Τοπικές Ειδήσεις

Ο ιατρός Γιάννης Βασιλάκης διεκδικεί την θέση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσεως του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου από τον πρώην Διοικητή του, δικηγόρο κ. Βασίλη Παπανικόλα, χθες εκδηλώθηκε ακόμη μια υποψηφιότητα από Ροδίτη επιστήμονα και συγκεκριμένα από τον γυναικολόγο ιατρό κ. Γιάννη Βασιλάκη.
Ο κ. Βασιλάκης, έχει διατελέσει πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου, νομαρχιακός σύμβουλος στην πρώτη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου με καθήκοντα στην επιτροπή υγείας του νομού.
Υπήρξε επιμελητής Α’ στην Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου και ολοκλήρωσε την υπηρεσία του στο δημόσιο ως Διευθυντής ΕΣΥ.
Ηταν μάλιστα ο μοναδικός γυναικολόγος στο ΙΚΑ από την εποχή Κατσουράκη στο Καστρί.
Η κοινωνική του δράση και η προσφορά του είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ γνωστή είναι και η πολιτική του πορεία, από πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας ως και συνεργάτης του πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Βαληνάκη. Διετέλεσε εξάλλου από το έτος 1981 και για 8 έτη γραμματέας της ΕΚΟ ιατρών και οδοντιάτρων Δωδεκανήσου.
Θυμίζουμε ότι απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού.
Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.
Σημειώνεται ότι δεν δύναται να υποβάλει αίτηση για τις αναφερόμενες θέσεις Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή, όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο για το οποίο προκηρύσσεται η θέση, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του ν. 3329/2005, άρθρο 7, παρ. 7, όπως τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με το άρθρο ενδέκατο του ν. 4118/2013 (ΦΕΚ 32/Α’/2013).
Η παραπάνω διάταξη διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει για τους υπηρετούντες Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., των οποίων η θητεία λήγει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για την ίδια θέση του ίδιου Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν ως Διοικητές ή Αναπληρωτές Διοικητές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου