Σοβαρά επεισόδια πριν από λίγη ώρα ελληνοσκοπιανά σύνορα στην Ειδομένης, όταν τουλάχιστον 3.000 πρόσφυγες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα προς τα Σκόπια. Οι σκοπιανές δυνάμεις τους επιτέθηκαν με δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης, κλείνοντας παράλληλα όλες τις πύλες εισόδου και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι μεταξύ των προσφύγων ήταν μητέρες με μωρά παιδιά.

Παράλληλα, ενταση προκλήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο ύψος της , όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί, περιμένοντας να εισέλθουν στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περισσότερα από 2000 άτομα.

Η αστυνομία ανέφερε, επίσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν δύο τραυματίες,από πλαστικές σφαίρες οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Πριν από λίγη ώρα, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης έκανε έκκληση προς τις ελληνικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ζητώντας να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων (οι οποίοι τις τελευταίες μέρες είναι μπλοκαρισμένοι στα σύνορα με τα Σκόπια αναγκασμένοι να κοιμούνται κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και από το μεσημέρι της Τετάρτης είναι κλειστά τα σύνορα με πρωτοβουλία των σκοπιανών τοπικών αρχών).

Με πληροφορίες από Καθημερινή και skai.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ