ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν με κατασχέσεις εαν δεν κάνουν ρύθμιση χρεών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
σπιτι

Ξεπέ­ρα­σαν τις 12.000 οι εντολές κατά­σχε­σης για οφειλές στο ΙΚΑ, τις οποίες μπορούν να απο­φύ­γουν οι οφει­λέ­τες μόνο εαν εντα­χθούν στη νέα ρύθμιση χρεών με εως και 100δόσεις.

Οι κατα­σχέ­σεις για οφειλές προς το ΙΚΑ στο 11μηνο Νοεμ­βρίου 2013 – Οκτω­βρίου 2014 εκτι­νά­χθη­καν στις 12.093, σύμφωνα με την Ημε­ρη­σία.

το ΙΚΑ προ­χώ­ρησε σε κατα­σχέ­σεις κατα­θέ­σεων για 227 οφει­λέ­τες και στην έκδοση 301 ενταλ­μά­των κατά­σχε­σης

Μόνο τον Οκτώ­βριο του 2014 βγήκαν εκτός, των τότε, ρυθ­μί­σεων 3.147 οφει­λέ­τες, από τους οποίους 1.861 στα­μά­τη­σαν να πλη­ρώ­νουν τις δόσεις τους, από τη επο­νο­μα­ζό­μενη νέα αρχή, και 1.286 από την πάγια ρύθμιση που υπήρχε.

Ως άμεση συνέ­πεια το ΙΚΑ προ­χώ­ρησε σε κατα­σχέ­σεις κατα­θέ­σεων για 227 οφει­λέ­τες και στην έκδοση 301 ενταλ­μά­των κατά­σχε­σης.

Όπως δια­φαί­νε­ται η μόνη λύση για τους εγκλω­βι­σμέ­νους οφει­λέ­τες είναι η υπαγωγή τους στη νέα ρύθμιση χρεών με εως και 100 δόσεις, υπό την αίρεση βέβαια της τρόικας.

Πάντωας καλό θα ήταν και οι δανει­στές να ανοί­ξουν τα μάτια τους και να άρουν τις επι­φυ­λά­ξεις τους βλέ­πο­ντας πόσο καλά περ­πά­τησε η ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ, που μόνο μόνο στην πρώτη, χθεσινή ημέρα, έτρεξαν να υπα­χθούν του­λά­χι­στον 400 οφει­λέ­τες, κάτι που ανα­μέ­νε­ται να οδη­γή­σει σε αύξηση της ρευ­στό­τη­τας στα Ταμεία.

Πηγή Ημε­ρη­σία

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.