Τοπικές Ειδήσεις

Ομιλία του Βασ. Υψηλάντη στο Νομοσχέδιο για τον Τουρισμό – Ζήτησε την προτεραιοποίηση της επίλυσης των θεμάτων της ΑΣΤΕΡ

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης μιλώντας σήμερα στη Βουλή επί του Νομοσχεδίου για τον Τουρισμό, αναφέρθηκε αναλυτικά και ζήτησε από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια την άμεση δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η εμβληματική στο χώρο, Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου.

Επί του νομοσχεδίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στην πρόβλεψη σύστασης διυπουργικής επιτροπής σχεδιασμού και ανάπτυξης πρότυπων προορισμών ολοκληρωμένης διαχείρισης και των τοπικών παρατηρητηρίων βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης τους με τους τοπικούς οργανισμούς διαχείρισης και προώθησης τουριστικού προορισμού.

Σχετικά με τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΑΣ» αναφέρθηκε στη δυνατότητα συμμετοχής και όχι στη υποχρεωτικότητα των ιαματικών πηγών που ανήκουν στους ΟΤΑ.

Σημαντικές είναι επίσης και οι διατάξεις που θωρακίζουν το επάγγελμα των ξεναγών ενώ ο Βασίλης Α. Υψηλάντης αναφέρθηκε εκτεταμένα και στις νέες μορφές τουριστικής ανάπτυξης όπως το GLAMPING που αφορά τη θεσμοθέτηση της πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καλύμματα, στην ύπαιθρο, τα οποία ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένου τύπου διαμονή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου