Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Καρικης πρότεινε να ζητηθεί δέσμευση από την κυβέρνηση η επαναφορά του ειδικού καθεστώτος.
» Δεν ξέρω αν η διαδικασία της προσφυγής είναι σωστή. Λυπάμαι γιατί ή δημοτική αρχή δεν αναγνωρίζει την ποιότητα της αντιπολίτευσης. Ουσιαστικά μας λέει να μη μιλάμε . Ή παράταξη μας δεν έχει σχέση με κόμματα. Αν μετά από τόσες ώρες καταλήξουμε να ψηφίσουμε την προσφυγή. Ή Αθήνα μας έβαλε καπέλο . Να γίνει ευρεία σύσκεψη. Δεν θα υπερασπισθούμε κανένα βουλευτή. Κα στον πρωθυπουργό μπορούμε να φθάσουμε. Να πάρουμε δέσμευση τους ότι θα επανέλθει το ειδικό καθεστώς . Δεν έχει ουσία ή προσφυγή «, δήλωσε ο κ. Καρίκης και τόνισε πως θα πρέπει να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό.
Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε στην ποιότητα της αντιπολίτευσης.
» Ψήφισα το θέμα των τσιγγάνων και δημιουργήθηκε θέμα . Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίζουμε πάντα», τόνισε ο κ Καρικης

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο κ. Χατζηευθυμίου τόνισε πως δεν υπήρχε λογος να συζητηθεί το θέμα και δήλωσε πως θα απέχει από τη συνεδρίαση.
» Αποφασίζετε και μας λέτε τι θα γίνει . Σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα απέχω από τη συζήτηση και θα καταθέσω εισήγηση «, τόνισε ο κ. Χατζηευθυμιου.
Στην εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε ο κ. Υψηλάντης με αφορμή όσα είπε ο δήμαρχος
«Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι διακοσμητικός «, τόνισε.

Για το ΦΠΑ ο κ, Υψηλάντης τόνισε πως η ΤΑ έχει φαει πολλά γκολ
» Είχε πραγματοποιηθεί και σύσκεψη για το ΦΠΑ. Τοτε είχαν ληφθεί αποφάσεις. Δεν υλοποιήθηκαν . Αν είχε γίνει θα είχαμε φθάσει στην εκδίκαση. Δεν έγινε το δημοψήφισμα . Θα ήταν ισχυρό όπλο. Χάσαμε πολλά ματς. Και στο 90 λεπτό κάτι μπορεί να γίνει. Θεωρώ ότι το πολιτικό στοιχείο είναι το κυρίαρχο και αυτό το χάσαμε «, δήλωσε ο κ. Υψηλάντης που αναφέρθηκε και στην παραχώρηση του αεροδρομίου στην εταιρεία fraport.

» Ή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ εντάσσονται στην επίθεση που δέχονται οι κάτοικοι . Αν δεν υπήρχε το θέμα δεν θα συζητούσαμε για κανένα άλλο θέμα. Αρκετοί είναι αυτοί που θίγονται . Εδώ 16.000 εργαζόμενοι θα χάσουν το επίδομα ανεργίας. Μήπως μας ενδιαφέρει γιατί θίγονται συγκεκριμένα συμφέροντα; Δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει κάτι με την προσφυγή. Έχουμε διαφορετική πολιτική αντίληψη . Εμείς εκπροσωπούμε τον κόσμο που δεν αντιδρά γιατί περιμένει λύσεις από άλλους», τόνισε ο κ. Ποτσος .

Για υποκρισία έκανε λόγο η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ευαγγελία Παναη.
» Το μνημόνιο έχει νόμους εφασμοστικους. Δεν έχει νόημα να παίζουμε την κολοκυθιά», τόνισε .
» Έχουμε τεράστια υποχρέωση να καταγγείλουμε αυτούς που ψήφισαν το μνημόνιο και τώρα διαμαρτύρονται», τόνισε η κ. Παναή.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους λόγους που δεν κατέθεσε εισήγηση για το ΦΠΑ .
Αναφέρθηκε και στο δικαίωμα του να απαντά στα ζητήματα που θέτουν οι επικεφαλής των παρατάξεων

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ