Ειδήσεις

Π. Νικολούδης: Προτεραιότητα τα “μεγάλα ψάρια”

«Πόλεμο με ολιγάρχες, όχι. Δεν είναι στις προθέσεις μας. Στοχευμένοι έλεγχοι, όμως, σε οικονομικούς παράγοντες που έχουν παρανομήσει και βλάψει το Δημόσιο, ναι», δηλώνει στην «Καθημερινή» ο αναπληρωτής υπουργός κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, θέτοντας το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης στο πεδίο της διαπλοκής.

«Δημόσιες συμβάσεις, κρατικές προμήθειες και θαλασσοδάνεια θα αποτελέσουν το τρίπτυχο επικείμενων ελέγχων» διευκρινίζει. «Δεν έχω κανένα λόγο να κυνηγάω τους πλούσιους και τους εύπορους. Δουλειά μου είναι η πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας των πλουσίων που έχουν παραβεί τον νόμο. Γιατί δεν σημαίνει, ότι όποιος είναι πλούσιος και ισχυρός οικονομικός παράγοντας είναι και παράνομος. Προς Θεού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «υποθέσεις που αφορούν ‘τα μεγάλα ψάρια’», αν και αναγνωρίζει πως «εκτεταμένη διαφθορά και παρανομία υπάρχει και σε εκείνους που δεν είναι πλούσιοι. Είναι η διαφθορά της καθημερινότητας, που και εκείνη θα μας απασχολήσει ζωηρά».

«Η υγιής οικονομική δραστηριότητα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Για το βρώμικο χρήμα και τις διεφθαρμένες επιχειρήσεις τι θέλετε να σας πω; Να συνεχίσουν να ανθούν; Προτιμώ στη χώρα μας να υπάρξουν κάποτε κανόνες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νικολούδης.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου