Ειδήσεις

Στο Πλατάνι θα μεταστεγαστούν οι μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Κω

 

Με 20 υπέρ πέρασε(των δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής) η μεταστέγαση του 7ου δημοτικού στο Πλατάνι η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 15 ημέρες από τώρα μετά δηλαδή την επισκευή του 6ου δημοτικού σχολείου Πλατανίου (θα κοστίσει γύρω στα 15.000 ευρώ).Η θέση της Οράματος και της Δίεσης ήταν να μεταφερθούν τα παιδιά προσωρινά στο 1ο Γυμνάσιο Κω,της παράταξης του Α. Παυλίδη να μεταστεγασούν τα παιδιά ακόμα και σε ξενοδοχείο ενώ η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έδειξε κάποια προτίμηση ανάμεσα στην μεταφορά των μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο ή στο πρώην δημοτικό σχολείο Πλατανίου τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν επισκευές σε όλα τα σχολικά κτίρια του νησιού.

 

Εισήγηση Δημάρχου Κω για το θέμα της μεταστέγασης του 7ου Δημοτικού κατά τη 22η συνεδρίαση του ΔΣ

Το θέμα της στέγασης του 7ου Δημοτικού Σχολείου, πρέπει να λυθεί με ορθολογικά και ρεαλιστικά κριτήρια.
Θα έπρεπε να έχει λυθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εκεί έγκειται το πρόβλημα.
Στο περίσσευμα ανευθυνότητας κάποιων να θέλουν να μείνουν τα παιδιά στο σχολείο ενώ εκτελούνταν εργασίες.
Πόσο ανεύθυνος μπορεί να είναι κάποιος για να προωθεί μια τέτοια λύση;
Πόσο επικίνδυνοι είναι κάποιοι όταν απευθύνονται με ”εντέλλεσθε” για το συγκεκριμένο θέμα στις τεχνικές υπηρεσίες, όταν για λίγες δεκάδες ψήφους, που αποδεδειγμένα δεν τους έσωσαν, δημιούργησαν όλο αυτό το πρόβλημα και το κληροδότησαν σε εμάς;
Ποιος γονέας θα ήθελε να είναι το παιδί του σε ένα σχολείο, στο οποίο εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο;
Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα και για αυτή τη δημοτική αρχή να πάρει μια απόφαση με συνοπτικές διαδικασίες, να στείλει το σχολείο σε απογευματινή βάρδια ή να διασπείρει τις τάξεις του σχολείου σε άλλα σχολεία, εφόσον δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις σε ότι αφορά τη συστέγαση του σχολείου.
Αυτές ήταν οι εύκολες λύσεις, που είναι όμως δυσάρεστες λύσεις για τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και για την ίδια την ύπαρξη του 7ου Δημοτικού.
Για μένα η έννοια του πολιτικού κόστους δεν υφίσταται. Πολιτικό κόστος δεν υπάρχει σε αποφάσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών, με την παιδεία.
Επιλέξαμε το διάλογο, αναζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις, εξετάσαμε όλες τις περιπτώσεις.
Έτσι θα προχωράμε από εδώ και πέρα και πρέπει να το πάρουν απόφαση κάποιοι.
Με διάλογο και όχι με αυταρχισμό.
Με αντικειμενικές και ορθολογικές προσεγγίσεις και όχι με σκοπιμότητες, ιδιαίτερα στα θέματα της σχολικής στέγης.
Κάποιοι προέκριναν και πρότειναν τη μεταστέγαση του 7ου Δημοτικού στο 1ο Γυμνάσιο. Θέλω να πιστεύω ότι η πρόταση έγινε με καλοπιστία , μη γνωρίζοντας όμως την πραγματικότητα.
Δεν υπάρχουν τα αντικειμενικά δεδομένα που θα επέτρεπαν τη συστέγαση, δεν επαρκούν οι χώροι. Αυτό είναι το κριτήριο που μας οδήγησε σε αναζήτηση εναλλακτικής λύσης αφούν δεν κατέστη δυνατό να νοικιάσει ο Δήμος άλλο κτήριο.
Με απωθεί η εικόνα κλίματος σύγκρουσης και διχασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα, να στρέφονται σύλλογοι γονέων εναντίον άλλων συλλόγων.
Αυτό το κλίμα έντασης και διχασμού δεν μας αξίζει.
Και εγώ προσωπικά, ως Δήμαρχος του νησιού, δεν θα επιτρέψω να καλλιεργείται.
Η παράταση αυτής της εκκρεμμότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Θέλω να ζητήσω από όλους να αποτελέσουν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος.
Η μόνη ρεαλιστική και αξιόπιστη λύση είναι η μεταφορά των μαθητών στο σχολείο στο Πλατάνι.
Με έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών, καταγράφονται οι εργασίες και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, στο κτήριο, προκειμένου να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Με άμεση έναρξη εργασιών και σαφές χρονοδιάγραμμα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Βακούφ, που παραχωρεί δωρεάν το κτήριο.
Από εκεί και πέρα.
Ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται και δηλώνει:
-Η παραμονή του 7ου Δημοτικού στο Πλατάνι , δεσμευτικά, θα είναι μόνο για τη σχολική χρονιά που διανύουμε.
-Οι μαθητές του 7ου Δημοτικού θα επιστρέψουν στο σχολείο τους, την επόμενη σχολική χρονιά, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.
-Οι ανυπόστατες φήμες για αλλαγή χρήσης του κτηρίου του 7ου Δημοτικού αποτελούν αθλιότητες του χειρίστου είδους. Το κτήριο είναι σχολείο και θα παραμείνει σχολείο.
Δηλώνω επίσης ότι τις επόμενες ημέρες , με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος για τα ζητήματα που αφορούν τη σχολική στέγη στο νησί.
Με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των συλλόγων γονέων.
Θα ιεραρχηθούν προβλήματα και προτεραιότητες, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ένα ενιαίο σχεδιασμό.

Εισήγηση του επικεφαλής της #Δίεσης Γ. Ζερβού για το θέμα της μεταστέγασης του 7ου Δημοτικού κατά τη 22η συνεδρίαση του ΔΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εδώ και ενάμιση μήνα η κοινότητα του 7ου Δημοτικού, δηλαδή το σύνολο των γονέων, των μαθητών και των δασκάλων, υφίσταται μια ιδιότυπη οδύσσεια που αγγίζει σχεδόν τα όρια του παραλόγου. Γιατί τι άλλο παρά ακατανόητη είναι αυτή η παρατεταμένη ταλαιπωρία των 500 συνδημοτών μας, όταν η λύση στο πρόβλημα της μετεγκατάστασης του σχολείου όχι μόνο υπάρχει, όχι μόνο έχει καταγραφεί, αλλά βρίσκεται καταχωνιασμένη και ανενεργή για περισσότερο από έναν μήνα στο συρτάρι του Δημάρχου!

Και αναφέρομαι, βεβαίως, στη γνωστή σε όλους μας εισήγηση των ΤΥ. Ξέρετε καλά πως αυτή η έκθεση της κατεξοχήν αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, αναφέρεται με σαφήνεια και επαρκή τεκμηρίωση στην προσωρινή διακριτή συστέγαση του 1ου Γυμνασίου και του 7ου Δημοτικού. Μια πρόταση που, συν τοις άλλοις, υποστηρίζεται ξεκάθαρα, ως η πλέον ασφαλής και αξιόπιστη λύση μεταστέγασης, από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Βασιλειάδη. Επιπλέον, προτείνεται και από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, κ. Μεσσάρη.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι τόσο καιρό έχουμε να κάνουμε με ένα απλό διαχειριστικό ζήτημα, της απόλυτης δικαιοδοσίας του ΔΣ, με θετικές ως προς τη συστέγαση των δύο σχολείων τις γνωμοδοτικές κρίσεις από τους αρμόδιους φορείς, που δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση την αναζήτηση άλλων προτάσεων, καταφανώς ακατάλληλων και ασύμφορων, όπως για παράδειγμα της εκμίσθωσης ιδιωτικού ακινήτου.

Δυστυχώς, όμως, αντί να πράξουμε το αυτονόητο, να σεβαστούμε δηλαδή δίχως παρεμβατισμούς την ισχύ της εισηγητικής αυτοτέλειας των ΤΥ και τις σχετικές εκθέσεις των διευθυντών εκπαίδευσης, παραμένουμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, αν όχι ύποπτης, κωλυσιεργίας της ΔΑ, η οποία μετά το φιάσκο της ενοικίασης της πρώην ΑΝΚΩ, προωθεί εσχάτως μέσα από ανεπίσημες διαρροές την πρόταση μεταστέγασης του Δημοτικού σε ιδιωτικό εγκαταλειμμένο κτήριο, στο Πλατάνι. Άλλη μια κραυγαλέα επιλογή, άλλη μια λύση τραβηγμένη από τα μαλλιά, που παραβιάζει την αρχή της οικονομικότητας, που βραχυπρόθεσμα θέτει σε κίνδυνο την οντότητα του Δημοτικού, που δεν συνοδεύεται από επικαιροποιημένα πειστήρια καταλληλότητας, που δεν έχει περάσει από την επιτροπή ποιότητας ζωής, που δεν φέρει τη γνωμοδότηση της επιτροπής καταλληλότητας από μηχανικό του ΟΣΚ, που δοκιμάζει την υπομονή και την αντοχή της κοινότητας του 7ου.

Στο σημείο αυτό, θέλω να αναφερθώ στις ενστάσεις που εξέφρασε ο σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου. Διάβασα με πολλή προσοχή την πρόσφατη επιστολή τους, στην οποία διατυπώνεται ο φόβος της καταστροφής της αίθουσας Ε. Παλληκαρίδη.

Κ. Δήμαρχε, σας καλώ να εγγυηθείτε ότι κάθε παρέμβαση στην εν λόγω αίθουσα δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και ότι με το πέρας της σχολικής χρονιάς ο χώρος αυτός θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, κάτι που προβλέπεται και από την εισήγηση των Τ.Υ. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι η συστέγαση σχολείων δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι απολύτως νόμιμη, βάσει της υπουργικής απόφασης 77053/δ5/2006, με την τήρηση των όρων που ορθώς συμπεριλήφθηκαν στην έκθεση των ΤΥ.

Κατά συνέπεια, καλώ τη Δημοτική Αρχή, να ακολουθήσει την αρχική πρόταση των ΤΥ, για την προσωρινή μετεγκατάσταση στο 1ο Γυμνάσιο. Είναι η πιο άμεση λύση, η λιγότερο κοστοβόρα, και αυτή που διασφαλίζει την οργανική οντότητα του 7ου Δημοτικού.

Ήδη χάθηκε τρομερά πολύτιμος χρόνος.

Κάθε άλλη καθυστέρηση είναι ένδειξη ή αναισθησίας ή σκοπιμότητας.

Δυστυχώς, η επίλυση ενός απλού προβλήματος έγινε πεδίο αντιθέσεων και διχασμού της τοπικής κοινωνίας.

Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και να φύγουμε από εδώ δίνοντας λύση ενότητας και αλληλεγγύης.

H Θεση και η τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Οκτώβρη για το 7 Δημοτικό

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Γονείς
Το πρόβλημα του 7ου Δημοτικού Σχολείου δεν μπορεί να εκτιμηθεί ως πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά ,από το πουθενά.
Ούτε μπορεί να ξεπεραστούν οι ευθύνες αυτών που άσκησαν τοπική ή κεντρική εξουσία με απλά την φράση mea culpa
Οι γονείς και τα παιδιά που σήμερα παιδεύονται με την αναμενόμενη αρνητική εξέλιξη πρέπει να ξέρουν ή να θυμηθούν τα εξής:
Οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και Συνεργασίας όπως η σημερινή, αντί να προχωρήσουν στο τόσο αναγκαίο πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολικών μονάδων και να ολοκληρώσουν με ταχύτατους ρυθμούς τον προσεισμικό έλεγχο των σχολείων προχώρησαν σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, ενώ οδήγησαν στην πλήρη αποδυνάμωση και υποβάθμιση του ΟΣΚ. Διευρύνοντας την εμπορευματοποίηση της Σχολικής Στέγης με τη σύναψη εκατοντάδων προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους και την καθιέρωση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όπως επέβαλε η Ευρωένωση με τα κοινοτικά προγράμματα.
Το αποτέλεσμα ήταν, μέσω των ΣΔΙΤ, να διεισδύσουν μεγάλοι επιχειρηματικοί και τραπεζικοί όμιλοι στην κατασκευή, συντήρηση αλλά και κερδοσκοπική εκμετάλλευση της Σχολικής Στέγης, Οι εργολάβοι επέβαλλαν τους δικούς τους όρους και σήμερα εκτιμάται ότι η συντήρηση –κατασκευή ενός σχολείου να κοστίζει 1,5 φορά περισσότερο από ότι την κατασκευή του είχε ο ΟΣΚ
Οι ευθύνες των Δημοτικών Αρχών του νησιού είναι τεράστιες για την κατάληξη του θέματος μέχρι εδώ.
Ουσιαστικά με την πολιτική τους στάση χρόνια τώρα με επιχειρήματα που πατούσαν σε υπαρκτές ανάγκες και λαϊκά αισθήματα υποβάθμισαν κατάργησαν τον ΟΣΚ έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Σχολείου ,έβαλαν νέους φραγμούς στην μόρφωση των παιδιών της λαίκής οικογένειας.
Θυμηθείτε την θέση της σημερινής Δημοτικής Αρχή για την χρήση των σχολικών αυλών με το επιχείρημα της ανταποδοτικότητας, την αλλαγή χρήσης σχολικών κτιρίων.
Την θέση της σημερινής μειοψηφίας για την δημιουργία Δημοτικών Σχολείων , με την διείσδυση της επιχειρηματικότητας με τον μανδύα των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Την αποδοχή από το σύνολο των παρατάξεων που βρίσκονται στο σημερινό συμβούλιο για την επιχειρηματική δράση στον χώρο της Παιδείας ο οποίος θα έφερνε την εξέλιξη ,την πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα, την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και βεβαίως προϋπόθετε την απαξίωση εως κατάργηση των δημόσιων δομών.
Τελικά αυτές οι δημοτικές αρχές χθεσινές ή σημερινές αυτές οι πλειοψηφίες ψήφισαν εύκολα με τα ίδια επιχειρήματα την επιδότηση έργων για μαρίνες,ξενοδοχειακές υποδομές, δέχτηκαν και στήριξαν την πολιτική θέση για ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ίδια στιγμή δεν σχεδιάζουν, δεν προτάσσουν δεν διεκδικούν έργα κατασκευής σχολικής στέγης που θα μπορούσε και θέσεις εργασίας να δημιουργήσει και να βοηθήσει την πρόοδο του τόπου.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση θα ήταν πολύ εύκολο να αποδεχτεί αυτό που αναγκαστικά βλέπουν σήμερα μέσα στην απόγνωσή τους οι γονείς ως λύση δηλ την μετεγκατάστασή τους στο 1ο Γυμνάσιο.
Ετσι δεν θα χαλάγαμε τις καρδιές μας ούτε με παιδιά συγγενών, φίλων ή και τα δικά μας παιδιά που φοιτούν εκεί αλλά θα διατηρούσαμε και μεις ή θα αποκτούσαμε και νέους ψηφοφόρους.
Θα συναινούσαμε και μεις να λυθεί ένα πρόβλημα σήμερα που είναι καυτό ,απλά θα σηκώναμε το χαλί για να κρύψουμε τα σκουπίδια από κάτω.
Μόνο που το ίδιο πρόβλημα αύριο με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργηθεί και στα σχολεία που έχουν την ίδια ηλικία.
Τότε ποιους ψηφοφόρους θα διαλέγαμε να κρατήσουμε και ποιους να πετάξουμε;
Οι Γονείς του 7ου έχουν γίνει πολιτικοί μηχανικοί,αρχιτέκτονες,οικονομολόγοι . Τα βάζουν με τους γονείς ου 1ου Γυμνασίου Και αυτό βολεύει πολύ και την σημερινή Δημοτική Αρχή που δεν ξεκαθαρίζει την θέση της αλλά και την προηγούμενη που σήμερα θέλει να ξεχάσουμε τις δικές της ευθύνες
Ας αναλογιστούν οι γονείς τι κέρδισαν όταν πήγαν κόντρα με τους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος αυτού δηλ που μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες τους ,τα όνειρά τους τις αξίες τους
Τι κέρδισε όταν τα βαλε με τους καθηγητές όταν απεργούσαν για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και κείνοι τους «μάλωναν» ότι τα παιδιά χάνουν μαθήματα;
Τι κέρδισε όταν οι δάσκαλοι ήταν στους δρόμους για την Παιδεία και κείνοι φώναζαν ότι τα παιδιά πρέπει να μπουν στην τάξη;
Όταν γίνονταν αγώνες που είχαν αιτήματα για την σχολική στέγη και κείνοι γύριζαν την πλάτη στα καλέσματα για συντονισμό
Θα μπορούσε και η Λαϊκή Συσπείρωση να προτείνει κάτι που τώρα ακούγεται καλά.
Αυτό που χρειάζεται να διεκδικήσουμε με καλά οργανωμένους, αταλάντευτους και προσανατολισμένους αγώνες, είναι η κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τόσο με την άμεση διεκδίκηση των δικαιωμάτων εργαζομένων και ανέργων, όσο και με την ανατροπή αυτής της κατάστασης και την οικοδόμηση ενός κράτους, που, με μοναδικό γνώμονα τις λαϊκές εργατικές ανάγκες και εργαλείο τον κεντρικό σχεδιασμό, θα αξιοποιήσει στο μέγιστο τις παραγωγικές δυνάμεις – τους εργαζόμενους, για να οικοδομήσει δωρεάν τις απαραίτητες υποδομές και να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες. Ενα τέτοιο κράτος θα μπορέσει, μέσα από ένα ενιαίο δημόσιο κατασκευαστικό φορέα, να δώσει δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο από τον οικοδόμο μέχρι τον αρχιτέκτονα, ώστε να κτίσουν τα αναγκαία σύγχρονα και ασφαλή κτίρια για το λαό (παιδ. σταθμούς, σχολεία, άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία και άλλες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, εργατικές κατοικίες κ.λπ.).

ΘΕΣΗ ΓΙΑ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Η Λαϊκή Συσπείρωση ήδη στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε και πρότεινε στο σώμα να συζητήσει θέμα για την Σχολική Στέγη και τις Παρεμβάσεις που οφείλει να πραγματοποιήσει ο Δήμος Κω,εκτιμώντας ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο νησί είναι οξυμένο. Μέρος του προβλήματος είναι και αυτό που αντιμετωπίζει το 7ο Δημοτικό Σχολείο
Τονίζουμε την έλλειψη στοιχειωδών αντισεισμικών μέτρων παρά την παλαιότητα της πλειοψηφίας των σχολικών συγκροτημάτων, την μειωμένη χρηματοδότηση που οξύνει περισσότερο το ζήτημα δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα αδυναμίας κάλυψης βασικών λειτουργικών εξόδων. Προστίθενται τα κενά σε εκπαιδευτικούς ,η απουσία σχολικών φυλάκων και σχολικών τροχονόμων, καθαριστριών και τόσα άλλα.
Οι θέσεις της «Λαικής Συσπείρωσης» για την λύση αυτών των προβλημάτων , προϋποθέτουν την συνολική ρήξη με την γενικότερη πολιτική κεφαλαίου και κυβερνήσεων που απαξιώνουν τα δημόσια αγαθά όπως αυτό της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Ταυτόχρονα η «Λ.Σ» σταθερά στηρίζει τους αγώνες του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος που παλεύει για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων με αιτήματα που εκφράζουν το σύνολο των αναγκών της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της.
Θεωρούμε ύψιστη προτεραιότητα και υποχρέωση της δημοτικής αρχής να δεσμευτεί και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που θα βάζει σαν στόχο την αντιμετώπιση καταρχήν του στεγαστικού -κτιριακού προβλήματος των σχολείων.
Αυτό κατά την γνώμη μας σημαίνει καινούργια σύγχρονα διδακτήρια.Σημαίνει δυναμική διεκδίκηση από το κράτος των απαιτουμένων χρημάτων , σημαίνει και ανασύσταση ενός δημόσιου ΟΣΚ (Οργανισμός σχολικών κτιρίων ) που να αναλαμβάνει την ανέγερση και συντήρηση της σχολικής στέγης , ώστε να μην βρίσκει έδαφος η κερδοσκοπία των κατασκευαστών εργολάβων .
Η πρόταση πρέπει να μην αποσπά το πρόβλημα του 7ου Δημοτικού από την συνολική αντιμετώπιση της σχολικής στέγης ,αφού η λειτουργία μιας σχολικής μονάδας επηρεάζει και εξαρτάται από την άλλη
Συνοψίζοντας,προτείνουμε
Με ευθύνη του Δήμου Κω και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας να βρεθεί άμεσα κτίριο που θα στεγάσει και θα απορροφήσει προσωρινά το σύνολο των διαμορφωμένων τμημάτων του 7ου Δημοτικού και το οποίο θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός εκπαιδευτηρίου
Να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του χωρίς διάσπαση τμημάτων και απογευματινή λειτουργία.
Να εγγυηθεί την διατήρηση του 7ου Δημοτικού και του χαρακτήρα του ως δημόσιας Σχολικής μονάδας.
Να εγγυηθεί ο Δήμος Κω την πορεία και την ολοκλήρωση των εργασιών του 7ου Δημοτικού με ανακοίνωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος
Να διεκδικήσει την ανασύσταση του Δημόσιου ΟΣΚ με την επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό,ο οποίος θα αναλάβει την συντήρηση-ανέγερση σχολικών συγκροτημάτων στο σύνολο του νησιού
Για την Λαϊκή Συσπείρωση

http://www.kosnews24.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου