών ικανοτήτων των μαθητών.
• Η ανάπτυξη της συνεργατικότητας
• Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της προσωπικότητας των μαθητών.
Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Πρόκειται για διαγωνισμό Καλών Πρακτικών που έχει ως πυρήνα τις πανανθρώπινες αξίες μέσα από τις αρχές και τα ιδεώδη του αθλητισμού και της τέχνης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου