Ειδήσεις

H Ρόδος για τη ζωή : Έτοιμοι να ξεκινήσουμε!-Στόχος η αναβάθμιση του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου

Αποδεχόμενη την πρόταση της διοίκησης του ΓΝΡ και της υπεύθυνης ιατρού-Παθολογοανατόμου, η ΑΜΚΕ «η Ρόδος για τη Ζωή», θέτει ως στόχο εφέτος την αναβάθμιση του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου με την αγορά τριών μηχανημάτων, τα οποία αφορούν την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μέσω των εξετάσεων βιοψίας των ιστών άρα και την έγκαιρη έναρξη της κατάλληλης θεραπείας για την αντιμετώπιση της νόσου.
Η αναβάθμιση που θα γίνει με την αγορά από την ΑΜΚΕ των συγκεκριμένων μηχανημάτων, συγχρόνως με αυτήν που γίνεται από το ΓΝΡ, θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διενέργεια όλων των ιστολογικών εξετάσεων στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του νοσοκομείου μας, αυξάνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών στους ασθενείς με τη γρήγορη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Πρόκειται για την αγορά :
1) Διαγνωστικού Ψηφιακού Μικροσκοπίου υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης, το οποίο είναι και το όργανο με το οποίο ο ιατρός θέτει την τελική διάγνωση, με δυνατότητα φωτογράφισης και σύνδεσης μέσω διαδικτύου με άλλα εργαστήρια και κέντρα αναφοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο για ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων επί των αποτελεσμάτων των δειγμάτων.

2) Επικαλυπτικού Μηχανήματος για την ρομποτική χρώση των δειγμάτων και πλακιδίων, την καλύτερη προετοιμασία τους πριν την τελική διάγνωση από το γιατρό, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση,ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα λάθους στη διάγνωση.

3) Πάγκου κοπής-επεξεργασίας των ιστολογικών δειγμάτων το οποίο αποτελείται από ειδικό σύστημα εξουδετέρωσης των βλαβερών τοξικών ουσιών και αερίων, για τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας του προσωπικού του εργαστηρίου ,το οποίο βρίσκεται εκτεθειμένο κατά τη διενέργεια των εξετάσεων και βιοψίας των ιστών. Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ιστολογικές εξετάσεις, μετά από έρευνες που έχουν γίνει, ενοχοποιούνται για κάποιες μορφές καρκίνου και νόσους του κεντρικού νευρικού συστήματος στους εργαζόμενους των Παθολογοανατομικών Εργαστηρίων.

Το συνολικό κόστος των παραπάνω μηχανημάτων ανέρχεται στα 46.376 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου