ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Μητσοτάκης: Παρουσίασε τα τέσσερα βασικά βήματα της ΝΔ για έξοδο από την κρίση

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Σημεί­ωσε ότι το κόμμα έχει επε­ξερ­γα­στεί ένα σχέδιο, κοστο­λο­γη­μένο και συγκε­κρι­μένο

Ο πρό­ε­δρος της ΝΔ Κ.Μητσο­τά­κης μιλώ­ντας σε εκδή­λωση του Ελλη­νο­γερ­μα­νι­κού Επι­με­λη­τη­ρίου με θέμα «Η Επα­νεκ­κί­νηση της Ελλη­νι­κής Οικο­νο­μίας: Επεν­δύ­σεις, Και­νο­το­μία και Ανά­πτυξη» παρου­σί­ασε τέσσερα βασικά βήματα στις προ­τά­σεις του κόμ­μα­τός του για να βγούμε από την κρίση.

Μείωση φορο­λο­γι­κών συντε­λε­στών και νομο­θέ­τηση στα­θε­ρού φορο­λο­γι­κού συστή­μα­τος, άρση ρυθ­μι­στι­κών, χωρο­τα­ξι­κών και άλλων γρα­φειο­κρα­τι­κών εμπο­δίων για την υλο­ποί­ηση επεν­δύ­σεων, τόνωση της ρευ­στό­τη­τας και εκσυγ­χρο­νι­σμός της δημό­σιας διοί­κη­σης με αξιο­λό­γηση των δημο­σίων υπαλ­λή­λων, ηλε­κτρο­νική δια­κυ­βέρ­νηση, ανα­βάθ­μιση τεχνο­λο­γι­κών υπο­δο­μών, επι­τά­χυνση στην απονομή της δικαιο­σύ­νης και κατα­πο­λέ­μηση της γρα­φειο­κρα­τίας.

Ο κ. Μητσο­τά­κης ανα­φέρ­θηκε ανα­λυ­τικά στις δεσμεύ­σεις του για μειώ­σεις φόρων όπως τις παρου­σί­ασε στη ΔΕΘ ενώ ειδικά για την αξιο­λό­γηση είπε ότι η πλειο­ψη­φία των δημο­σίων υπαλ­λή­λων θα είναι σύμ­μα­χοι ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας ότι στο ζήτημα αυτό θα επι­μεί­νει μέχρι τέλους χωρίς καμία έκπτωση.

Ο αρχηγός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης χαρα­κτή­ρισε καθο­ρι­στι­κούς για το μέλλον της Ε.Ε τους επό­με­νους μήνες και τόνισε πως η Ελλάδα σε αυτή τη συζή­τηση πρέπει να είναι παρούσα ως ισό­τι­μος συνο­μι­λη­τής.

«Είναι αυτο­νό­ητο, ότι όσο καλύ­τερη είναι η κατά­σταση της χώρας, τόσο ισχυ­ρό­τερη θα είναι η φωνή της. Γιατί το τελευ­ταίο πράγμα που χρειά­ζε­ται σήμερα ο τόπος μας είναι μια νέα πολι­τική απάτη ή αυτα­πάτη. Οι μεταρ­ρυθ­μί­σεις στην Οικο­νο­μία τις οποίες προ­τεί­νει η Νέα Δημο­κρα­τία είναι απο­λύ­τως εναρ­μο­νι­σμέ­νες με την στρα­τη­γική της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι το πλε­ό­να­σμα «για το οποίο η κυβέρ­νηση πανη­γυ­ρί­ζει είναι προϊόν της άγριας υπερ­φο­ρο­λό­γη­σης της παρα­γω­γι­κής Ελλάδας, και στάσης πλη­ρω­μών του ελλη­νι­κού Δημο­σίου» και κατη­γό­ρησε την κυβέρ­νηση ότι στον τομέα των μεταρ­ρυθ­μί­σεων μένει στα λόγια.

Παράλ­ληλα ανέφερε ότι δικαιο­λο­γη­μένα οι επεν­δυ­τές αισθά­νο­νται ότι έχουν απέ­να­ντί τους μια κυβέρ­νηση που – όπως είπε – εχθρεύ­ε­ται την επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τητα και υψώνει εμπόδια.

Ο κ. Μητσο­τά­κης σημεί­ωσε ότι η ΝΔ έχει επε­ξερ­γα­στεί ένα σχέδιο, κοστο­λο­γη­μένο και συγκε­κρι­μένο, για τη ριζική ανάταξη της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας.

«Ο κεντρι­κός στόχος μας είναι διττός: Αφενός να ανα­κτή­σουμε την εμπι­στο­σύνη των αγορών και των επεν­δυ­τών, και αφε­τέ­ρου να πεί­σουμε τους πολίτες ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος για να βελ­τιω­θούν οι προ­ο­πτι­κές μας και να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας», υπο­γράμ­μισε.

Για το ταξίδι του πρω­θυ­πουρ­γού στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τείες είπε ότι δυστυ­χώς φαί­νε­ται να χάθηκε μια πολύ καλή ευκαι­ρία, σε μια εξαι­ρε­τικά ευνοϊκή συγκυ­ρία.

«Θέσαμε 4 στόχους σε σχέση με τον ρόλο της χώρας, τις επεν­δύ­σεις, τα εθνικά θέματα και το ρόλο της ομο­γέ­νειας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά σε όλα η κυβέρ­νηση πέρασε κάτω από τον πήχη. Με εξαί­ρεση μερικά λόγια τυπικής διπλω­μα­τι­κής αβρό­τη­τας, δεν φαί­νε­ται να υπήρξε κάποιο χει­ρο­πια­στό όφελος. Ούτε στις επεν­δύ­σεις. Ούτε στα εθνικά μας θέματα. Ούτε σε σχέση με το γεω­στρα­τη­γικό ρόλο της χώρας. Ακόμα και στο θέμα της ανα­γκαίας ανα­βάθ­μι­σης των πολε­μι­κών μας αερο­σκα­φών, τα ερω­τή­ματα είναι πολλά και ασφαλώς θα χρεια­στεί αξιό­πι­στη ενη­μέ­ρωση, καθώς κάθε μέρα ακούμε και μια δια­φο­ρε­τική εκδοχή του τι θα συμβεί».

Επι­πρό­σθετα ξεκα­θά­ρισε ότι εκείνος δεν θα ακο­λου­θή­σει «το δρόμο του ανέ­ξο­δου δημα­γω­γι­κού λαϊ­κι­σμού» αλλά η δική του κυβέρ­νηση θα δια­κρί­νε­ται για τη συνέ­πεια λόγων και έργων.

«Δεν είμαστε το ίδιο. Και σε αντί­θεση με το πώς άλλοι αντι­πο­λι­τεύ­τη­καν στο παρελ­θόν, η υπεύ­θυνη στάση της Νέας Δημο­κρα­τίας της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, συμ­βάλ­λει σήμερα στη στα­θε­ρό­τητα της χώρας», υπο­γράμ­μισε.

«Το να υπο­γρά­φεις ό,τι σου ζητάνε οι πιστω­τές δεν συνιστά εθνικό ανα­πτυ­ξιακό σχέδιο», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ σημεί­ωσε πως «η χώρα δυστυ­χώς οδεύει προς το τέλος του 3ου προ­γράμ­μα­τος χωρίς να έχει ανα­κτή­σει την εμπι­στο­σύνη των αγορών».

Ο πρό­ε­δρος της ΝΔ μίλησε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη με υψηλή και δια­τη­ρή­σιμη ανά­πτυξη.

«Η θετική ψυχο­λο­γία δίνει ώθηση στην αγορά», συνέ­χισε και αφού εκτί­μησε ότι η πολι­τική αλλαγή είναι κοντά, κάλεσε τους επεν­δυ­τές να εμπι­στευ­τούν την Ελλάδα. «Ελάτε τώρα και επεν­δύ­στε στην Ελλάδα», είπε συγκε­κρι­μένα και δεσμεύ­τηκε για «πραγ­μα­τική και ορι­στική αυτή τη φορά επα­νεκ­κί­νηση».

ΒΗΜΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.