Αθλητικά

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου: Η επίσκεψη Ζήκα και Παυλούς σε τέσσερα νησιά

Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου Βασίλη Ζήκα και του μέλους Μιχάλη Παυλούς σε Κάλυμνο, Κω, Πάτμο και Λέρου, εξέδωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
Αναλυτικά:
«Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Ζήκας, συνοδευόμενος από το μέλος της Ένωσης και πρώην μέλος του κεντρικού ΣΕΓΑΣ κ. Μιχάλη Παυλους πραγματοποίησαν περιοδεία στα νησιά Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο, στα οποία δραστηριοποιούνται αθλητικά σωματεία με το άθλημα του στίβου.
Κως
Τα στελέχη της Ένωσης, φθάνοντας στην Κω μετέβησαν στο προκαθορισμένο ραντεβού (12:00) με τον πρόεδρο του Γ. Σ. Ευδάμος Κω κ. Σταύρο Ματσούρη και τον αντιπρόεδρο του Α. Σ. Ιπποκράτης ο Κώος κ. Λεωνίδα Κούτσικα.
Μετά την αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία, αλλά και ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ, σε σχέση με τα οικονομικά ζητήματα της Ομοσπονδίας , ο πρόεδρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δύο σωματείων για τις εναπομείναντες αθλητικές εκδηλώσεις της τρέχουσας περιόδου (Τέτραθλα 2ου ομίλου, 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου στη Χίο, Rungreece Ρόδος 2021).
Το μεσημέρι (13:00) η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού του Δήμου Κω κ. Σέβη Βλάχου δέχθηκε το κλιμάκιο στο γραφείο της, αφού ο δήμαρχος κ. Θεοδόσης Νικηταράς, λόγω ανηλειμμένων υποχρεώσεων δεν ήταν διαθέσιμος.
Στην κ. αντιδήμαρχο τέθηκε το ζήτημα της ανάληψης κάλυψης του κόστους φιλοξενίας ενός διασυλλογικού πρωταθλήματος σε ετήσια βάση από το ΔΟΠΑΒΣ, καθώς και ενός αγώνα Τετράθλου στην αναπτυξιακή κατηγορία Κ14.
Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των δύο τοπικών σωματείων δήλωσαν ότι η διοργάνωση αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων τους ενδιαφέρει άμεσα, αφού εξυπηρετούνται με την αποφυγή μετακίνησης τους στη Ρόδο, αλλά και την δυνατότητα που τους παρέχεται να συμμετέχουν με το σύνολο του έμψυχου δυναμικού τους σε αυτές τις κατηγορίες, πλεονέκτημα που δεν το έχουν τα μετακινούμε να αθλητικά σωματεία.
Τελικά η κ. αντιδήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα πράξει ότι μπορεί, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ κ. Χατζηχριστοφή (λόγω υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του στη συνάντηση), για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στο νησί την προσεχή αγωνιστική περίοδο(2022).
Παράλληλα μας ενημέρωσε ότι επίκειται η αναβάθμιση του νέου σταδίου Κω “Ο Ανταγόρας”, με τη συμβολή και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (αντικατάσταση των πυλώνων φωτισμού-προβολείς και του ελαστικού τάπητα-ταρτάν στο στίβο).
Κάλυμνος
Τα στελέχη της Ένωσης αναχώρησαν, μέσω Μαστιχαρίου, για το νησί της Καλύμνου, όπου είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με το δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη (19:00) και τον υπεύθυνο Αθλητισμού του Δήμου κ. Νικήτα Γιαννικουρή.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε ο πρόεδρος της Ένωσης Καζώνης-Κάλυμνος 2000 κ. Γιώργος Ρούσσος πρώην δήμαρχος Καλύμνου.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ εξέφρασε προς τον δήμαρχο τις ευχαριστίες του για την πολιτική που εφαρμόζει απέναντι στον καλυμνιακό στίβο, ευελπιστώντας στην γρήγορη υλοποίηση των σημαντικών προγραμματισμών του Δήμου Καλυμνίων,
με την οικονομική στήριξη του σωματείου, αλλά και των δύο αθλητών της Εθνικής Ομάδας – Πανελληνιονικών (Μαρία Μαγκούλια σφαιροβολία, Ανδρέας Έλληνας 3.000 μ. με Φ. Ε), με στόχο την στήριξή τους για πρωταθλητισμό υψηλού και διεθνούς επιπέδου!
Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε για την αναμενόμενη αναβάθμιση του σταδίου (αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στίβος) και του πλαστικού χλοοτάπητα στην κονίστρα ( ο Δήμος Καλυμνίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και για την πρόθεσή του να τιμηθούν για την προσφορά τους στον αθλητισμό οι αποβιώσαντες Καλύμνιοι Θεόφιλος Κλωνάρης και Βασίλης Σεβαστής.
Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε για την αναζήτηση χώρου που θα αποκτηθεί από το Δήμο και θα διαμορφωθεί σε προπονητήριο ρίψεων, κάτι που στερείται το υπάρχον στάδιο.
Από πλευράς του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ τέθηκε το θέμα τα ανάληψης μιας διοργάνωσης στίβου Πανδωδεκανησιακου χαρακτήρα στην κατηγορία Κ14, με την οικονομική στήριξη του Δήμου.
Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ξεκάθαρα πως με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του σταδίου μέσα στο 2022 θα διοργανώνουμε από κοινού τον αγώνα κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το 2022, γιορταζοντας ταυτόχρονα και τα εγκαίνια του ανακαινισμένου σταδίου!
Πάτμος
Τα δύο μέλη της Ένωσης την επόμενη μέρα (Παρασκευή 17/09) το πρωί αναχώρησαν με το καταμαράν της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή για την Πάτμο.
Στο Ιερό νησί της Πάτμου, με την παρουσία του προεδρείου του Α. Σ. Ξάνθος Ο Πάτμιος (Γιάννης Ελισσαίου πρόεδρος και Ανδρέας Σμαρνάκης γενικός γραμματέας) και του ακάματου προπονητή στίβου του σωματείου κ. Χαράλαμπου Αγγελακόπουλου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση-σύσκεψη με το δήμαρχο κ. Ελευθέριο Πέντε, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού-Τουρισμού κ. Κουτούζο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Συζητήθηκαν θέματα υποδομών (το νησί μέχρι σήμερα δεν αξιώθηκε να αποκτήσει ένα στάδιο στίβου, έστω και μικρότερων διαστάσεων, πχ στίβος 300μ-350μ) και προμήθειας αθλητικών οργάνων στίβου.
Ύστερα από ενέργειες και προσπάθειες του σωματείου διαμορφώθηκε ο εναπομείναντας χώρος στο παλιό μικρό στάδιο, που υπήρχε από την εποχή της Ιταλοκρατίας, σε υποτυπώδη εγκατάσταση στίβου, η οποία και περιφράχθηκε για να προστατευτεί και να διασφαλιστεί. Σε λίγες ημέρες, θα προστεθούν (σε προκάτ μορφή και αποδυτήρια, καθώς και wc για τις ανάγκες των αθλουμένων).
Το κλίμα ήταν εξαιρετικό στη σύσκεψη με το δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Ελισσαίου , με εισήγηση του προπονητή, ζήτησε από το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού την ανάληψη του κόστους μετακίνησης και φιλοξενίας για τη διεξαγωγή στα τέλη Νοεμβρίου ενός Τετράθλου της Κ14, με τη συμμετοχή των ομάδων των νησιών Κω, Καλύμνου, Λέρου, μαζί με αυτήν της Πάτμου.
Ο δήμαρχος, συνεπικουρούμενος κι από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού αμέσως συμφώνησαν και δέχθηκαν να αναλάβουν το κόστος.
Τέλος, μετά από αίτημα του σωματείου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, με επικεφαλής την κ. Ειρήνη Φαρμακίδου (γενική γραμματέα), την Θαρρενή Ζανεττίδη (ταμία), με εκπρόσωπο των κριτών στίβου Δωδεκανήσου και την τεχνική σύμβουλο Κατερίνα Κάτρη θα μεταβούν στην Πάτμο, μια ημέρα νωρίτερα, για να πραγματοποιήσουν τα αθλητικά παιγνίδια του Kid’s Athletics σε δημοτικά σχολεία του νησιού, ύστερα από συνεννόηση και έγκριση της Α/θμιας Εκπαίδευσης και των διευθυντών των σχολείων του νησιού.
Λέρος
Το βράδυ (19:30) οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ αναχώρησαν για τη Λέρο, όπου και διανυκτέρευσαν, φιλοξενούμενοι από την πρόεδρο του Γ. Σ. Ν. Λέρου και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Crithoni Paradises Hotel, κ. Άννα Ασβεστά.
Το πρωί του Σαββάτου (10:00) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. και τους προπονητές του σωματείου.
Συζητήθηκαν θέματα αγωνιστικού προγραμματισμού για το 2022 και θέματα λειτουργίας και εξοπλισμού των δύο σταδίων του νησιού, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης με το δήμαρχο κ. Μιχάλη Κόλια και την πρόεδρο του ΔΟΠΑΙΣΑΠ κ. Μαριέττα Κανάρη.
Στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο δημαρχείο σε ένα εξαιρετικό κλίμα. Στη συνάντηση με το δήμαρχο και την κ. Κανάρη παραβρέθηκαν η πρόεδρος κ. Άννα Ασβεστά, το μέλος του σωματείου και μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Μπίλλης και το μέλος του σωματείου κ. Άννα Μπίλλη, σύζυγος του αποβιώσαντος Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, προπονητή και ιδρυτή του Γ. Σ. Ν. Λέρου, στον οποίον δόθηκε η επωνυμία ” ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΕΙΟ” στο στάδιο στίβου Αγίας Μαρίνας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν ενάμισι χρόνο περίπου!
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα εξοπλισμού των σταδίων, της ανακαίνισης του σταδίου ‘’Παπαντωνάκειο” και συνδιοργανώσεις αγώνων στο νησί μέσα στο 2022.
Ο δήμαρχος ήταν θετικός στα αιτήματα που τέθηκαν και μίλησε για μια σπουδαία αθλητική εκδήλωση το 2022 (διήμερη εκδήλωση συνδυασμός ‘’Παπαντωνάκεια’’ και ‘’Λέρεια’’), ελπίζοντας στην ύφεση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα δύο διοικητικά στελέχη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου επέστρεψαν με το πλοίο της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου (18/09).

Η Ένωση των σωματείων στίβου της Δωδεκανήσου επιθυμεί να εκφράσει για πολλοστή φορά τις ευχαριστίες της, για τη χορηγία των εισιτηρίων στις μετακινήσεις των δύο στελεχών της Ένωσης στα νησιά Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο, με τα ταχύπλοα καταμαράν της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή. Η συγκεκριμένη ναυτιλιακη εταιρεία χρόνια τώρα εξυπηρετεί το δωδεκανησιακό στίβο και έχει συμβάλει κι αυτή, μαζί με τους αυτοδιοικητικους φορείς της περιοχής (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμους των νησιών) στην ανάπτυξη του αθλήματος σε μεγάλο βαθμό».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου