Ειδήσεις

Σεμινάρια αγροτικής επιχειρηματικότητας από τα ΚΕΚ Γεννηματάς

Πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης  2019

Σεμινάρια αγροτικής επιχειρηματικότητας πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ρόδο από τα ΚΕΚ Γεννηματάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από τις 5 έως 30 Μαρτίου, στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Πιο συγκεκριμένα, τα εν λόγω σεμινάρια που εντάσσονται στη δράση “Εργαλεία για την επιτυχία”, πρόκειται να βοηθήσουν τους παραγωγούς να διευρύνουν τις γνώσεις τους, μέσα από τεχνικές μάρκετινγκ και προώθησης των προϊόντων τους.

Μέρος των θεμάτων που πρόκειται να  αναλυθούν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων είναι :

  • Αγροτικό Μάρκετινγκ
  • Βιωματικό Μάρκετινγκ
  • Μεταποίηση και Τυποποίηση Αγροτικού Προϊόντος
  • Συσκευασία Αγροτικών Προϊόντων
  • Ταυτοποίηση (Branding )
  • Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Στα σεμινάρια θα γίνουν αναφορές σε μελέτες περιπτώσεων, ενώ θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση θεμάτων σχετικών με την αγροτική επιχειρηματικότητα, με συμμετοχή ειδικών από όλη την Ελλάδα.

Η πρόεδρος του ΚΕΚ και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Χαρούλα Γιασιράνη τόνισε την αξία παρακολούθησης του συγκεκριμένου σεμιναρίου για τους συμμετέχοντες, καθώς θα συνδεθεί η πρωτογενής παραγωγή με σύγχρονες τάσεις τυποποίησης και προώθησης αγροτικών προϊόντων ενώ υπογράμμισε ότι το ΚΕΚ θα είναι αρωγός σε ανάλογες δράσεις στο μέλλον λόγω και της ανακήρυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια Ευρώπης  2019».

Να σημειωθεί πως οι δράσεις εκπαίδευσης των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, αποτελούν σταθερή προτεραιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενους Τομέα κ Γαστρονομίας κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, ο οποίος δήλωσε:

 

«Στόχος της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο και κάθε μέσον την πρωτογενή παραγωγή των νησιών μας. Να δώσει στους παραγωγούς τα “εργαλεία” που χρειάζονται, ώστε τα εξαιρετικά προϊόντα του τόπου μας να μπορέσουν να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει,  όχι μόνο  στην εσωτερική αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού.  Οι γνώσεις σύγχρονου μάρκετιγκ και προώθησης προϊόντων είναι απαραίτητες σε ένα περιβάλλον ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό».

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα ΚΕΚ Γεννηματάς, πραγματοποιούν κάλεσμα στους αγρότες προκειμένου να συμμετάσχουν στα σεμινάρια αυτά διάρκειας 25 ωρών, αρχής γενομένης από τις 5 Μάρτιου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες καθώς  και τη φόρμα αίτησης συμμετοχής στην ιστοσελίδα του έργου www.katartisi-pnai.gr.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου