Τοπικές Ειδήσεις

Λέρος: Υποβρύχιος καθαρισμός των λιμένων του νησιού

Σε μία σημαντική δράση του θαλάσσιου χώρου των λιμένων του νησιού μας προχώρησε ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ¨ i Sea ¨. Συγκεκριμένα το Σάββατο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021 οι εθελοντές δύτες της οργάνωσης με την βοήθεια του προσωπικού του Δήμου, πραγματοποίησαν δράσεις υποβρύχιου καθαρισμού των λιμένων με στόχο την συλλογή απορριμμάτων που υπήρχαν στον βυθό της θάλασσας και τα οποία δημιουργούσαν αρνητικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και στη θαλάσσια ζώνη της περιοχής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι απομακρύνθηκε μεγάλη ποσότητα από λάστιχα, υφάσματα, δίχτυα, πλαστικά μιας χρήσης. Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της iSea kαι τον οδηγό χειριστή του οχήματος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέρου κ. Ντεληγιώργη Νικήτα.

Εκ μέρους της Δημοτική Αρχής παρακαλούμε να επιδείξουμε όλοι μαζί την απαραίτητη ευαισθησία και προσοχή, ούτως ώστε και ο θαλάσσιος χώρος αλλά και το νησί μας να διατηρηθεί καθαρό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου