Ειδήσεις

Εγινε η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε οικοσκευές

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή από τις αρμόδιες επιτροπές των ζημιών που προκλήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο στις 22 Νοεμβρίου 2013.

Όπως δήλωσε χθες ο κ. Στάθης Κουσουρνάς υποβλήθηκαν 457 αιτήσεις και από αυτές εγκρίθηκαν οι 272 και απορρίφθηκαν 185.

«Ολοκληρώθηκε το έργο που έκαναν οι πέντε επιτροπές που συστάθηκαν για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν στις οικοσκευές. Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για αυτό», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως το ποσό που θα πρέπει να δοθεί στους δικαιούχους είναι 577.433,67 ευρώ.

«Ζητήσαμε ήδη τα χρήματα για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών από το υπουργείο Εργασίας. Περιμένουμε την έλευση των πόρων για να δώσουμε στους δικαιούχους. Αυτή τη φορά οι υπηρεσίες ενήργησαν πιο γρήγορα», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Στην έκθεση που παραδόθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας στο δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:
Από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου σας ενημερώνουμε για την πορεία των μέχρι τώρα ενεργειών σχετικά με τις πλημμύρες. Ολοκληρώθηκαν από τις «Επιτροπές Καταγραφής και Αποτίμησης Ζημιών σε Οικοσκευές», τα πρακτικά καταγραφής ζημιών καθώς και οι πίνακες με τις εγκεκριμένες αιτήσεις και τις απορριφθείσες.
Οι Επιτροπές ήταν στο σύνολό τους πέντε, αποτελούμενες από 3 μέλη κάθε μία. Τα αποτελέσματα ανά Επιτροπή έχουν ως εξής:
1η Ιπιτροπή για τη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού.

Σε σύνολο 121 αιτήσεων εγκρίθηκαν προς αποζημίωση 79 αιτήματα με συνολικό ποσό αποζημίωσης 159,238,50 ευρώ, Απορρίπτονται 42 αιτήματα.
2η Επιτροπή για τη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού.
Σε σύνολο 104 αιτήσεων εγκρίθηκαν προς αποζημίωση 66 αιτήματα με συνολικό ποσό αποζημίωσης 138,969,00 €,
Απορρίπτονται 31 αιτήματα.

3η Επιτροπή για τη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού και Παστίδας.
Σε σύνολο 88 αιτήσεων εγκρίθηκαν προς αποζημίωση 57 αιτήματα με συνολικό ποσό αποζημίωσης 120,853,50 €, Απορρίπτονται 31 αιτήματα.
4η Επιτροπή για τις Δημοτικές Ενότητες Ιαλυσού και Πεταλούδων.
Σε σύνολο 63 αιτήσεων εγκρίθηκαν προς αποζημίωση 35 αιτήματα με συνολικό ποσό αποζημίωσης 84.972,83 €, Απορρίπτονται 28 αιτήματα.
5η Επιτροπή για τις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας, Αφάντου και Λινδίων
Για τις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας και Αφάντου σε σύνολο 62 αιτήσεων εγκρίθηκαν προς αποζημίωση 27 αιτήματα με συνολικό ποσό αποζημίωσης 57.347,03 €. Απορρίπτονται 35 αιτήματα.
Για τη Δημοτική Ενότητα Λινδίων σε σύνολο 19 αιτήσεων εγκρίθηκαν προς αποζημίωση οκτώ αιτήματα με συνολικό ποσό αποζημίωσης 16.052,81 €, Απορρίπτονται 11 αιτήματα.

Συνολικά κατατέθηκαν 457 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν για αποζημίωση 272 και απορρίφθηκαν 185.
Το συνολικό ποσό αποζημίωσης ανέρχεται στα 577.433,67 ευρώ και από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας έχει ήδη γίνει αίτημα προς το Υπουργείο Έργασίας για την απαραίτητη χρηματοδότηση.
Είμαστε σε αναμονή ενεργειών από το Υπουργείο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου