Αθλητικά

Γ.Γ.Α.: Καταβλήθηκαν 1,17 εκατ. σε 42 πρωταθλήτριες και πρωταθλητές, τρεις συνοδούς και 30 προπονητές

Ολοκληρώθηκε η καταβολή των οικονομικών επιβραβεύσεων για το έτος 2018, ύψους 1.173.300€, έπειτα από σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε:
-Αθλήτριες και αθλητές και στους προπονητές τους, οι οποίοι σημείωσαν εξαιρετικές διακρίσεις σε αγωνίσματα ατομικών αθλημάτων ή σε ομαδικά αθλήματα που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
– Αθλήτριες και αθλητές, στους συνοδούς τους και στους προπονητές τους, οι οποίοι σημείωσαν εξαιρετικές διακρίσεις σε αγωνίσματα ατομικών αθλημάτων ή σε ομαδικά αθλήματα που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και των Παγκόσμιων Αγώνων Μεταμοσχευμένων και Αυτοκαθαιρούμενων.
Για τις εξαιρετικές διακρίσεις στα Ολυμπιακά αθλήματα το 2018 καταβλήθηκαν συνολικά 667.250€ σε 28 αθλήτριες και αθλητές (και 13 προπονητές τους), μεταξύ των οποίων η χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη (είχε πετύχει τότε και Παγκόσμιο ρεκόρ), η χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο καράτε,Ελένη Χατζηλιάδου, ο χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, οι χρυσοί Πρωταθλητές Ευρώπης στον στίβο, Κατερίνα Στεφανίδη, Βούλα Παπαχρήστου και Μίλτος Τεντόγλου, όπως και στην Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος.
Για τις εξαιρετικές διακρίσεις στα Παραολυμπιακά αθλήματα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών και στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αυτοκαθαιρούμενων το 2018, καταβλήθηκαν συνολικά 506.050€ σε 24 αθλήτριες και αθλητές (επιπλέον σε 3 συνοδούς τους και 17 προπονητές τους), μεταξύ των οποίων η Στέλλα Σμαραγδή για το Παγκόσμιο Ρεκόρ στο άλμα τριπλούν, οι χρυσοί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Μπότσια, Άννα Ντέντα, Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Κώστας Μασούρας και οι χρυσοί Πρωταθλητές Ευρώπης, Χρήστος Ξένος (πινγκ πονγκ) και Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (κολύμβηση).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου